- Bluearena - https://bluearena.gr -

Για την πρόκριση κόντρα στον Τρίτωνα, που… το πιστεύει…

Αν κανείς κρίνει από το… «προσκλητήριο», που έχει σημάνει ο μπασκετικός Τρίτων για τη σημερινή νοκ – άουτ αναμέτρηση με τον Ηρακλή για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, τότε η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα πρέπει να είναι «υποψιασμένη» και προετοιμασμένη για ένα καλό επίσημο τεστ, το πρώτο για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο αντίπαλος, μπορεί να προέρχεται από την παρακάτω κατηγορία (Β΄ Εθνική), αλλά φαίνεται αποφασισμένος να κοντράρει τον Ημίθεο με κάθε τρόπο. «Όλοι οι Τριτωνίτες στο γήπεδο του Στρέφη το Σάββατο όπου η ανδρική μας ομάδα, μετά από 39 χρόνια, αντιμετωπίζει τη μεγάλη και ιστορική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Όλοι εκεί για να απολαύσουμε μπάσκετ, σε μία γιορτή του μπάσκετ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση – κάλεσμα των Τριτωνιτών για τη σημερινή αναμέτρηση, μέσω της επίσημης σελίδας της ομάδας στο Facebook.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17:00, στο κλειστό του Στρέφη και όποιος προκριθεί θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη (20/9), εκτός έδρας, τον νικητή του ζευγαριού Κόρινθος – Α.Σ. Καρδίτσας.

Χωρίς Χαριτόπουλο και Γιαννακίδη

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μπορεί να αποφάσισε να ολοκληρώσει (εκτός, ίσως, μιας τελευταίας προσθήκης, αν και εφόσον γίνει) το ρόστερ για την Α2 με την ανανέωση συνεργασίας με τον Μιχάλη Γιαννακίδη, όμως δεν θα έχει τον έμπειρο σούτινγκ γκαρντ στην διάθεσή του, όπως είναι φυσικό. Αν τακτοποιηθεί το τυπικό της υπόθεσης, ίσως ο 29χρονος παίκτης συμπεριληφθεί στην αποστολή της επόμενης Τετάρτης για τον επόμενο αγώνα κυπέλλου (με δεδομένο ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά σήμερα στου Στρέφη, ως προς την εξασφάλιση της πρόκρισης), προκειμένου να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής.

Το θέμα είναι ότι, πέρα από το «ασυμπλήρωτο» ρόστερ, δεν θα αγωνιστεί σήμερα και ένα από τα στελέχη που εντάχθηκε στην ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, τον οποίο ένας μικροτραυματισμός κράτησε στη Θεσσαλονίκη, αν και αναμένεται από εβδομάδα να επανέλθει στις προπονήσεις, χωρίς αυτή τη στιγμή, πάντως, να είναι κανείς βέβαιος ότι θα ακολουθήσει την αποστολή για τον επόμενο αγώνα κυπέλλου, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.

Ο «Γηραιός», ελλείψει Χαριτόπουλου, θα παραταχθεί με μοναδικό σέντερ τον Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο, με συνέπεια, όποτε χρειαστεί να δοθούν ανάσες στον γιγαντόσωμο Κροάτη, να μετακινούνται στο «5» τα «τεσσάρια» της ομάδας, Κώστας Κακαρούδης (κατά κύριο λόγο) και Βασίλης Αγγελακόπουλος.

Τόσο… «άντεξε» η αναμονή για Γιαννακίδη

Με τη χθεσινή απόφαση της τεχνικής ηγεσίας να προχωρήσει η ανανέωση συνεργασίας με τον Μιχάλη Γιαννακίδη, ουσιαστικά καλύπτεται και το μοναδικό κενό σε επίπεδο πρώτης δεκάδας, που είχε να κάνει με τη θέση του παρτενέρ του Κώστα Τότσιου στη θέση «2», όσον αφορά στον προγραμματισμό συμμετοχής στην Α2 (καθώς ο κανονισμός της ΕΟΚ επιβάλλει και την παρουσία δύο παικτών από το εφηβικό σε κάθε αγώνα στην τελική 12άδα).

Όσον αφορά στην περίπτωση της Basket League, ο «κυανόλευκος» κόουτς είχε στα πλάνα του την προσθήκη αμερικανού σούτινγκ γκαρντ και αυτός ήταν ο λόγος που είχε στο… «περίμενε» τον Γιαννακίδη από την αρχή του καλοκαιριού.

Ωστόσο, η απίστευτη, απρόβλεπτη, απαράδεκτη και ακραία χρονοτριβή των αρμοδίων φορέων στο θέμα της έγκρισης των ομάδων που θα στελεχώσουν – τελικά – τη μεγάλη κατηγορία, εξακολουθούσε να θέτει σε εκκρεμότητα την υπόθεση Γιαννακίδη, με τον Έλληνα παίκτη να μην έχει άλλα περιθώρια αναμονής, καθώς, μπορεί να προτιμούσε σε κάθε περίπτωση την παραμονή του στον Ηρακλή (το απέδειξε άλλωστε), αλλά θα έπρεπε πλέον να κλείσει σε ομάδα, προκειμένου να μην μείνει στην… ανεργία, μολονότι είχε προτάσεις στα χέρια του…

Συνεπώς, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναγκάστηκε να… μπλέξει τον σχεδιασμό του και προκειμένου να μην χάσει τον πολύτιμο για την Α2 άσσο, έδωσε εντολή να κλείσει, έστω κι αν διατηρούνται ακόμη κάποιες ελπίδες συμμετοχής στη Basket League.

Πρεμιέρα για τη νέα εμφάνιση

Σήμερα στην αναμέτρηση κυπέλλου με τον Τρίτωνα, λόγω του επίσημου χαρακτήρα του αγώνα, ο Ημίθεος αναμένεται να παρουσιαστεί με μία από τις νέες εμφανίσεις του για την περίοδο 2017-2018.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, τον εξοπλισμό εμφάνισης της ομάδας θα επιμεληθεί στην παρούσα αγωνιστική περίοδο η εταιρεία αθλητικού ιματισμού «Athlos», η οποία έχει έδρα τα Ιωάννινα και έχει κατορθώσει να πετύχει πολλές συμφωνίες με ομάδες της Basket League και της Α2 το τελευταίο διάστημα.