- Bluearena - https://bluearena.gr -

Και τώρα, σούπερ κόντρα με τον «killer» Ιωνικό…

Πιο δυνατή προετοιμασία για την επικείμενη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στην Α2 δεν θα μπορούσε να προσδοκά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Μπορεί τα πράγματα να άρχισαν κάπως χαλαρά στο συγκεκριμένο θεσμό, με την αναμέτρηση του Στρέφη κόντρα στον Τρίτωνα της Β΄ Εθνικής, όμως ακολούθησε η δυνατή μάχη με τους Καρδιτσιώτες (πάντοτε στην έδρα του αντιπάλου) και αυτή με τον Εθνικό στο «Παναγιώτης Σαλπέας».

Απέναντι στην Καρδίτσα ο φιλόδοξος και φέτος Ημίθεος βρήκε μια ομάδα συγκροτημένη και έτοιμη για πολλές «ζημιές» στη φετινή Α2, η οποία με το υλικό που διαθέτει, μολονότι νεοφώτιστη, εξαιρετικά δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην υπόθεση της παραμονής. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ηρακλής είχε να διαχειριστεί την παρουσία μόνον ενός κλασικού σέντερ, του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο, καθώς ο Δημήτρης Χαριτόπουλος παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη, ελαφρά τραυματισμένος. Παρά τα τέσσερα φάουλ με τα οποία φορτώθηκε σχετικά νωρίς ο Κροάτης, η ομάδα κατάφερε και εξασφάλισε τη νίκη – πρόκριση.

Η συνέχεια επίσης απαιτητική. Αντίπαλος ο Εθνικός, ομάδα πολύ ισχυρά δομημένη τα τελευταία χρόνια, η οποία παραμένει σταθερά στους «μεσαίους» της Α2 και είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην έδρα της. Στο αξιόπιστο αυτό τεστ ο «Γηραιός» ανταπεξήλθε επίσης (χωρίς για μια ακόμη φορά να ενθουσιάσει ή να επιβληθεί με εντυπωσιακό τρόπο), εξασφαλίζοντας, όχι μόνο τη συνέχιση της παρουσίας του στον θεσμό, αλλά και τη συνέχιση μιας σκληρής και απαιτητικής περιόδου προετοιμασίας.

Ο «killer» Ιωνικός του Τσάπα…

Την Τετάρτη (27/9), στο Κλειστό του Πλάτωνα, ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει την μέχρι τώρα μεγαλύτερη πρόκλησή του στο θεσμό του κυπέλλου. Αντιμετωπίζει τον Ιωνικό και όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, λόγω της συμμετοχής των Νικαιωτών στην παρακάτω κατηγορία (Β΄ Εθνική), πρόκειται για αντίπαλο σαφώς ισχυρότερο της Καρδίτσας και του Εθνικού.

Το αποδεικνύει με αδιάψευστο τρόπο το γεγονός ότι οι του Ιωνικού έχουν ρίξει στο καναβάτσο την Δόξα Λευκάδας της Α2, με… τριάντα πόντους διαφορά, το Περιστέρι με το εξαιρετικό ρόστερ και τις ακριβές μεταγραφικές κινήσεις, το οποίο θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α2 και – μόλις χθες – τα Τρίκαλα της… Basket League, ασχέτως αν αγωνίστηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα με ελλείψεις…

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό σύνολο, το οποίο εκτιμάται από τους γνώστες του χώρου ως ομάδα επιπέδου πρώτης τετράδας της Α2 και όχι ως μετέχουσα στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, όπου και αναμένεται να αναδειχθεί πρώτη, με διαφορά από τον δεύτερο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Βαγγέλης Τσάπας, μετά την διετή εντυπωσιακή χρηματοδότηση του Φάρου, συνέχισε να επιμένει να μην θέλει να εμπλακεί με ομάδα που μετέχει στην Α1 και επέλεξε να «ρίξει» χρήματα στο project του Ιωνικού. Άλλωστε είναι γνωστό ότι – στην ουσία – απέτρεψε την ομάδα του Κερατσινίου από το να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία πέρσι το καλοκαίρι, αλλά εξακολούθησε να χρηματοδοτεί σθεναρά δημιουργώντας και πάλι σπουδαίο σύνολο. Αυτή τη φορά, ο Φάρος επέλεξε να εκμεταλλευτεί το εισιτήριο για τη Basket League, μέσω της λύσης της Λάρισας, με τον Βαγγέλη Τσάπα να επιμένει να μένει μακριά από την παραγοντική εμπλοκή στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ. Τυχερός αποδείχθηκε, βεβαίως, ο Ιωνικός από αυτήν την απόφασή του…

Το δυνατό σύνολο του κόουτς Μάριου Γούναρη αποτελείται από πολύπειρους παίκτες πρώτης γραμμής για το επίπεδο της Α2, πολλοί εκ των οποίων έχουν σημαντικές εμπειρίες και από την Α1. Ξεχωρίζουν οι χαρισματικοί σκόρερ Κανονίδης και Καράμπουλας, όπως και ο έμπειρος πλέι μέικερ, Φώτης Βασιλόπουλος.

Να διαχειριστεί και την κούραση των ταξιδιών

Σε χθεσινοβραδινό ποστ του στα κοινωνικά δίκτυα ο Γιάννης Γκαγκαλούδης υπογράμμισε κάτι πολύ σημαντικό: ότι η ομάδα αντέχει και κατακτά προκρίσεις, μολονότι έχει «γράψει» περί τις 2.500 χιλιόμετρα οδικών ταξιδιών μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η ταλαιπωρία και σε αυτό το επίπεδο θα συνεχιστεί για τους «κυανολεύκους», καθώς επέστρεψαν (και πάλι οδικώς) από την Αθήνα ξημερώματα Κυριακής, θα προπονηθούν αύριο, Δευτέρα, θα κάνουν ένα χαλάρωμα την Τρίτη και αμέσως μετά θα μπουν και πάλι στο λεωφορείο για την πρωτεύουσα, ενόψει Ιωνικού.

Η αδυναμία του να χωρέσουν στο μπάτζετ αεροπορικές μεταβάσεις, που θα απλοποιούσαν την αγωνιστική προσπάθεια, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο των αθλητών του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Βεβαίως, το γεγονός της συμμετοχής στην Α2 συνεπάγεται απόλυτη απουσία εσόδων και είναι απολύτως λογικό να μην μπορεί να παρασχεθεί η συγκεκριμένη «πολυτέλεια» των αεροπορικών ταξιδιών στην ομάδα, από τη στιγμή κατά την οποία όλο το οικονομικό βάρος σηκώνει μόνος του ο Θόδωρος Δρακόπουλος.

Θετικό ντεμπούτο Χαριτόπουλου

Έλειψε πολύ από την αναμέτρηση της Καρδίτσας ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, με τον Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο να είναι υποχρεωμένος να μοιραστεί τη θέση «5» με τα «τεσσάρια» της ομάδας. Ο δυναμικός και πολύπειρος σέντερ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ηρακλή στον αγώνα με τον Εθνικό και με την πρώτη κέρδισε τη θέση του τοπ σκόρερ, με 14 πόντους στην αναμέτρηση, δείχνοντας ότι θα προσφέρει σημαντικά σε μία κρίσιμη, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της τεχνικής ηγεσίας, θέση.