- Bluearena - https://bluearena.gr -

«SOS» και κίνδυνος μη καθόδου στο πρωτάθλημα…

Όλοι οι Ηρακλειδείς οφείλουν να είναι ενήμεροι για την κατάσταση στην ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου και να σταθούν ενώπιον των δικών τους ευθυνών. Τα δεδομένα είναι απόλυτα και – δυστυχώς – πολύ δυσχερή.

Ναι, χάρη στην υπερπροσπάθεια της διοίκησης του Μάκη Καλαϊτζίδη, παρά την ανυπαρξία οικονομικών πόρων και το τεράστιο βάρος των χρεών, η ομάδα κατόρθωσε να αδειοδοτηθεί, την ώρα που Σύλλογοι με ασυγκρίτως μεγαλύτερη οικονομική προοπτική βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποτύχουν σε αυτό το επίπεδο (βλ. Παναθηναϊκός)…

Ναι, χάρη στις διαπραγματευτικές ικανότητες των ανθρώπων που «τρέχουν» το Τμήμα και το ανεξίτηλο – όπως αποδεικνύεται – brand name της ομάδας, με αυτά τα πενιχρά οικονομικά δεδομένα, κατορθώθηκε η δημιουργία ενός αξιόλογου και ανταγωνιστικού ρόστερ, ικανού για πολλά πράγματα στη νέα Volley League.

Με Προύσαλη στην πάσα, Αρμενάκη στη διαγώνιο, Φέργκιουσον και Κιόση κεντρικούς, Εφραιμίδη και Ριζόπουλο στα άκρα και Μπαμπαλιούτα λίμπερο, δεν μπορείς να μιλήσεις για μια ομάδα που περνά απαρατήρητη στην Ελληνική βολεϊκή Λίγκα…

Όμως…

Ορατός ο κίνδυνος της μη συμμετοχής!

Οι μέρες τρέχουν και μαζί τους και οι προθεσμίες πληρωμών όλων αυτών των αξιόλογων αγωνιστικών στελεχών, που έχουν βρεθεί στη φετινή φιλόδοξη ομάδα. Είναι απολύτως λογικό, επόμενο και αυτονόητο ότι – υπό τα κρατούντα οικονομικά δεδομένα – οι διοικούντες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των παικτών, με το κίνδυνο να μην φτάσει καν η ομάδα στο κατώφλι του νέου πρωταθλήματος να είναι ορατός!

Ήδη κάποιες προθεσμίες πληρωμών έχουν ξεπεραστεί και προκειμένου να ισορροπήσει οικονομικά το πράγμα στο εσωτερικό της ομάδας, απαιτούνται πολλαπλές τονωτικές «ενέσεις» από τον κόσμο.

Σε διαφορετική περίπτωση, αναμένεται να προκύψει πολύ χειρότερη εξέλιξη από την αντίστοιχη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Δηλαδή, όχι απλώς να διαλυθεί το σπουδαίο αυτό ρόστερ περί τα μέσα της περιόδου, όπως συνέβη πέρσι, αλλά – αυτή τη φορά – να μην δοθεί καν η ευκαιρία συμμετοχής στο πρωτάθλημα…

Λύση η μαζική ενίσχυση!

Η καταλυτική λύση στο πρόβλημα, έστω και στην έσχατη στιγμή, μπορεί να έλθει μόνο από τη μαζική ενίσχυση των Ηρακλειδέων προς την ομάδα βόλεϊ. Από τη στιγμή κατά την οποία οι μεγαλοσχήμονες και οικονομικώς έχοντες «παραδοσιακοί παράγοντες» του χώρου έχουν οριστικά γυρίσει την πλάτη στην προσπάθεια και από τη στιγμή κατά την οποία η εποχή των μεγάλων χορηγών και των προσοδοφόρων χορηγιών παρήλθε ανεπιστρεπτί, η ευθύνη – δυστυχώς – βαρύνει την οπαδική βάση της ομάδας .

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβουν χώρα οργανωμένες δράσεις του Τμήματος βόλεϊ του Ημίθεου, στις οποίες ο κόσμος θα πρέπει να δώσει μαζικά το «παρών». Και, πάνω από όλα, να ενισχύσει οικονομικά, μετέχοντας μαζικότατα σε αυτές.

Η εξαιρετική ιδέα της συναυλίας με τον χαρισματικό καλλιτέχνη και φανατικό Ηρακλειδέα, Δημήτρη Σταρόβα, θα πρέπει να τύχει εξαιρετικά θερμής υποδοχής και τα έσοδα που θα προκύψουν για την ομάδα από το συγκεκριμένο event θα πρέπει να συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια πληρωμών προς τους αθλητές.

Ακολούθως, η συμμετοχή όλων στις επόμενες δράσεις που επίκειται να ανακοινωθούν, είναι περισσότερο από επιβεβλημένη. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι επί ποδός και να μην απορροφάται από την έγνοια του ποδοσφαίρου και μόνο.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας εξακολουθεί να είναι μικρή, σε σχέση με το μέγεθος της προσπάθειας των διοικούντων και το μέγεθος της ανάγκης για εξεύρεση οικονομικών πόρων. Μία μαζική «έφοδος» προς την κατεύθυνση της αγοράς διαρκείας, αυτές τις – κρίσιμες για την οικονομική ισορροπία του Τμήματος – μέρες είναι δραματικά απαραίτητη.

Πρόκειται για ένα στοίχημα, που οφείλουν να κερδίσουν όλοι οι Ηρακλειδείς.

Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές προκειμένου να τους προσφέρει οπαδικές απολαύσεις.

Πρόκειται – δυστυχώς – για τη μοναδική από τις ομάδες των μεγάλων ομαδικών αθλημάτων του Συλλόγου, που έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία του χώρου της.

Μην της στερήσουμε αυτήν την προοπτική. Μην στερήσουμε από τους εαυτούς μας την οπαδική ικανοποίηση, που εκείνη μπορεί να μας προσφέρει, αν τη στηρίξουμε, τούτη την κρίσιμη ώρα…