Ο Θανάσης Δούνης για όλους και για όλα

Για Α1, Α2, προσθήκες, διαρκείας και το μεγαλείο του “κυανόλευκου” λαού μίλησε ο Θανάσης Δούνης!

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Θανάσης Δούνης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αrena FM” και μίλησε για όλους και για όλα!

Αναλυτικά:

Η προσπάθεια του Ηρακλή ξεκίνησε με αισιοδοξία και με καλές κινήσεις. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την προσπάθεια:

“Όλα ξεκινάνε από την προσπάθεια και το πόσο αγάπη έχει για αυτή την ομάδα ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Δρακόπουλος. Αν δεν ήταν αυτός, ούτε εγώ θα υπήρχα στην ομάδα, ούτε αυτοί οι παίκτες. Ξεκινήσαμε τη συνεργασία από πέρσι και φέτος είπαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο σε λογικά και ελληνικά δεδομένα αλλά και του μπάσκετ γενικά. Πιστεύω πως οι κινήσεις που κάναμε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, οι προσθήκες νέων αθλητών συν την παραμονή κάποιων παλιών, να γίνει ένα μείγμα καλό κι αυτό που θέλουν όλοι, τον Ηρακλή πάλι δυνατό”.

Είχατε και έχετε ακόμη το πρόβλημα που αφορά σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα:

“Αυτό μας στοίχισε λίγο παραπάνω και υπήρχαν συζητήσεις με τους παίκτες για Α1 ή Α2. Ευτυχώς όλα τα παιδιά, αυτά τα δέκα παιδιά, που είναι αυτή την στιγμή στην ομάδα όλα ανταπροκρίθηκαν σε οποιαδήποτε κατηγορία και να παίζαμε. Ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη ιστορία, έχει πολύ κόσμο, έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε, έχει έναν πρόεδρο δυνατό, όλοι ήρθαν με αγάπη για το καλό του Ηρακλή να μεγαλουργήσουμε και να φτάσουμε την παλιά ιστορία του τουλάχιστον”.

Παρά τις αρκετές προσθήκες, φαίνεται πως υπάρχει χημεία και καλό κλίμα στην ομάδα:

“Ο πρώτος στόχος της ομάδας είναι το τι παιδιά θα έχουμε μέσα στα αποδυτήρια. Όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια και την προπόνηση. Αν δεν έχει καλά αποδυτήρια και καλή προπόνηση, δε θα μπορέσεις ποτέ να έχεις καλή ομάδα όσο και καλούς αθλητές να έχεις. Η εμπειρία το δείχνει αυτό. Εμείς προσπαθήσαμε σιγά-σιγά με τις κινήσεις που κάναμε από τον Μάιο όταν τελείωσε το πρωτάθλημα και δυστυχώς βγήκαμε τρίτοι και δεν ανεβήκαμε απευθείας στην Α1, είχαμε και τον τραυματισμό του Τότσιου, και κοιτάξαμε φέτος να είμαι παραπάνω δυνατοί. Επίσης κοιτάξαμε και τον άλλο στόχο. Αν κάποια ομάδα δε μπορέσει τελικά να ανταποκριθεί στους ελληνικούς νόμους που υπάρχουν για την Α1, είμαστε έτοιμοι απ’ όλες τις πλευρές πλέον και με τη δημιουργία της ΚΑΕ να κάνουμε το βήμα παραπάνω για τον Ηρακλή”.

Για το αν έγινε ή σε ποια φάση βρίσκεται η δημιουργία της ΚΑΕ:

“Έχει γίνει. Πήραμε το “οκ” από την διοίκηση του Γ.Σ. Πήραμε την έγκριση των μελών όλων αλλά και του συμβουλίου. Είμαστε σε πολύ καλό στάδιο και σε δύο-τρεις ημέρες θα γίνουν και κάποιες ανακοινώσεις”.

Τι θα γίνει με Α1 και με Α2 και αν υπάρχει κάποια προθεσμία:

“Επειδή στην Ελλάδα είμαστε και ζούμε, οι προθεσμίες και η υπομονή πρέπει να είναι πολύ μεγάλες. Ο Ηρακλής αυτή την στιγμή έχει κάνει αυτά που πρέπει να έχει κάνει μια ομάδα σε περίπτωση που έρθει κάποιο νέο. Αυτό που υπάρχει είναι πως η Επιτροπή έχει δώσει σε ένδεκα ομάδες, συμπεριλαβμανομένου και του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ, έχουν πάρει τρεις ομάδες μόνο πιστοποιητικό για συμμετοχή στην Α1. Έχει δώσει μια προθεσμία τελική μέχρι την Πέμπτη 21 του μηνός. Από αυτά που έχουμε μάθει και έχει πει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο νόμος λέει 45 ημέρες πριν αλλά πάντα υπάρχουν προβλήματα και οι ομάδες παίρνουν παρατάσεις. Από τη μία είναι καλό αυτό γιατί τα ίδια προβλήματα μπορεί να τα αντιμετωπίσουμε κι εμείς του χρόνου. Τα βλέπουμε θετικά όλοι στον Ηρακλή και περιμένουμε αν προκύψει κάτι είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε όλα τα επίπεδα της Α1”.

Υπάρχει και νέο “αίμα” στην ομάδα, όπως ο Τσούκας:

“35 χρόνια τώρα δεν έχω χάσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, Εφήβων και Παμπαίδων, δεν υπήρχε θέμα να μην εντάσσουμε ένα-δύο παιδιά, ώστε σε λίγα χρόνια να είναι η κορμοστασιά του Ηρακλή. Είναι 100% βέβαιο. Ο Θανασάκης ο Τσούκας πήγε μια ομάδα των Γρεβενών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μόνος του και όταν είδα πως ήταν πρώτος σκόρερ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είπα πως αυτό το παιδί θα έρθει στην ομάδα μας. Συμπτωματικά φοράει και το “13”. Ήθελε το “13” και ο Μπούμπαλο απλώς ο Μπούμπαλο μπορεί σε ένα-δύο χρόνια να φύγει, αυτό το παιδί που θα μείνει του ανήκει”.

Θα πάρετε Αμερικανούς άμα η ομάδα πάει Α1:

“Αφήστε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και δείτε τις υπόλοιπες ομάδες του Έλληνες παίκτες. Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε ήδη τον Μπούμπαλο για Α2. Με την προσθήκη ακόμα τριών παιδιών που μέχρι την Πέμπτη θα ξέρουμε ποιοι θα είναι για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που πάρουμε το “οκ”. Νομίζω θα έχουμε ένα πλήρη ρόστερ με 13 παιδιά συν τον Τσούκα τον μικρό 14, ο οποίος θα είναι κανονικό μέλος της ομάδας, δε θα είναι όποτε θέλουμε εμείς. Ήδη προπονείται κανονικά με την ομάδα. Με όλα τα παιδιά θα προχωρήσουμε στα νέα δεδομένα.”

Όσον αφορά τα διαρκείας:

“Επειδή σήμερα ήρθα στη Θεσσαλονίκη θα τα σχεδιάσουμε να βγουν εντός εβδομάδας. Το μόνο εμπόδιο είναι η κατηγορία και γι’ αυτό υπάρχει τέτοια μεγάλη καθυστέρηση σε πολλά θέματα. Είναι τα διαρκείας, η παρουσίαση της ομάδας, να μιλήσουμε για στόχους και άλλα. Περιμένουμε κι εμείς. Θα αργήσει λίγο αλλά θα γίνουν. Δε μπορείς να βγάλεις ανακοίνωση για διαρκείας χωρίς να ξέρεις που θα αγωνίζεται η ομάδα. Και στην Α1 υπάρχουν διαφορετικά πράγματα και μεγέθη. Περιμένουμε δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά”.

Τέλος για τον αυριανό αγώνα στην Καρδίτσα για το Κύπελλο:

“Την Τετάρτη παίζουμε για το Κύπελλο, έχουμε την απουσία του Χαριτόπουλου που δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, απλά δεν υπάρχει περίπτωση να τον βάλουμε να παίξει για έναν αγώνα Κυπέλλου και μετά να έχουμε τρεχάματα. Θα είναι έτοιμος για το Σάββατο και θα πάμε στην Αθήνα με τον Χαριτόπουλο μαζί. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα άλλο πρόβλημα. Όλα τα θέματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, αν έχουμε κι αυτή την εβδομάδα το… θετικό της Α1 θα είμαστε ευτυχείς. Δεν πανηγυρίζουμε που πεθαίνει κάποιος, απλώς συμμετέχουμε σε κάτι που θα μας ζητηθεί. Θα μας περιμένει μια δύσκολη πορεία κι αυτά που έχουμε θα πρέπει να τα κάνουμε διαφορετικά. Όλα θα γίνουν αν υπάρχει καλή διάθεση και συντονισμός ενεργειών. Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως είμαι ευτυχής και συγκλονισμένος που δουλεύω σε αυτήν την ομάδα με τόσο κόσμο. Ηρακλής έγινα δεν ήμουνα. Η βοήθεια αυτού του κόσμου όταν δεν πέφτει καρφίτσα είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι όλου του κόσμου. Αυτό που έζησα στο Ιβανώφειο μακάρι να το ζούσαν κι άλλοι άνθρωποι”.

Πηγή: Arena FM (ArenaBasket)

Σχετικά Άρθρα

Back to Top