- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Αναμένουμε έγκριση και τροπολογία»

Η σημερινή σημαντική γενική συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία-τοποθέτηση του Γιώργου Κυρίτση, μέλους της προσωρινής διοίκησης του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Προηγουμένως είχε προηγηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Τσάκαλου που έφυγε χθες το μεσημέρι από τη ζωή. Αρχικά ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν και σε αυτές που αναμένονται.

«Σήμερα κατατέθηκε αίτηση προσωρινής διοίκησης του Γυμναστικού και αναμένουμε έως αύριο την αίτηση προσωρινής διαταγής. Στη συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη τον ενημερώσαμε για την κατάσταση που υπάρχει με τα χρέη, με τον ίδιο να έχει θετική στάση. Σε δέκα ημέρες περίπου «κατεβαίνει» νομοσχέδιο το οποίο θα προστεθεί με τροπολογία περί διοίκησης και τότε θα αρχίσει να «τρέχει» ο σύλλογος».

 

«Δεν μπορεί να ηγηθεί το Ιδρυτικό»

Ο πρόεδρος του Ιδρυτικού σωματείου, Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν αυτός που πήρε εν συνεχεία το λόγο, τονίζοντας την αδυναμία του σωματείου να ηγηθεί παρουσίας στη Γ’ Εθνική.

«Το Ιδρυτικό σωματείο δεν μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα στη Γ’ Εθνική. Εκφράζοντας και τον αείμνηστο Θόδωρο Παπαδόπουλο θέλω να σας πω ότι θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να εξυπηρετηθεί ο Ηρακλής. Ακόμη και να διαλυθεί το σωματείο για να μην υπάρχουν δύο ομάδες με το όνομα Ηρακλής. Αλλωστε στη Γ’ Εθνική η ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί φέτος καθώς έχουν περάσει οι προθεσμίες. Εστω και αν υπάρχει ένα «κενό» επτά ημερών, ο Ηρακλής πρέπει να μείνει κάποια χρόνια στην Γ’ και σε περίπτωση ανόδου αναβιώνουν τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ. Πρέπει επίσης να σας πω ότι είναι δεδομένη η επιστροφή της Μίκρας στον Γυμναστικό, η οποία είχε παραχωρηθεί μετά την απορρόφηση της ΑΕΠ.»