- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μέχρι 7 κοινοτικοί στην Volley league!

Αναλυτικά η σχετική απόφαση έχει ως εξής: «Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ σχετικά με τον αριθμό των αλλοδαπών αθλητών που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα»:

Με αφορμή την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος 2017-18 στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΠ στις 11 Σεπτεμβρίου επανασυζητήθηκε η απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ της 26ης Μαΐου 2017 για αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών από τέσσερεις (4) σε επτά (7).

Σε κάθε περίπτωση διευκρινίστηκε εκ νέου πως κάθε ΤΑΑ έχει τη δυνατότητα αποκτήσει απεριόριστο αριθμό (αποκλειστικά και μόνον) αθλητών από την Ε.Ε., σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση που ισχύει από το 2010.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε:

1. Nα απαλειφθεί ο σχετικός περιορισμός από την προκήρυξη του πρωταθλήματος ο οποίος ανέφερε ότι στο φύλλο αγώνα (Φ.Α.) μπορούν να αναγράφονται μόνον τέσσερεις (4) αλλοδαποί.

2. Στη θέση του ανωτέρω περιορισμού να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που κάποιο ΤΑΑ επιθυμεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό -μόνον- κοινοτικών αθλητών να μπορούν να αγωνίζονται μέχρι επτά (7) εξ αυτών.

3. Να γίνει προσπάθεια από τον πρόεδρο και τις υπηρεσίες της ΕΣΑΠ να πειστούν οι ΕΟΠΕ /ΠΑΣΑΠ προκειμένου αποδεσμευθεί συνολικά ο αριθμός των αλλοδαπών αθλητών (είτε αυτοί προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε, είτε εκτός) σε επτά (7) οι οποίοι και να μπορούν να αγωνίζονται χωρίς περιορισμούς».