- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βαφειάδης: «Το σχέδιο Παπαθανασάκη ήταν προμελετημένο»

Ο Πρόεδρος του Ιδρυτικού Σωματείου του  Ηρακλή, Νίκος Βαφειάδης, μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για την διάλυση της ΠΑΕ, τις ευθύνες Παπαθανασάκη και το μέλλον της ομάδος. 

 

Αναλυτικά, είπε:

 

Για τον Παπαθανασάκη: «Δεν υπήρχε περίπτωση να αποχωρήσει. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του εδώ και ενάμιση χρόνο και έχει διαλύσει τον ιστορικότερο σύλλογο της Β. Ελλάδος. Έχει διαλύσει όλους τους παίκτες που μάζεψε, τους προπονητές και δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτόν. Ήταν προαποφασισμένο και ίσως προμελετημένο το σχέδιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθούσε να γαντζωθεί επί δυο χρόνια, ενώ γνώριζε ότι η κατάληξη αυτού του εγχειρήματος θα ήταν αυτή. Δεν ξέρουμε τις προθέσεις του και δεν μπορώ να θεωρήσω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν γνώριζε τι θα συμβεί. Δυστυχώς δεν μάθαμε από τα λάθη μας το 2011, ότι το ποδόσφαιρο πλέον έχει αλλάξει τρόπο με τον οποίο παίζεται και έτσι οδηγηθήκαμε το 2017 σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή την διάλυση».

 

Για το πώς θα ονομάζεται και πως θα υφίσταται πλέον ο Ηρακλής: «Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει και όχι στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, γιατί δεν μπορεί να το σηκώσει και το ξεχνάμε αυτό. Αυτά που ακούστηκαν για ΑΦΜ του Ρέμου, είναι όνειρα θερινής νυκτός. Η απόφαση του κόσμου είναι και αυτή που θα δώσει την λύση. Καλώς η κακώς, το ιδρυτικό δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της Γ Εθνικής όταν λείπει το βασικό συστατικό, δηλαδή τα χρήματα».

 

Για το αν είναι μονόδρομος να πάει ο Ηρακλής στην ΕΠΣΜ: «Σε όποιο εγχείρημα ακολουθείς τον Ηρακλή, μόνο μια λέξη υπάρχει και αυτή είναι ο επενδυτής. Ο οποίος θα αναλάβει τις υποχρεώσεις από το Α ως το Ω, θα έχει την οικονομική δυνατότητα και θα μπει μπροστά παντού. Ο κόσμος θα αποφασίσει ύστερα από την Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Δευτέρα. Πρέπει να υπάρξει άνθρωπος που θα χρηματοδοτήσει και θα ορίσει το πλάνο».

 

Για το τι έφταιξε και έφτασε ο Ηρακλής σε αυτήν την κατάσταση: «Το πρόβλημα δεν ήταν τα χρέη, αλλά ο Παπαθανασάκης. Ήταν ένας άνθρωπος που μπήκε ουρανοκατέβατα, δεν ελέγχθηκε από πουθενά, κρατήθηκε 3-4 χρόνια με μοναδική επιχείρηση αυτήν και δυστυχώς δεν άκουγε. Νόμιζε πως τα ήξερε όλα. Είχε συνεργάτες αμφιβόλου προελεύσεως που δεν είχαν καμία σχέση με τον Ηρακλή. Περίμενε δηλαδή αυτός ο άνθρωπος να κερδίσει το Τζόκερ; Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εισπράξει τίποτα και θα τα λουστεί. Ενημερώναμε κάθε φορά τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης για το τι γίνεται και τώρα θα απολογηθούν για αυτά τα πράγματα. Στον Ηρακλή ο Παπαθανασάκης ήταν η κορυφή του παγόβουνου, καθώς υπάρχει και ένα υπόλοιπο σύστημα που πρέπει να ελεγχθεί. Όπως το Υπουργείο Εμπορίου και Οικονομικών. Αυτοί που έχουν το νόμο στα χέρια τους και δεν τον έψαχναν αυτόν τον άνθρωπο, αφήνοντάς τον να κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους».

 

Για το μέλλον του Ηρακλή: « Χρειάζονται οι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά πρέπει να έρθει ο άνθρωπος που θα ανοίξει το πορτοφόλι του. Είτε θα είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο και μετά θα είναι δεσμευμένος στο επαγγελματικό κομμάτι. Θα πρέπει να έρθει ένας άνθρωπος, ο οποίος θα κάνει μια τίμια συμφωνία με τον κόσμο, αλλά και ο κόσμος μαζί του. Να εκπονήσει το πλάνο και να πει τα πράγματα ξεκάθαρα, όπως τα θέλει να γίνονται. Για να έχεις την στήριξη του κόσμου, πρέπει να έχεις ξεκάθαρη λύση. Από το 2003 μέχρι το 2017 ο Ηρακλής δεν έχει περάσει μια χρονιά που να ασχολείται ο κόσμος με το ποιες μεταγραφές έκανε και με το αν του αρέσει κάποιος παίκτης και να περάσει ένα καλοκαίρι ανέμελα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Ηρακλής δεν έχει βρει έναν άνθρωπο που θα τον φέρει στον σωστό δρόμο πάλι, όπως άλλες ομάδες στην κατηγορία».