- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η ανάγκη και η βιασύνη, ευτυχώς, ηττήθηκαν…

Ο κίνδυνος να κυριαρχήσει η βιασύνη και η αίσθηση της απόλυτης ανάγκης για ύπαρξη και δραστηριοποίηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή αποφεύχθηκε. Αποφεύχθηκε, τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, μέσα από τη χθεσινοβραδινή συνέλευση του Κατσανείου, με αντικείμενο την επιλογή μεθόδου restart για το ποδοσφαιρικό Τμήμα, παρουσία πλήθους Ηρακλειδέων και με διάχυτο το πνεύμα της διερεύνησης και του «ξεψαχνίσματος» κάθε προτεινόμενης επιλογής.

Μπορεί να μην προέκυψε κάποια οριστική και αμετάκλητη απόφαση, αλλά κάθε λογικώς σκεπτόμενος φίλος του μέγιστου αυτού Συλλόγου δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί το γεγονός ότι η «κυανόλευκη» οικογένεια, πλέον, «το ψάχνει» πολύ και δείχνει στην πράξη την αποφασιστικότητά της να μην περιπέσει στον φαύλο κύκλο προηγούμενων λαθών, που είχαν να κάνουν με την επανεκκίνηση του 2011-2012.

Και μόνο αυτό, ως πρώτο δεδομένο, είναι θετικό. Από εκεί και πέρα, προέκυψαν και συγκεκριμένα συμπεράσματα από την διαδικασία, βάσει των οποίων θα πορευόμαστε στη συνέχεια…

Δεν προχωρά αν δεν πειστούμε

Η ξεκάθαρη πρόθεση οργανωμένων και μη οργανωμένων φίλων της ομάδας να εξασφαλίσουν απαντήσεις, απολύτως ξεκάθαρες και ανταποκρινόμενες στα πραγματικά ισχύοντα γύρω από κάθε σχετικό θέμα με την επαναδραστηριοποίηση του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, υπήρξε περισσότερο από σαφής.

Οι προτείνοντες τη λύση των Αμπελοκήπων (η μόνη, που – ουσιαστικά – βρίσκεται, πλέον, στο «τραπέζι») δέχθηκαν καταιγισμό ερωτημάτων (αρκετά εκ των οποίων απολύτως εύστοχα και κρίσιμα) από τον κόσμο και η πρόθεση να διερευνηθεί διεξοδικά το ζήτημα, κόντρα στην ανάγκη και στην όποια αδυσώπητη μάχη με τον χρόνο – ευτυχώς – κυριάρχησε. Διότι, το ξαναγράφουμε, μια επιπόλαιη και μη επαρκώς διερευνημένη επανεκκίνηση είναι πιθανότατο να δημιουργήσει στο μέλλον την ανάγκη και για μία ακόμη, κάτι που θα σημάνει την οριστική διάλυση για το ποδόσφαιρο του Συλλόγου…

Μόνο η λύση «ΑΦΜ και Α1 ΕΠΣΜ»

Όπως αποδείχθηκε, δεν εξετάζονται ούτε καν ως φιλολογικού επιπέδου ενδεχόμενα οι άλλες δύο υπάρχουσες επιλογές, αυτή της Γ΄ Εθνικής (που καταλήγει στην αναβίωση της υπό διάλυση ΠΑΕ και των χρεών της) και της «λύσης – κομάντο» της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ., χωρίς συγχωνεύσεις και με «αμιγή» Ηρακλή, καθώς απαιτεί τουλάχιστον μια επιπλέον τριετία παραμονής στον πυθμένα των Ελληνικών πρωταθλημάτων και κανείς από την «κυανόλευκη» οικογένεια δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποστηρίξει.

Συνεπώς στη διαβούλευση μπήκε και μπαίνει μόνο η περίπτωση συγχώνευσης με ομάδα της Α1ΕΠΣΜ (στην προκειμένη περίπτωση με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων), η οποία – μέχρι τώρα – εμφανίζει τεράστια κενά σε επίπεδο σαφήνειας και προοπτικών, στοιχείο που την κάνει να μην έχει προχωρήσει ακόμη (και πολύ ορθώς, μάλιστα).

Απροετοίμαστη η «ομάδα Δρακόπουλου»

Αυτό που επισημαίναμε τις προηγούμενες μέρες, καλώντας τους κομιστές κάθε πρότασης να είναι αρτίως προπαρασκευασμένοι, ώστε να απαντήσουν σε κάθε απορία του κόσμου σχετικά με την εκδοχή που οι ίδιοι προτείνουν, δεν ίσχυσε. Το φοβόμασταν πολύ, για αυτό το επισημαίναμε.

Ο πάντοτε ενθουσιώδης και φύσει αισιόδοξος (υπερβολικά, πολλές φορές), Θόδωρος Δρακόπουλος, ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο και ήταν επόμενο να αποτύχει στο να διασαφηνίσει όλες τις παραμέτρους της πρότασης για τους Αμπελοκήπους. Εδώ απαιτείται εμπλοκή τεχνοκρατών (νομικών και φοροτεχνικών) και όχι άκριτος ενθουσιασμός και η λογική του «όλα θα γίνουν», που χαρακτηρίζει τον ενθουσιώδη διοικητικό ηγέτη του μπάσκετ και υπαγορεύεται από την αναντίρρητη λατρεία του για τον Σύλλογο, στον οποίο μέχρι στιγμής προσφέρει υπερπολύτιμες υπηρεσίες…

Ο Δρακόπουλος αποφασισμένος να πάρει το ρίσκο…

Παράλληλα, ο Θόδωρος Δρακόπουλος, με κάθε τρόπο διατράνωσε και χθες την απόφασή του να αναλάβει την ευθύνη (το ρίσκο, όπως το αντιλαμβανόμαστε οι υπόλοιποι) να είναι ο εκ των βασικών χρηματοδοτών του «σχεδίου των Αμπελοκήπων», αν τελικά αυτό επιλεγεί.

Έκανε λόγο για 100.000 ευρώ που χρειάζονται για να ανέβει η ομάδα στην τρίτη εθνική και για άλλα 300.000 ευρώ που απαιτούνται για την άνοδο στη Football League, δίνοντας την αίσθηση ότι – πιθανόν – να είναι εκ νέου χρηματοδότης και στην απόπειρα δεύτερης διαδοχικής ανόδου…

Ενώ, μάλιστα, μόλις προ ημερών διαβεβαίωνε ότι θα ασχοληθεί με τη χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού project, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η μπασκετική ομάδα θα ανέβει τελικά στη Basket League, ενδεχόμενο κάθε άλλο παρά σίγουρο…

Οι ελπίδες για απόλυτο ξεκαθάρισμα στον Γυμναστικό

Όπως κατέληξαν τα πράγματα, όλες οι ελπίδες για διασαφήνιση των συνολικών παραμέτρων της εκδοχής που αφορά στους Αμπελοκήπους, «ακουμπούν» στην πρωτοβουλία του Γυμναστικού Συλλόγου. Τις αμέσως επόμενες μέρες, επιτροπή συγκροτούμενη από μέλη της υπό διορισμό νέας διοίκησης του Ερασιτέχνη θα έχουν επαφές με την διοίκηση της ομάδας των δυτικών συνοικιών, με στόχο να φέρουν απαντήσεις στην επόμενη συνέλευση των Ηρακλειδέων (πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα 18/9) και να διαλύσουν την αχλή, που δημιουργούν οι μέχρι τώρα γενικόλογες προοπτικές και τοποθετήσεις.