«Βουτιά στο παρελθόν» οι περιπτώσεις Αμπάρη και Ηλιάδη…

Η προσπάθεια για επιστροφή μετά από μια δεκαετία του πολύπειρου τερματοφύλακα και μετά από μια εξαετία του δυναμικού μέσου…

Το ρόστερ που θα δώσει τον αγώνα με την ΑΕ Καρίτσας την Κυριακή στην Κατερίνη, θα είναι το αρχικό ρόστερ της ομάδας, που θα διεκδικήσει την επιβίωσή της στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Όπως κατέστη σαφές από την πρώτη στιγμή, στα πλάνα του Σάκη Αναστασιάδη και των διοικούντων είναι η επιχείρηση ενίσχυσης σε έμψυχο δυναμικό – και σε επίπεδο εμπείρων παικτών – μέχρι το τέλος του μήνα, σε αρχικό στάδιο και μέσα από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, στη συνέχεια.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας (όπως είναι ήδη γνωστό από το χθεσινό ρεπορτάζ), έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές με δυο παλιούς γνώριμους του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, τον Γιώργο Αμπάρη και τον Στέλιο Ηλιάδη.

Αμπάρης, μετά από μια δεκαετία!

Ο 35χρονος Γιώργος Αμπάρης, με σημαντική διαδρομή (μετά την παρουσία του στον Ηρακλή) σε Super League, εξωτερικό και Κύπρο, είναι για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς ομάδα, καθώς αποχώρησε από τον τελευταίο σταθμό της πορείας του, την κυπριακή ΑΕΝ Παραλιμνίου, το καλοκαίρι του 2016.

Προσφάτως, σημειώθηκε μια ουσιαστική επαναπροσέγγιση του πολύπειρου τερματοφύλακα με την οικογένεια του Συλλόγου, μέσω της πρωτοβουλίας του να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας της ομάδας βόλεϊ, ενισχύοντας την προσπάθεια και επικοινωνώντας την ανάγκη ενίσχυσης του συγκεκριμένου Τμήματος (σχετική η φωτογραφία της ανάρτησης).

Οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού Ηρακλή του έχουν προτείνει την επάνοδό του στην ομάδα, μετά από μία ολόκληρη δεκαετία (αποχώρησε το 2007, έχοντας φορέσει τη φανέλα του Ημίθεου για έξι χρόνια).

Συγκεκριμένα, είχε βρεθεί στο Καυτανζόγλειο σε ηλικία μόλις 19 ετών, αποτελώντας μεταγραφή ελπίδας για το μέλλον από τον Αετό Σκύδρας, όπου από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του είχε ξεχωρίσει ως ταλαντούχος γκολκίπερ.

Αγωνίστηκε με τα «κυανόλευκα» από το καλοκαίρι του 2001 έως το καλοκαίρι του 2007, καταγράφοντας μεγάλα διαστήματα ως ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας.

Ηλιάδης, μετά από έξι χρόνια…

Παράλληλη κίνηση έχει γίνει και προς την κατεύθυνση του Στέλιου Ηλιάδη. Ο 31 ετών αμυντικός μέσος, έχει μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Βέροια, όπου αγωνίστηκε τελευταία και προσεγγίζεται από τους «κυανολεύκους» προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια στη Γ΄ Εθνική.

Αν καταλήξει θετικά η προσέγγιση, ο ποδοσφαιριστής θα επανέλθει μετά από έξι χρόνια και κατόπιν της διετούς – τότε – παρουσίας του στην ομάδα.

Βρέθηκε στον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2009, σε ηλικία 23 ετών και διέγραψε πορεία με τη φανέλα του Ημίθεου μέχρι το καλοκαίρι του 2011.

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top