- Bluearena - https://bluearena.gr -

Έρχεται το ιππικό!

Αυτά τα οποία πέτυχαν μέσα σε δύο αγωνιστικές τα νεαρά παιδιά του Ηρακλή είναι, πράγματι, σπουδαία. Το να συνδέσεις το όνομά σου με μία τόσο γενναία προσπάθεια επανεκκίνησης, ενός μέγιστου και κατάφωρα κυνηγημένου από το ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) σύστημα, Συλλόγου και – ταυτόχρονα να κατορθώσεις (από το πουθενά και χωρίς καν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις) να σταθείς αξιοπρεπέστατα σε δύο αναμετρήσεις με αντιπάλους, που έχουν το πλεονέκτημα της «απόλυτης κανονικότητας» για την κατηγορία, αποτελεί τουλάχιστον επίτευγμα.

Οι «πιτσιρικάδες» – όπως όλοι έχουμε συνηθίσει να τους αποκαλούμε – ανταπεξήλθαν στην ξαφνική και απροσδόκητη πίεση που δέχθηκαν, στο τεράστιο βάρος που ανέλαβαν, φορώντας την ιστορική κυανόλευκη φανέλα. Από εδώ και πέρα, θα αποτελέσουν με την παρουσία τους στην ομάδα, δίπλα στους εμπειρότερους συμπαίκτες τους οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στο αγωνιστικό σύνολο του Ηρακλή, πολύτιμο άξονα υποστήριξης της αγωνιστικής προσπάθειας.

Και, βεβαίως, κάποια από αυτά τα παιδιά είναι δεδομένο ότι θα κατορθώσουν να κερδίσουν την προσωπική τους ποδοσφαιρική εξέλιξη, αναδεικνυόμενοι μέσα από τις μάχες ενός σκληρού αγώνα για την ολική επαναφορά της ομάδας.

Αναλαμβάνουν δράση οι «μπαρουτοκαπνισμένοι»

Το χαλάρωμα του σαββατοκύριακου είναι βέβαιο ότι… ωφέλησε τα «κουρασμένα παλικάρια» της «νέας αδιάβλητης ΕΠΟ» και – αυτήν τη φορά – θα… προλάβουν να κάνουν τη δουλειά τους, εκδίδοντας τα δελτία των παικτών που μεταγράφηκαν στον Ηρακλή και τα οποία εκκρεμούν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Στις μεταγραφικές κινήσεις (Αμπάρης, Στεφανής, Κρυστάλλης, Κυριακίδης, Σαβελίδης, Ρεβυθόπουλος) θα προστεθούν και άλλες από τις αμέσως επόμενες μέρες και θα προκύψουν και άλλοι «μπαρουτοκαπνισμένοι» παίκτες, που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Μεγάλο Αλέξανδρο στο γήπεδό της Αλεξάνδρειας.

Ήδη θεωρείται δεδομένη και η συνεργασία με τον Παντελή Αθανασίου, αμυντικό μέσο με πλούσιες παραστάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ, από σήμερα κι έπειτα, θα προκύψουν και άλλες εξελίξεις στον τομέα της ενίσχυσης σε έμψυχο δυναμικό.

Αλλαγή επιπέδου

Όπως γίνεται εύκολα και αμέσως αντιληπτό, ο Ημίθεος από τις επόμενες αγωνιστικές δεν θα έχει καμία σχέση με το συγκρότημα που έδωσε τη μάχη στα πρώτα δύο παιχνίδια. Οι νεαροί, που σήκωσαν το βάρος, ήταν εξαιρετικά φιλότιμοι, αγωνιστικοί, τα έδωσαν όλα στο γήπεδο, αγωνιζόμενοι με διακριτή αυταπάρνηση, αλλά ήταν πολύ άπειροι, αλλά και λίγοι αριθμητικά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην αναμέτρηση του γηπέδου της Επανομής με τον Αγροτικό Αστέρα, ο Σάκης Αναστασιάδης έφτασε στο σημείο να έχει μόνον ένα διαθέσιμο ποδοσφαιριστή για αλλαγή στον πάγκο, πέρα από τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα…

Πλέον, αυτό το καθεστώς αλλάζει και σε αριθμητικό επίπεδο, καθώς το ρόστερ γεμίζει ραγδαία, αλλά και σε ποιοτικό, καθώς με το… «ιππικό» των πεπειραμένων να αναλαμβάνει δράση, το στοιχείο της ποδοσφαιρικής ποιότητας αναβαθμίζεται εντυπωσιακά και ο Ημίθεος θα μετασχηματιστεί σε μια «κανονικότατη» και εξαιρετικά αξιόμαχη ομάδα για την κατηγορία.

Πρωταγωνιστής ο κόσμος

Η προοπτική της ποιοτικής αναβάθμισης του «κυανόλευκου» αγωνιστικού συνόλου επενδύει και σε ένα προνόμιο, ένα υπερπολύτιμο όπλο, που δεν έχει να διαχειριστεί και να χρησιμοποιήσει καμιά άλλη από τις ανταγωνίστριες ομάδες της κατηγορίας: το πλήθος και το πάθος του οπαδικού κόσμου.

Ακόμη και όσο είχαν να στηρίξουν την (σε κάθε περίπτωση με άνισους όρους) προσπάθεια των πιτσιρικάδων, οι Ηρακλειδείς ήταν εκεί και εντυπωσίασαν με την επιβλητική παρουσία του σε Κατερίνη και Επανομή. Το ίδιο θα συμβεί και στην Αλεξάνδρεια την προσεχή αγωνιστική, όμως, πλέον, υπό εντελώς διαφορετικές (προς το θετικότερο) προϋποθέσεις εντός αγωνιστικού χώρου…