- Bluearena - https://bluearena.gr -

Όντως, «ψάχτηκαν» για «ΑΦΜ Γ΄ Εθνικής», αλλά…

Με βάση τις ιδιαιτερότητες των εκδοχών επανεκκίνησης του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, όλα δείχνουν ότι η πλέον πρακτική επιλογή αφορά στη συνεργασία με άλλη ομάδα η οποία δεν έχει βεβαρημένο από χρέη φορολογικό μητρώο.

Αυτό, από τη στιγμή κατά την οποία ο Γ.Σ. με το «κόκκινο» ΑΦΜ του δεν μπορεί να υποστηρίξει καμιά προσπάθεια για συμμετοχή ενός «γηγενούς» Ηρακλή στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ η συνέχιση της προηγούμενης υπόστασης της ομάδας μέσω της Γ΄ Εθνικής εμφανίζει τη γνωστή προβληματική (υποχρεωτική τριετής – τουλάχιστον – παραμονή στην κατηγορία και αναβίωση των χρεών της ΠΑΕ, με την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες).

Στελέχη του εξωπαραγοντικού χώρου του Ημίθεου (και σαφώς μη μετέχοντες στο Ιδρυτικό Σωματείο, το οποίο – δικαίως – δήλωσε άγνοια), λειτούργησαν με τη σκέψη ότι αν η συνεργασία με άλλο Σωματείο είναι επιβεβλημένη από τις περιστάσεις, ας επιδιωχθεί – τουλάχιστον – σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής (και όχι της Α1 ΕΠΣΜ), προκειμένου να κερδηθεί χρόνος στην διαδικασία της επανόδου της ομάδας στο φυσικό χώρο της…

Όχι δύο, αλλά τρεις κρούσεις…

Μέσα από το ρεπορτάζ του Ηρακλή είχε προκύψει ότι Ηρακλειδείς είχαν έλθει σε επαφή με δύο ομάδες της τρίτης κατηγορίας, προκειμένου να διερευνήσουν τις πιθανότητες μιας συνεργασίας φοροτεχνικής «απορρόφησής» τους από τον Ημίθεο.

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος, ο οποίος γνωρίζει άριστα τα τεκταινόμενα γύρω από την προσπάθεια για το ποδοσφαιρικό restart, καθώς από την αρχή βρέθηκε κοντά στην όλη ιστορία, σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του τόνισε ότι τέτοιου είδους διερευνητικές επαφές, όντως, πραγματοποιήθηκαν και αφορούσαν όχι σε δύο, αλλά σε τρεις ομάδες, χωρίς, ωστόσο, να φέρουν αποτέλεσμα…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες ομάδες, είτε δεν είχαν «ελκυστικό» ΑΦΜ, από την άποψη της μη επιβάρυνσής του με σημαντικό ποσό χρεών, είτε εμφάνιζαν άλλου είδους λειτουργικά και διαδικαστικά προκόμματα.

Συνεπώς, ή χρηματοδότης για Γ΄, ή Αμπελόκηποι…

Μετά από την αποτυχημένη έκβαση της συγκεκριμένης έρευνας των ανθρώπων του Ημίθεου, αποδεικνύεται ότι η μοναδική περίπτωση συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική αφορά στο να μπει μπροστά χρηματοδότης που θα στηρίξει το συγκεκριμένο πλάνο (παρά τη δεδομένη και τεράστια προβληματική του) και προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζονται οι προσπάθειες προσέγγισης με τον Ηλία Θεοδωρίδη.

Σε περίπτωση «ναυαγίου», ως προς αυτήν την επιλογή, είναι σαφές ότι απομένει μόνο η λύση της συνεργασίας με ομάδα της Α1 ΕΠΣΜ, δηλαδή αυτή με την ομάδα των Αμπελοκήπων…