- Bluearena - https://bluearena.gr -

Με ικανότατο ξένο κεντρικό, «θωρακίζει» το εξαιρετικό ρόστερ!

Όλα όσα συντελέστηκαν και συντελούνται στο «κυανόλευκο» βόλεϊ κινούνται στο χώρο του θαύματος. Ο Μάκης Καλαϊτζίδης και η παρέα του κατόρθωσαν να εκτινάξουν το project «Ηρακλής βόλεϊ 2017-2018», από τον πυθμένα της οικονομικής ανέχειας, λόγω της απόλυτης εγκατάλειψης της ομάδας από τους οικονομικώς έχοντες «μεγαλοπαράγοντες», στα υψηλά επίπεδα συγκρότησης ενός έμψυχου δυναμικού, ικανού να διασκεδάσει (επανειλημμένα) τη νέα περίοδο τον… ποδοσφαιρικό πόνο των Ηρακλειδέων.

Με στοχευμένες και προσεγμένες κινήσεις, δημιούργησαν μία ομάδα με αξιολογότατο ρόστερ, επιμένοντας να το «κλειδώσουν» με κίνηση της τελευταίας στιγμής για τη θέση του βασικού κεντρικού, η οποία θα είναι ανάλογη των υπολοίπων επιλογών τους. Κι όλα δείχνουν ότι το κατάφεραν και περιμένουμε, πλέον, ανακοινώσεις…

Ξένος, εξαιρετικός, με «ελληνική» εμπειρία και έρχεται…

Κατέληξαν στην επιλογή ενός ικανότατου ξένου κεντρικού, με εντυπωσιακό πέρασμα από την Ελλάδα σε… παρελθόντα χρόνο, ο οποίος διαθέτει τα προσόντα να ενισχύει την ομάδα στη συγκεκριμένη θέση και να αξιοποιήσει – ως ικανότατος… «πρωτοχρονίστας» – την υψηλού επιπέδου παρουσία Προύσαλη στην πάσα.

Πρόκειται για όνομα που δεν έχει γραφτεί, μέχρι στιγμής και δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί από τη BlueArena, όπως δεν αποκαλύφθηκε κανένα από τα ονόματα των παικτών που ήρθαν στον νέο Ηρακλή αυτό το καλοκαίρι, λόγω σεβασμού στην ιδιαιτερότητα των συνθηκών. Το θέμα είναι ως δημοσιογραφικό ΜΜΕ του Ημίθεου να συμβάλλουμε στη δυσχερέστατη προσπάθεια των ανθρώπων της διοίκησης, οι οποίοι με μπάτζετ, που για άλλες διοικήσεις θα σήμαινε «λουκέτο» στο Τμήμα, εκείνοι, αντιθέτως, δημιουργούν ένα αξιοπρεπέστατο και φιλόδοξο ρόστερ και όχι να επιδείξουμε σπουδή για… «αποκαλύψεις». Αυτές είναι για άλλες εποχές και άλλες καταστάσεις, αν έρθουν με το καλό…

Ο παίκτης αναμένεται από Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα προκύψουν και οι επίσημες ανακοινώσεις…

Ξένος – τελικά – λόγω… Ελλήνων κεντρικών…

Ως γνωστόν, ο αρχικός σχεδιασμός της διοίκησης ήταν η δημιουργία μιας ομάδας, που θα συγκροτείται σε απόλυτο ποσοστό από Έλληνες παίκτες. Ωστόσο, το θέμα του ενός βασικού κεντρικού, που αναζητείτο, προκειμένου να πλαισιώσει τον Χρήστο Κιόση, ταλαιπώρησε τους ανθρώπους της ομάδας αφάνταστα και μάλιστα σε όλη τη διαδρομή του καλοκαιριού.

Διαδοχικά, «χάλασαν» την τελευταία στιγμή προσυμφωνίες με, όχι έναν ή δύο, αλλά με τέσσερις (!) Έλληνες κεντρικούς «πρώτης γραμμής», δύο εκ των οποίων είναι πρώην διεθνείς και είχαν σημαντικό πέρασμα από τον Ηρακλή, σε καλύτερες εποχές…

Η στάση των συγκεκριμένων αθλητών, οι οποίοι αξίωναν χρήματα υπερβολικά, όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση του Ημίθεου, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ίδιοι τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, οδήγησε τις περιπτώσεις τους σε «ναυάγιο».

Επειδή, όμως, για τη θέση του βασικού κεντρικού τεχνική ηγεσία και διοίκηση ήθελαν «κάτι δυνατό», στο τελείωμα του καλοκαιριού αντιλήφθηκαν ότι αυτό – όσο και να το προτιμούσαν – δεν θα ερχόταν από την Ελληνική αγορά. Συνεπώς, επέλεξαν τον ξένο αθλητή, ο οποίος αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα που θα επενδυθούν επάνω του, όπως μας απέδειξε με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο προηγούμενο πέρασμά του από τη Volley League.

Κλείνουν, με έναν ακόμη κεντρικό

Για να κλείσει οριστικά το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου, πέρα από την ανακοίνωση της προσθήκης του ξένου , απαιτείται και μία ακόμη, τελευταία, κίνηση. Αυτή του τρίτου κεντρικού της ομάδας. Σύντομα θα έχουμε νέα και προς αυτήν την κατεύθυνση και – βεβαίως – θα αφορούν στη συμφωνία με Έλληνα αθλητή.