- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πρόταση Δρακόπουλου για ΕΠΣΜ – Ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο…

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη συζητήθηκε και το μέγιστο θέμα της ποδοσφαιρικής επανεκκίνησης, καθώς ο μοναδικός θεσμικός φορέας που μπορεί να καλύψει αυτήν την προσπάθεια είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος. Αναπτύχθηκαν κάποιες σκέψεις, προτάσεις και απόψεις για τη λύση που μπορεί να επιλεγεί και κυριάρχησε η τοποθέτηση – πρόταση του Θόδωρου Δρακόπουλου.

Ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» μπάσκετ, μέσα από την από καιρού εκδηλωμένη διάθεσή του να ασχολείται και με τα του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, δημοσιοποίησε ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως άλλη λύση πέρα από το «restart» μέσω των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, δεν υπάρχει. Έκρινε ως ανεδαφική κάθε άλλη προοπτική, καθώς η επιδίωξη της απευθείας συμμετοχής ακόμη και στη Γ΄ Εθνική δεν απαλλάσσει το ποδοσφαιρικό Τμήμα από τα χρέη που του φόρτωσε ο Παπαθανασάκης.

ΑΦΜ Ηρακλή Αμπελοκήπων και Α1…

Συγκεκριμένα, ο Θόδωρος Δρακόπουλος αποκάλυψε ότι έχει προχωρήσει σε επαφές με τον πρόεδρο του Ηρακλή Αμπελοκήπων, ο οποίος αποδέχεται την παραχώρηση του ΑΦΜ του σωματείου του στον Ηρακλή, ώστε η επανεκκίνηση να λάβει χώρα από την Α1 κατηγορία των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ, όπου μετέχει η ομάδα των Αμπελοκήπων.

Ο κ. Δρακόπουλος διευκρίνισε ότι αν η όλη διαδικασία επιχειρηθεί χωρίς την εξασφάλιση νέου ΑΦΜ από ομάδα της Α1, θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του νέου Ηρακλή στην Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΜ…

Όπως εξήγησε, επελέγη από τον ίδιο η λύση του Ηρακλή Αμπελοκήπων, λόγω του ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Ημίθεου δεν θα χρειαστεί να μεταβάλλει την ονομασία της (όπως στην περίπτωση της ΑΕΠ), ούτε το σήμα, ούτε τα χρώματα και θα μπορεί να χρησιμοποιεί μέχρι την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες το γήπεδο των Αμπελοκήπων, το οποίο, όπως σημείωσε, με κάποιες εργασίες επέκτασης θα μπορέσει να αποκτήσει χωρητικότητα 6.000 θεατών περίπου…

«Εγώ κι ο Αντωνέλης το οικονομικό σκέλος…»

Όσο για το βασικότατο και πρωταρχικό ζήτημα του ποιος θα αναλάβει να υποστηρίξει οικονομικά αυτή την εκδοχή επανεκκίνησης του «κυανόλευκου» ποδοσφαίρου, ο Θόδωρος Δρακόπουλος διευκρίνισε ότι απαιτούνται περί τα 100.000 ευρώ προκειμένου η ομάδα να ανέβει στη Γ΄ Εθνική και δεσμεύτηκε ότι αυτό είναι ένα τίμημα, το οποίο θα καλύψει ο ίδιος από κοινού με τον Χρήστο Αντωνέλη.

Υπογράμμισε ότι με αυτήν την εκδοχή επανεκκίνησης θα έχουμε έναν «καθαρό» και «γνήσιο» Ηρακλή, απολύτως απαλλαγμένο από χρέη, που μέσα σε μια τριετία θα έχει τη δυνατότητα (αν, βεβαίως, τα καταφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο) να επανέλθει στο φυσικό χώρο του, τη Super League…

Αποφασίζουν δια ψήφου τη Δευτέρα…

Στις προθέσεις των ιθυνόντων του Ερασιτέχνη είναι να αναπτυχθούν όλες οι υπάρχουσες εναλλακτικές της επανεκκίνησης του ποδοσφαιρικού Τμήματος μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε να παρθεί η απόφαση με τα μέλη του Συλλόγου να έχουν αποκρυσταλλώσει σαφή γνώμη.

Στόχος είναι να συγκληθεί μια νέα γενική συνέλευση του Γυμναστικού την ερχόμενη Δευτέρα (11/9), προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών το θέμα και να αποφασιστεί – τελικά – ποια λύση θα ακολουθηθεί, προκειμένου ο νέος ποδοσφαιρικός Ημίθεος να μην χάσει την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.