- Bluearena - https://bluearena.gr -

Επίσημο τεστ με τον Τρίτωνα

Από χθες αργά το απόγευμα ο μπασκετικός Ηρακλής γνωρίζει τον αντίπαλό του στην πρώτη μάχη που θα δώσει για το κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ 2017-2018. Πρόκειται για τον Αθλητικό Όμιλο Τρίτωνα, ομάδα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην έδρα της αθηναϊκής ομάδας, στο κλειστό του Στρέφη, το ερχόμενο Σάββατο 16/9 (πιθανότατα στις 17:00). Πρόκειται για έναν αγώνα από εκείνους, που οι προπονητές των ομάδων, οι οποίες προέρχονται από την μεγαλύτερη κατηγορία, χαρακτηρίζουν ως «επίσημα φιλικά».

Ο Τρίτων επικράτησε της Δάφνης Δαφνίου με τελικό σκορ 79-74 και εξασφάλισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του θεσμού, υποχρεούμενος να αντιμετωπίσει τον Ημίθεο.

Δηλαδή, αποτελούν πρώτης τάξης ευκαιρίες να τεστάρουν – ως ένα βαθμό, βεβαίως – δυνατότητες και αδυναμίες κόντρα σε έναν αντίπαλο, που αγωνίζεται στην έδρα του και έχει υψηλό κίνητρο να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την πρόκριση. Κι όλα αυτά υπό τη σκέπη ενός επίσημου θεσμού και μέσα από τη διαδικασία ενός – επίσης – επίσημου αγώνα.

Αν οι «κυανόλευκοι» επικρατήσουν στον νοκ- άουτ αγώνα, που θα δώσουν το Σάββατο στην πρωτεύουσα, θα κληθούν και πάλι να ταξιδέψουν, είτε στην Κόρινθο, είτε στην Καρδίτσα την ερχόμενη Τρίτη, αναλόγως με το ποιος θα προκριθεί από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση στην πελοποννησιακή πόλη μεταξύ της ομώνυμης τοπικής ομάδας και του ΑΣΚ Καρδίτσας.

Το «φρένο» στα φιλικά προετοιμασίας

Η επιλογή της τεχνικής ηγεσίας του Ημίθεου ήταν να συνεχίσει την προετοιμασία με σκληρές προπονήσεις (τακτικής και φυσικής κατάστασης) στο Ιβανώφειο, με την ομάδα να απέχει από τα φιλικά προετοιμασίας το τελευταίο διάστημα, μιας και θα συμπληρωθεί ένα δεκαήμερο περίπου μέχρι τον αγώνα στου Στρέφη.

Το νέο «κυανόλευκο» ρόστερ αντιμετώπισε στην έδρα του την φιλόδοξη φέτος στην Α2, Καστοριά, σε φιλική αναμέτρηση, που διεξήχθη το Σάββατο 2/9 και, μάλιστα, αποφασίστηκε να μην δημοσιοποιηθεί το παραμικρό σχετικά με αυτήν. Πάντως, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση επί των Καστοριανών, με διαφορά 20 πόντων, αποδίδοντας – για την εποχή – εξαιρετικά, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έχει «κτιστεί» για να κάνει πολλές «ζημιές» στη φετινή Α2.

Αντιθέτως, δημοσιότητα έλαβε (ελέω και των βραβεύσεων εκ μέρους των γηπεδούχων σε στελέχη των φιλοξενουμένων) το δεύτερο φιλικό της περιόδου, στις Σέρρες, κόντρα στον τοπικό Ίκαρο, όπου ο Ημίθεος επικράτησε με 66-87. Έκτοτε, ο κόουτς προτίμησε να διατηρήσει «φρέσκια» την ομάδα, ενόψει των δύο «κολλητών» αναμετρήσεων του Κυπέλλου…

Τα οδικά ταξίδια, που στοίχισαν…

Κάπου εδώ εντοπίζεται και ο λόγος για τον οποίο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έβαλε φρένο για ένα δεκαήμερο στις φιλικές αναμετρήσεις του Ηρακλή. Ο πολύπειρος κόουτς γνωρίζει το πόσο καταπονήθηκε το αγωνιστικό δυναμικό της ομάδας του κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής σεζόν με τις ανά 15ήμερο οδικές μεταβάσεις και πόσο αυτή η διαδικασία στοίχισε σε συσσώρευση κόπωσης στους αθλητές (ιδίως σε όσους είναι ήδη ηλικιακά βεβαρημένοι).

Αρχής γενομένης από την Παρασκευή (15/9), οι «κυανόλευκοι» μπαίνουν και πάλι στη διαδικασία των μακρινών οδικών μεταβάσεων, ταξιδεύοντας στην Αθήνα για τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Τρίτωνα, την επομένη μέρα.

Το βράδυ του Σαββάτου (16/9) θα πάρουν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής στη βάση, αλλά τα περιθώρια ξεκούρασης δεν θα είναι μεγάλα. Όχι μόνο από τους αγώνες, αλλά – κυρίως – από τα οδικά ταξίδια…

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 19/9 θα κληθούν να μεταβούν είτε στην Καρδίτσα (το πιθανότερο), είτε στην Κόρινθο (ταλαιπωρία μεγαλύτερη, που καλό θα είναι να αποφευχθεί), για την επόμενη επίσημη υποχρέωσή τους στο θεσμό του Κυπέλλου.

Αυτό, καθώς την επομένη (Τετάρτη 20/9), έχοντας – υπό φυσιολογικές συνθήκες – περάσει νικηφόρα από τον αγώνα με τον Τρίτωνα της Β΄ Εθνικής, θα αντιμετωπίσουν είτε την Κόρινθο, είτε τον Αθλητικό Σύλλογο Καρδίτσας, που κοντράρονται μεταξύ τους για την πρόκριση το προσεχές Σάββατο. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος των Καρδιτσιωτών, ως ομάδα της Α2 απέναντι σε αντίπαλο της Β΄ Εθνικής…

Με – τουλάχιστον – έναν μείον στο ρόστερ

Πέρα από την εν αναμονή ταλαιπωρία των εκτός έδρας αναμετρήσεων του Κυπέλλου, ο κόουτς μπαίνει στη διαδικασία των επίσημων αγώνων έχοντας να διαχειριστεί και την ιδιαιτερότητα του μη απολύτως συμπληρωμένου ρόστερ, λόγω του ότι δεν έχει κριθεί (ακόμη!!!) η κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχει η ομάδα. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα ο Ηρακλής να αγωνιστεί στα δύο αυτά παιχνίδια με… λειψό ρόστερ, καθώς είναι δεδομένο ότι μόλις κριθεί το θέμα της κατηγορίας, θα γίνουν νέες προσθήκες.

Στο ενδεχόμενο της Α2, αναμένεται να προστεθεί ένας ακόμη παίκτης για τη θέση «2» (στην ομάδα επιμένουν ότι αυτός θα είναι ο Μιχάλης Γιαννακίδης) και ίσως ένας επιπλέον Έλληνας, ενώ στο ενδεχόμενο της Basket League είναι δεδομένες οι προσθήκες τριών Αμερικανών.

Χωρίς, λοιπόν, την πολυτέλεια χρησιμοποίησης ενός συμπληρωμένου ρόστερ, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είχε έναν ακόμη λόγο να θέλει να κρατήσει χωρίς φθορά φιλικών αγώνων την ομάδα ενόψει του επικείμενου τετραημέρου των δύο επίσημων αναμετρήσεων.