- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κατσουράνης: “Θέλουμε τον Ηρακλή στη Σουπερ Λιγκ”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Metrosport 95.5 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής, Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ομάδα του Ηρακλή, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ανακοίνωση της Παναχαϊκής για τον Ηρακλή: «Για ποδοσφαιριστές όπως εγώ και άλλοι που έχουμε φορέσει φανέλες ιστορικές ομάδων. Είμαστε προβληματισμένοι για αυτό που συμβαίνει για ακόμη μια φορά στον Ηρακλή. Το ποδόσφαιρο μας είναι για γέλια, η Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ενώ η Σούπερ Λιγκ παίζει κανονικά. Δεν μπαίνουν σοβαροί άνθρωποι στο ποδόσφαιρο, όλο και λιγότερες ομάδες παίζουν στην Ευρώπη. Οι παράγοντες που μπαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνουν για να κερδίσουν χρήματα, δεν κάνουν επενδύσεις. Γιατί σκεφτείτε πόσα προπονητικά κέντρα, πόσες εγκαταστάσεις έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια; Το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται για τις δουλειές των παραγόντων και είναι ένα πτώμα που ασελγούν πάνω του. Εμείς οι ρομαντικοί θέλουμε ο Ηρακλής να είναι στη μεγάλη κατηγορία, που εγώ τον έζησα να παίζει στην Ευρώπη. Και θέλουμε να ανέβει και ο Αρης, και ο ΟΦΗ και η Παναχαϊκή. Να υπάρχουν ιστορικές ομάδες. Φυσικά υπάρχουν ευθύνες στην κατάσταση που έχουν φτάσει οι ομάδες».

Για τον λόγο που δεν σταματούν ανθρώπους σαν τον Παπαθανασάκη: «Φταίνε όλοι. Οι ομάδες, οι διοικήσεις, το κράτος. Είναι συνολική ευθύνη και πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι να τα βρούνε μεταξύ τους. Για μένα είναι θέατρο του παραλόγου που έχει ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ και η Φούτμπολ Λιγκ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Τα έχω πει 100 φορές αυτά τα πράγματα. Υπάρχει μεγάλη ανοργανωσιά, βολεύει πολλούς για αυτό δεν αλλάζει κάτι».

Για τη Σούπερ Λιγκ και αν άλλαξε κάτι: «Αν ανέβει όντως η Δόξα και ο Καραϊσκάκης, τότε η Β Εθνική θα είναι καλύτερη από την Α. Θα έχει περισσότερο κόσμο η Φούτμπολ Λιγκ φέτος από την Σούπερ Λιγκ. Αν ήμασταν σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον τότε ο καθένας έπρεπε να κοιτάει την ομάδα. Τώρα σε τέτοιο περιβάλλον πρέπει οι ομάδες να κοιτάνε και το σύνολο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να παίζεται καλό ποδόσφαιρο και οι διαιτητές να μην σφυρίζουν πολύ γιατί θα κάνει κακό στο ποδόσφαιρο αλλά και στις ομάδες μας στην Ευρώπη. Πρέπει να μένουν οι προπονητές στους πάγκους και ελπίζουμε για ένα συνολικά καλύτερο πρωτάθλημα».