Με «τρελό σπρώξιμο» από παντού, μένει Basket League ο Πανιώνιος…

Μετά τις… επίσημες παρατάσεις της ΕΕΑ, περάσαμε στη φάση των «σιωπηρών» παρατάσεων, με την Α1 να θέλει περίπου 20 μέρες για την πρεμιέρα της και τους Νεοσμυρνιώτες να πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μην εκμεταλλευτούν την απίστευτη «αβάντα»…

Διάφορα, Μπάσκετ

Αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση του Πανιωνίου και της εξασφάλισης των προϋποθέσεων συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ, περνά κάθε όριο ανοχής και παραχωρητισμού.  Σαφώς, το γεγονός ότι η αθηναϊκή ομάδα πέτυχε την άνοδο μέσω της αγωνιστικής οδού, προδιαθέτει για μια προσπάθεια όλων των αρμοδίων φορέων να την εξυπηρετήσουν προς την κατεύθυνση του να συγκεντρώσει τα σχετικά προαπαιτούμενα και να λάβει μέρος κανονικά στη Basket League της περιόδου 2017-2018, αλλά το όλο ζήτημα έχει πλέον ξεφύγει.

Την αρχή στη λογική του «κάνουμε τα στραβά μάτια» έκαναν οι θεσμικοί φορείς του χώρου, με πρώτο τον – καθ’ ύλην αρμόδιο – ΕΣΑΚΕ, με τον σύνδεσμο των ομάδων της πρώτης κατηγορίας καλαθοσφαίρισης, να μην πιέζει ούτε στο ελάχιστο τους Πανιώνιους, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα θέματά τους και να συστήσουν ΚΑΕ, μη θέτοντας τον παραμικρό χρονικό περιορισμό, ούτε νωρίτερα, ούτε τώρα.

Η ΕΟΚ, από την πλευρά της, χωρίς να είναι της αρμοδιότητάς της το πρωτάθλημα της Α1, εντούτοις, σε καμία φάση του όλου «δράματος» δεν στάθηκε ενώπιον των ευθυνών της, ως κεντρικός φορέας του συνολικού οικοδομήματος του Ελληνικού μπάσκετ και δεν πραγματοποίησε κάποιας μορφής παρέμβαση προτρεπτικού χαρακτήρα προς τον ΕΣΑΚΕ. Όχι ως προς την κατεύθυνση του να «κόψει» τον αδύναμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις Πανιώνιο, μετά τις τόσες καθυστερήσεις του, αλλά προκειμένου να θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού, «πείθοντας» τον ΕΣΑΚΕ να ορίσει – επιτέλους – ένα dead line!

Στην ίδια γραμμή και η ΕΕΑ, με «σιωπηρή» – νέα – παράταση

Το εξωφρενικό, που έρχεται να προστεθεί είναι ότι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, συντάχθηκε ξεκάθαρα στην ίδια «γραμμή», ακραίας εξυπηρέτησης των… ιδιαίτερων «αναγκών» του Πανιωνίου. Ένα ελεγκτικό όργανο της Πολιτείας σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού, λειτουργεί σαν… «κηδεμόνας», σαν… «κολλητάρι» των «κυανερύθρων», παρακάμπτοντας κάθε υποχρέωση τυπικότητας και αυστηρού πλαισίου λειτουργίας.

Οι αρχικές παρατάσεις προς τους ανθρώπους της ομάδας της «Πλατείας», μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι εντάσσονταν στο πλαίσιο της λογικής. Βεβαίως, ο στόχος κάθε ελεγκτικού μηχανισμού δεν είναι να καταδικάζει χωρίς να δίνει ευκαιρίες, όταν είναι προφανές ότι μέσα στα όρια του λογικού και του φυσιολογικού θα προκύψουν θετικές εξελίξεις, όμως αυτή δεν είναι η πορεία των πραγμάτων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ανοχή των πάντων (της ΕΕΑ συμπεριλαμβανομένης) έχει φτάσει σε επικά επίπεδα, πλήρως αντισυμβατικά και απολύτως αντικανονικά. Πλέον, η Επιτροπή έχει περάσει στη φάση της παροχής «σιωπηρής» παράτασης στην αθηναϊκή ομάδα, μετά από εκείνη της κανονικής και επίσημης παράτασης, που της είχε προσφέρει και η οποία πέρασε αναξιοποίητη.

Αυτό, καθώς τα μέλη της Επιτροπής επέλεξαν να… μην εξετάσουν χθες το φάκελο του – προερχόμενου από διαδικασία παράτασης εξέτασης – Πανιωνίου και – απλώς – να … βγουν από τη δύσκολη θέση, ανακοινώνοντας μόνο τις ΚΑΕ στις οποίες χορήγησαν πιστοποιητικό και μη αναφερόμενοι στα της τύχης των Νεοσμυρνιωτών…

Είκοσι μέρες πριν την πρεμιέρα!

Στην ουσία, η ΕΕΑ συγκλίνει στη λογική του ΕΣΑΚΕ και προσφέρει τα περιθώρια στον αθηναϊκό σύλλογο να τακτοποιήσει το ζήτημα του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ μέχρι και λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της περιόδου 2017-2018 για τη Basket League!

Βρισκόμαστε ήδη είκοσι μόλις μέρες πριν το Σάββατο της πρεμιέρας και οι του Πανιωνίου αντιλαμβάνονται ότι ακόμη υφίστανται χρονικά περιθώρια για να «βολέψουν» την κατάσταση, να καλύψουν το οικονομικό χάσμα, να παρουσιάσουν μία νέα ΚΑΕ και να αξιοποιήσουν το εισιτήριο συμμετοχής στην Α1.

Μόνο με αυτοκτονία, πλεον, δεν παίζει Α1 ο Πανιώνιος!

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με το «τρελό σπρώξιμο» και την «τρελή αβάντα» στον Πανιώνιο από παντού, το παιχνίδι έχει γυρίσει για τα καλά υπέρ των «κυανερύθρων». Τα χρονικά περιθώρια ήταν και εξακολουθούν να είναι τόσο μεγάλα, ώστε οι διεργασίες στο εσωτερικό του αθηναϊκού συλλόγου να θεωρείται βέβαιο ότι θα παράξουν μία – έστω και υποτυπώδη – λύση στο θέμα της νέας ΚΑΕ.

Οι εκτιμήσεις στην Αθήνα κάνουν λόγο περί ανατροπής του κλίματος, λόγω… αστάθμητου παράγοντα, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι οι αρμόδιοι θα περιμένουν τον Πανιώνιο ακόμη, ενώ το ημερολόγιο κοντεύει να «γράψει» Οκτώβριο και το όλο σίριαλ κρατά από τον Μάιο…

«Μόνο αν αυτοκτονήσουν δεν θα τα καταφέρουν, πλέον», ισχυρίζονται όσοι γνωρίζουν από κοντά το ζήτημα και δεν φαίνεται να έχουν άδικο, όπως διαμόρφωσαν τα δεδομένα οι διάφοροι αρμόδιοι… «αβανταδόροι»…

Έξαλλοι στον Ηρακλή

Απολύτως λογικό κι επόμενο είναι να επικρατεί οργή στο Ιβανώφειο από την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα του Πανιωνίου και της συμμετοχής του στην Α1.

Δεν είναι μόνο το ζήτημα της απίστευτης, ακραίας και απολύτως παράλογης ανοχής των αρμοδίων, με την οποία πριμοδοτούν την πλευρά της αθηναϊκής ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στη μεγάλη κατηγορία, στον Ημίθεο εξακολουθούν να μη γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχουν!

Πάντως, υπό τις παρούσες συνθήκες και στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πηγαίνουν… «καροτσάκι» τον Πανιώνιο στο δρόμο για τη Basket League και ότι το σενάριο της παραμονής στην Α2 αρχίζει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top