Ενωμένοι, προχωράμε!

Ο κύβος ερρίφθη για την «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική επανεκκίνηση και η προσπάθεια για αναγέννηση από τη Γ΄ Εθνική πρέπει να βρει άπαντες στον Ηρακλή συσπειρωμένους και αποφασισμένους…

Το βασικότερο για την επιτυχή έκβαση μιας επιλογής είναι η επόμενη μέρα. Το χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα υλοποιηθούν όλα όσα αυτή η απόφαση προβλέπει. Η επιλογή της επανεκκίνησης από τη Γ΄ Εθνική είναι μια δύσκολη ιστορία, καθώς εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της αβεβαιότητας, λόγω του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου.

Ωστόσο, πρόκειται για απόφαση όλης της «κυανόλευκης» οικογένειας ή εν πάση περιπτώσει, της πλειοψηφίας της. Όλοι εξ αρχής συμφωνούσαμε ότι ο Ηρακλής έπρεπε να υπάρχει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αυτό εξασφαλίστηκε μέσα από τη χθεσινοβραδινή κρίσιμη συνέλευση στο Ιβανώφειο.

Ουσιαστικά, δεν συνιστούσαν λύση οι Αμπελόκηποι…

Όπως εξηγήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο αρχικός ενθουσιασμός όσων υποστήριξαν την επιλογή της συνεργασίας με την ομάδα των Αμπελοκήπων δεν δικαιολογήθηκε από τις ιδιαίτερες παραμέτρους μιας ενδεχόμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα προαπαιτούμενα από την μεριά του κ. Ζαντόπουλου ήταν τέτοια, που – στην ουσία της υπόθεσης – καθιστούσαν της συγκεκριμένη εκδοχή πλήρως ασύμφορη για τον Ηρακλή και τις προοπτικές του.

Στην Γ΄, χωρίς βασικό χρηματοδότη, σε πρώτη φάση…

Συνεπώς, εκεί που όλα – σε αρχικό επίπεδο – έδειχναν ότι η «λύση των Αμπελοκήπων» φάνταζε μονόδρομος, λόγω της προβληματικής, που εμφάνιζε το σενάριο της τρίτης κατηγορίας (ιδίως χωρίς χρηματοδότη), τα δεδομένα αντιστράφηκαν και αποδείχθηκε ότι το restart από τη Γ΄ Εθνική ήταν η μόνη υλοποιήσιμη εκδοχή.

Βεβαίως, όπως εξηγήθηκε, σε πρώτη φάση δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστεί μια συγκεκριμένη χρηματοδοτική βάση για το εγχείρημα, όμως ο χρόνος πίεζε και πιέζει, με συνέπεια να έπρεπε να «τρέξουν» οι εξελίξεις.

Το γεγονός ότι η φετινή περίοδος, ελέω των περιστάσεων, δεν μπορεί να είναι χρονιά πρωταθλητισμού, αλλά επιβίωσης στην κατηγορία, οι 100.000 ευρώ περίπου, που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για αυτόν τον σκοπό, θα γίνει προσπάθεια από το Ιδρυτικό και τον Γυμναστικό να βρεθούν από μικροχρηματοδότες (που ήδη δήλωσαν κοντά στην προσπάθεια), αλλά και τη συνδρομή του κόσμου με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Η αλλαγή κανονιστικού πλαισίου και ο επενδυτής

Οι ιθύνοντες Ιδρυτικού και Γ.Σ., οι οποίοι «τρέχουν» το εγχείρημα αισιοδοξούν ότι μέχρι την επόμενη αγωνιστική περίοδο – όπως είναι συνηθισμένο στα πράγματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου – θα αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο, που απαγορεύει στον Ηρακλή να πετύχει άμεσα την επάνοδό του στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και υπαγορεύει την αναβίωση των χρεών της ΠΑΕ του Παπαθανασάκη.

Εκτιμάται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει στην ομάδα και τον πολυπόθητο επενδυτή – χρηματοδότη, ο οποίος θα έχει εμπρός του την προοπτική μιας «καθαρής» ΠΑΕ Ηρακλής και, με αυτή τη λογική, θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα πρωταθλητισμού στη Γ΄ Εθνική.

Το πρωτεύον, η απόλυτη συσπείρωση

Όπως και στο Τμήμα βόλεϊ, τουλάχιστον σε αυτήν την πρώτη φάση της ποδοσφαιρικής επανεκκίνησης, ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής στήριξης για την προσπάθεια της περιόδου 2017-2018 πέφτει – και πάλι – στις πλάτες των Ηρακλειδέων, με τη συνεισφορά μέσα από την αγορά εισιτηρίων διαρκείας να είναι επιβεβλημένη και προαπαιτούμενη.

Το βασικό είναι ο κόσμος του Ημίθεου να μπει ενωμένος και συσπειρωμένος σε αυτόν τον μακρύ αγώνα της επιβίωσης – αρχικά – και της αναγέννησης, στη συνέχεια…

Ενωμένοι, προχωράμε…

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top