- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βραδιά απόφασης…

Μετά από αρκετές μέρες αναμονής, έφτασε η βραδιά που θα κρίνει το αγωνιστικό μέλλον της ποδοσφαιρικής υπόστασης του Ηρακλή. Η συνέλευση, η οποία διακόπηκε στο Κατσάνειο προ αρκετών ημερών, επειδή οι κομιστές και εκφραστές της «λύσης των Αμπελοκήπων» δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα του κόσμου, που προέκυπταν για το συγκεκριμένο πλάνο συνεργασίας, είναι προγραμματισμένη να συνεχιστεί απόψε, Τετάρτη 27/9, στις 19:30, στον ίδιο χώρο.

Αναμένεται μια ιδιαίτερα σημαντική βραδιά και μια ακόμη πιο σημαντική και εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση από την οικογένεια του Ημίθεου, σχετικά με τη μέθοδο επανεκκίνησης, που θα επιλεγεί για τη «ναυαρχίδα» του Συλλόγου, το ποδοσφαιρικό Τμήμα.

Προσμονή για τις τελικές προτάσεις

Επί του παρόντος είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τις προηγούμενες μέρες ποιες επιλογές για το ποδοσφαιρικό restart υπήρξαν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αναφοράς, χωρίς να είναι πρακτικά εφαρμόσιμες.

Η λύση της συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική χωρίς επενδυτική στήριξη, με μόνο υποστηρικτή το Ιδρυτικό Σωματείο, έχει ήδη – και από την ίδια τη λογική – αποκλειστεί.

Όπως επίσης έχει αποκλειστεί και η πλέον «δραστική» επιλογή, αυτή της επανέναρξης του Σωματείου από την τελευταία κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων, την Γ΄ Ερασιτεχνική, διότι ο θεσμικός φορέας που μπορεί να «τρέξει» αυτήν την εκδοχή, ο Γυμναστικός Σύλλογος, αδυνατεί λόγω του μπλοκαρισμένου ΑΦΜ του, το οποίο για να «απελευθερωθεί» θα χρειαστεί σημαντικό χρονικό διάστημα, έστω και αν στο προσεχές διάστημα προκύψουν – τελικά – νομοθετικές τροπολογίες, που θα είναι ευνοϊκές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, το ρεπορτάζ των προηγουμένων ημερών αποκάλυψε ότι δεν προχώρησε και η έρευνα για προοπτική συνεργασίας με ομάδα της Γ΄ Εθνικής, σε επίπεδο συμμετοχής του Ηρακλή στην κατηγορία, μέσω «απορρόφησής» της και χρήσης του ΑΦΜ της.

Συνεπώς, είναι πιθανόν οι προτάσεις που θα εξεταστούν απόψε να είναι και πάλι η συνεργασία με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, που αφορά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΜ (με την ελπίδα να διασαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στο εν λόγω σχέδιο) και η περίπτωση της συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική, μέσω χρηματοδοτικής υποστήριξης, αν και εφόσον αυτό έχει καταστεί εφικτό μέσα από τις επαφές των ιθυνόντων του Συλλόγου τις προηγούμενες μέρες…

Συσπειρωμένοι και με γνώμονα το συμφέρον του Ηρακλή

Το βασικό για την αποψινή βραδιά έχει να κάνει με την τελική επιλογή. Πρέπει να είναι ψύχραιμη και όχι αποτέλεσμα αγωνίας και πίεσης από τις καταστάσεις, που έχουν δημιουργηθεί, αλλά έχοντας ως γνώμονα του συμφέροντος του Ηρακλή και μόνο αυτό.

Επίσης, η κοινωνία του μέγιστου αυτού Συλλόγου, πρέπει να βγει μονιασμένη και απόλυτα συσπειρωμένη, αλλά και απολύτως αποφασισμένη να υποστηρίξει –  χωρίς δεύτερη σκέψη – όποια λύση επιλεγεί, καθώς ο δρόμος για το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο, από εδώ και πέρα – σε κάθε περίπτωση – θα είναι μακρύς και ιδιαιτέρως επίπονος…