- Bluearena - https://bluearena.gr -

Σημαντική παραδοχή από κόουτς και αρχηγό…

Η αρχή της λύσης ενός προβλήματος είναι η παραδοχή του. Και το γεγονός ότι στον μπασκετικό Ηρακλή, τώρα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2, υπάρχει έντονο το στοιχείο της αυτογνωσίας και της αναγνώρισης, αλλά και του εντοπισμού των αδυναμιών της ομάδας, είναι πολύ ενθαρρυντικό και… θεραπευτικό.

Ο φετινός Ηρακλής, για τα δεδομένα της Ελληνικής Α2, είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα, με παίκτες όπως οι Γκαγκαλούδης, Κακαρούδης, Χαριτόπουλος, Τότσιος, Μπούμπαλο, Αθανασούλας, Τότσιος, Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης. Όμως οι αδυναμίες δεν λείπουν και – όπως αποδεικνύεται – Βαγγέλης Αλεξανδρής και Γιάννης Γκαγκαλούδης τις έχουν εντοπίσει.

Ο κόουτς για τις… «γειτονιές της Αθήνας»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σημείωσε ότι η ομάδα του είναι, μεν, ισχυρή, αλλά τον προβληματίζουν οι «γειτονιές της Αθήνας». Τα εκτός έδρας παιχνίδια με τις αθηναϊκές ή και τις επαρχιακές ομάδες, οι οποίες μπορεί  να μην έχουν κίνητρο πρωταθλητισμού, ωστόσο απέναντι στον Ηρακλή θα επιδεικνύουν το πιο υπερβατικό και ανταγωνιστικό πρόσωπό τους.

Ο κόουτς επεσήμανε ότι αυτές οι εκτός έδρας μάχες με τους μη διεκδικητές της ανόδου θα κρίνουν κατά πολύ την επίτευξη του στόχου και – πάρα πολύ σωστά – η τεχνική ηγεσία εστιάζει εκεί, καθώς είναι προφανές ότι η αδυναμία του Ηρακλή βρίσκεται στις αναμετρήσεις μακριά από το Ιβανώφειο.

Η παραδοχή του αρχηγού

Στην ίδια δημόσια τοποθέτησή του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εστίασε σε ένα ακόμη αδύνατο σημείο της περσινής ομάδας, που θα πρέπει να προσεχθεί και να τύχει ιδιαίτερης διαχείρισης κατά τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για την επιβάρυνση του Γιάννη Γκαγκαλούδη (το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Τότσιο), λόγω ηλικιακής κατάστασης.

Ο κόουτς είπε ότι ο αρχηγός φέρει βαρέως το γεγονός ότι τον επηρέασε η κούραση στα τελευταία καθοριστικά παιχνίδια της περσινής σεζόν και ότι ο ίδιος ο Γιάννης Γκαγκαλούδης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω της προετοιμασίας και της εκγύμνασής του, προκειμένου να ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα φέτος.

Άλλος ένας πολύ ορθός εντοπισμός αδυναμίας από πλευράς των ανθρώπων της ομάδας (και γενναία παραδοχή του αρχηγού). Ήδη έχουν μεθοδευτεί λύσεις διαχείρισης, καθώς πέρα από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, προτιμήθηκε να ενισχυθεί η θέση «1» με ακόμη έναν «έτοιμο» πλέι μέικερ, όπως ο Απόλλων Δεληγιώργης, ώστε να είναι μεγάλα τα περιθώρια για ανάσες στον αρχηγό και, παράλληλα, να δίνεται η δυνατότητα στον Καλαϊτζίδη να καλύπτει πιο εύκολα και τον Κώστα Τότσιο, ο οποίος έχει επίσης ανάγκη από ανάσες, λόγω της ίδιας ηλικιακής κατάστασης με τον Γκαγκαλούδη (αμφότεροι έκλεισαν τα 39).

Εξάλλου, η παρουσία Δεληγιώργη ίσως αποδειχθεί κλειδί για την αγωνιστική τακτική του Αλεξανδρή, καθώς λόγω της απουσίας κλασικού αναπληρωματικού «τριαριού», θα χρησιμοποιείται συχνά η λύση του «small ball», δηλαδή η πεντάδα με τρεις «κοντούς», με τον Καλαϊτζίδη να μην μπορεί να καλύπτει τον Γκαγκαλούδη στη θέση «1», καθώς θα πρέπει να παίζει στο πλάι.