Παρακάμφθηκε το εμπόδιο της «υποχρεωτικής τριετίας»!

Ένα σημαντικό πρόσκομμα στο πλάνο της επανεκκίνησης από τη Γ΄ Εθνική έχει υπερπηδηθεί και αυτό εξυπηρετεί άμεσα το «κυανόλευκο» project…

Μία σημαντικότατη εξέλιξη, όσον αφορά στην επιλογή της οικογένειας του Ηρακλή για ποδοσφαιρική επανεκκίνηση μέσω της Γ΄ Εθνικής, έχει πλέον καταγραφεί. Ο λόγος για ένα σημαντικό πρόσκομμα, αυτό της υποχρεωτικής παραμονής στην κατηγορία για τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές περιόδους για όσες ομάδες αυτοβούλως έπεσαν στην τρίτη κατηγορία.

Εκείνο το οποίο γνώριζαν μέχρι στιγμής οι ιθύνοντες του Ηρακλή είναι ότι το κανονιστικό πλαίσιο προβλέπει την υποχρέωση για κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της τελικής κατάταξης για δύο αγωνιστικές περιόδους και στη συνέχεια προσέφερε τη δυνατότητα ανόδου, εφόσον την αμέσως επόμενη χρονιά η ομάδα κατακτούσε την ανάλογη  προνομιακή θέση. Δηλαδή, γινόταν λόγος για μια τριετή – στην καλύτερη των περιπτώσεων – παραμονή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, πριν την επάνοδο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Το «παράθυρο», που τα ανατρέπει όλα!

Με βάση, όμως, τα όσα διευκρινίστηκαν από την ΕΠΟ στους παράγοντες του Ερασιτέχνη και του Ιδρυτικού, για την περίπτωση ομάδων όπως ο Ηρακλής, δεν ισχύει αυτός ο χρονικός περιορισμός ανόδου.

Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίστηκε ότι για ομάδες οι οποίες εγκαταλείπουν τη Football League στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου (και – προσοχή – για τον ΚΑΠ ως έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου θεωρείται η 1η Ιουλίου, ανεξαρτήτως αν τα πρωταθλήματα έχουν φτάσει στο σημείο να αρχίζουν τον… Οκτώβριο) δεν δεσμεύονται από τον σχετικό κανονισμό!

Ο ποδοσφαιρικός Ημίθεος, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στη Β΄ Εθνική και «διάλυση» της ΠΑΕ, μόλις προ μικρού χρονικού διαστήματος και πολύ μετά το όριο της 1ης Ιουλίου, με συνέπεια να μην ισχύει για την περίπτωσή του αυτός ο καταναγκαστικός και απογοητευτικός περιορισμός.

Αυτό, πρακτικώς, σημαίνει ότι, αν η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη κατορθώσει – παρά τις τεράστιες αντιξοότητες – και παραμείνει στην κατηγορία, μένοντας εκτός των επτά που θα υποβιβαστούν, από την αμέσως επόμενη σεζόν (2018-2019),  ο Ηρακλής θα έχει την ευχέρεια διεκδίκησης της επανόδου στα επαγγελματικά πρωταθλήματα!

Συνεπώς, τέλος με την ιστορία της «υποχρεωτικής τριετίας»…

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top