- Bluearena - https://bluearena.gr -

Γ.Σ.: Στόχος η τακτική διοίκηση για την ολική αναγέννηση του Ηρακλή…

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού νέας διοίκησης στον Ερασιτέχνη Ηρακλή, μέσω της προσφυγής στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Εξάλλου το ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την προοπτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την πρόσφατη γενική συνέλευση και την ανάδειξη του 15μελούς σχήματος.

Οι Ηρακλειδείς, που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία ήδη έχουν πιάσει δουλειά και προσπαθούν να βάλουν σε μία σειρά θέματα (λειτουργικά, αγωνιστικά, οικονομικά, διαδικαστικά, διοικητικά), τα οποία είχαν μείνει σε απόλυτη στασιμότητα ή σε δυσλειτουργική κατάσταση, τουλάχιστον από το 2012, όταν και απενεργοποιήθηκε – σε ουσιαστικό επίπεδο – ο Γ.Σ.

Η προσωρινή διοίκηση και το «πάτημα του κουμπιού» για το «reboot» του Γυμναστικού, αποτελεί – σαφέστατα – την πρώτη φάση του σχεδίου, καθώς η δεύτερη, πιο χρονοβόρα και εξαιρετικά φιλόδοξη, αφορά στη σταδιακή αναγεννησιακή προσπάθεια ολόκληρου του «κυανόλευκου» Συλλόγου. Και, βεβαιότατα, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, μόνο μέσα από την ανάληψη καθηκόντων στον Ερασιτέχνη από μία τακτική και όχι προσωρινή διοικητική ομάδα.

Το νέο πλαίσιο και η στόχευση για τακτικό σχήμα

Οι επαφές των ανθρώπων του Ηρακλή, οι οποίοι «τρέχουν» την όλη προσπάθεια, με τους αρμοδίους πολιτειακούς φορείς, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι γίνονται – επιτέλους – κινήσεις, προκειμένου να παραχθεί αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση της αποτελμάτωσης των ερασιτεχνικών σωματείων. Από αυτή την προοπτική θα προκύψει η ευκαιρία και στον Ερασιτέχνη «Γηραιό» να επιτύχει την οριστική και δομική επανεκκίνησή του, ώστε να «μπει μπροστά» η μηχανή και να περάσει σε περίοδο απόλυτης επαναλειτουργίας.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την μετεξέλιξη της – εν αναμονή διορισμού – προσωρινής διοίκησης σε τακτική, με τις αποφάσεις για αυτήν τη διαδικασία να έχουν ήδη ληφθεί και τον σχετικό προγραμματισμό να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Εφόσον όλα, σε επίπεδο θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου προχωρήσουν όπως δεσμεύονται οι πολιτειακοί παράγοντες, θα έχουμε σύντομα το κλείσιμο του κύκλου της διοίκησης Ειρηνοδικείου στον Γυμναστικό και θα προκύψει (μετά από σειρά ετών) η νέα τακτική διοίκηση.

«Κλειδί» το ξεμπλοκάρισμα του ΑΦΜ

Η τακτική διοίκηση από μόνη της δεν είναι ικανή να «τρέξει» τον ολικό αναγεννησιακό σχεδιασμό του Συλλόγου και αυτό είναι σαφές. Ωστόσο, το υπό εκκόλαψη νέο κανονιστικό πλαίσιο θα οδηγήσει στο – απαραίτητο – ξεμπλοκάρισμα του – «κόκκινου» μέχρι τώρα – ΑΦΜ του Γυμναστικού Συλλόγου, γεγονός που θα σημάνει παροχή οικονομικής οξυγόνωσης στο Σωματείο και επιστροφή στην αγωνιστική ανάπτυξη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει ανάκαμψη για όλα τα Τμήματα και διευκόλυνση της προσπάθειας για επανεκκίνηση στο ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που και το συγκεκριμένο Τμήμα – στη φάση, κατά την οποία θα επανεκκινεί από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες – θα υπάγεται θεσμικά στον Γ.Σ.

Επαφές με Βασιλειάδη, στο περιθώριο της Δ.Ε.Θ.

Η παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη, ελέω Διεθνούς Εκθέσεως, προσφέρει άλλη μία ευκαιρία στους διοικούντες του Ερασιτέχνη για έναν – ακόμη – κύκλο επαφών μαζί του. Οι διαβεβαιώσεις, που λαμβάνουν είναι ότι όλα θα προχωρήσουν όπως εκείνος έχει δεσμευτεί σε επίπεδο νομικού πλαισίου και μάλιστα άμεσα, όπως και ότι ο προγραμματισμός της πλήρους ανάκαμψης του Γυμναστικού θα προχωρήσει σε απόλυτο βαθμό.

Υ.Γ.1 «Ανατριχιάσαμε» με τα βαρύγδουπα λόγια και τα… «ματώματα» του υφυπουργού αθλητισμού για τον Ηρακλή… Είδαμε πόσο… «μάτωσε», στο θέμα του σκανδαλώδους υποβιβασμού και της καταστροφής που έσπειρε στο ποδόσφαιρο του Συλλόγου ο Παπαθανασάκης, μολονότι ο «Καναδός» οφείλει τεράστια ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο…

Υ.Γ.2 Αυτή η… άτιμη η Δ.Ε.Θ. πραγματικά κάνει τους πολιτικούς να… «σεληνιάζονται» και να εκστομίζουν ανατριχιαστικές μπούρδες… Μόνο, που λησμονούν ότι έχουν πάψει να απευθύνονται σε ηλιθίους… Τουλάχιστον, οι Ηρακλειδείς διατηρούν το προνόμιο να μην διέπονται από εγκληματική αφέλεια, λόγω πολλών και επώδυνων εμπειριών…