Πανέτοιμος και «φουλάρει» για το πρωτάθλημα στην Α2…

Η ειλημμένη, πλέον, απόφαση όλων των αρμόδιων φορέων για πάση θυσία συμμετοχή του Πανιωνίου στη Basket League, ώθησε τους «κυανολεύκους» να ολοκληρώσουν το δυνατό ρόστερ τους με στόχο την πρωτιά στην Α2…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όλοι αντιλαμβάνονται «τι παίζεται» στην υπόθεση του Πανιωνίου και έχουν εισπράξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πια, τη διάθεση όλων των αρμοδίων φορέων να «συνεργήσουν» προς τη κατάληξη της συμμετοχής της αθηναϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Ο ΕΣΑΚΕ, που δεν έθεσε κανόνες και χρονικό περιθώριο, η ΕΟΚ που αδιαφόρησε, ενώ καθίσταται μάρτυρας της απαράδεκτης εικόνας για το άθλημα, που εκείνη εκπροσωπεί ως βασικός θεσμικός φορέας του στη χώρα μας και η ΕΕΑ, που αποδείχθηκε ο καλύτερος «εξυπηρετητής» της όλης κατάστασης, με τις «σιωπηρές» παρατάσεις εξέτασης του φακέλου των Νεοσμυρνιωτών να διαδέχονται τις επίσημες…

Ήδη, στην «Πλατεία» άρχισαν να συμπληρώνουν το ρόστερ της ομάδας για συμμετοχή στην Α1 και η μπασκετική… «πιάτσα» των Αθηνών επιμένει ότι ο φάκελός τους θα εξεταστεί αμέσως μόλις είναι υποτυπωδώς έτοιμος και συμπληρωθεί το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΚΑΕ. ..

Ο Ηρακλής «κομπλέ» για Α2…

Χωρίς να έχουν πάψει να διατηρούν τις – όποιες – ελπίδες τους ότι το μπασκετικό καθεστώς θα αποφασίσει να επιδείξει – έστω και στο… «και πέντε» της όλης ιστορίας – τυπικότητα έναντι του συνεχιζόμενου «μπάχαλου» στο θέμα της ΚΑΕ Πανιώνιος και να είναι τελικά εκείνοι που θα πάρουν το εισιτήριο για την Α1, οι ιθύνοντες του «Γηραιού» έχουν ήδη ολοκληρώσει το σχεδιασμό και τη συγκρότηση της ομάδας, η οποία θα διεκδικήσει με αξιώσεις το στόχο της κατάκτησης της πρωτιάς.

Με τις δύο τελευταίες χρονικά προσθήκες σε έμψυχο δυναμικό, αυτή της κάλυψης της θέσης του κοινοτικού με τον Κροάτη γιγαντόσωμο σέντερ Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο και την – αναμενόμενη από την αρχή του καλοκαιριού, αν η ομάδα παρέμενε στην ίδια κατηγορία – ανανέωση συνεργασίας με τον Μιχάλη Γιαννακίδη, το ρόστερ φαίνεται να συμπληρώθηκε, τουλάχιστον σε επίπεδο πρώτης 10άδας.

Με τον Γιαννακίδη, το κενό στη θέση του back up του Κώστα Τότσιου καλύφθηκε με πολύ καλό τρόπο, καθώς ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ και έμπειρος είναι και «συμπληρώνει» τον πολύπειρο Σερραίο συμπαίκτη του με το στοιχείο του καλού μακρινού σουτ, το οποίο δεν είναι το «φόρτε» του Τότσιου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το περιλαμβάνει στο επιθετικό «ρεπερτόριό» του). Μάλιστα, ο Μιχάλης Γιαννακίδης κατάφερε και πήρε ήδη χρόνο συμμετοχής στον αγώνα κυπέλλου με τον Τρίτωνα, μπαίνοντας σε πλήρη ένταση στην προετοιμασία της ομάδας.

Περιθώριο για συμπληρωματική κίνηση

Η φετινή προκήρυξη της ΕΟΚ για το πρωτάθλημα της Α2 της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 δεν δεσμεύει πλέον τις ομάδες να δηλώνουν στην 12άδα των αγώνων υποχρεωτικά δύο παίκτες ηλικίας κάτω των 22 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μπορεί να πραγματοποιήσει – εφόσον το αποφασίσει – μέχρι και δύο ακόμη προσθήκες «έτοιμων» παικτών στο ρόστερ, για να σταθούν δίπλα στους δέκα υπάρχοντες, ή τουλάχιστον μία, καθώς ο Έλληνας κόουτς έχει δείξει διάθεση να επενδύσει με την παρουσία στην 12άδα του νεοαποκτηθέντος 16χρονου πλέι μέϊκερ, Θανάση Τσούκα, ο οποίος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει φέτος με την εφηβική ομάδα του Ημίθεου, ενώ παράλληλα θα συλλέγει εμπειρίες από τους επίσημους αγώνες της ανδρικής.

Πάντως, όπως είναι λογικό, αν πραγματοποιηθεί κάποια κίνηση, αυτή θα είναι της τελευταίας στιγμής, καθώς προέχει η οριστικοποίηση της κατηγορίας, στην οποία θα αγωνιστεί η ομάδα, έστω και σε τυπικό επίπεδο, όπως όλα δείχνουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top