Ποινή 8ετούς κάθειρξης σε πρώην… «σωτήρα» του «κυανόλευκου» μπάσκετ

Φυγόποινος κηρύχτηκε, πλέον, πρώην παράγων του τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή (αυτός, με τις πολλές υποσχέσεις και τις μηδενικές πράξεις, που στη συνέχεια «μεταγράφηκε» και σε άλλες ομάδες), καθώς του επιβλήθηκε ποινή για απάτη…

Διάφορα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ:

«Έπειθε τα θύματά του να επενδύσουν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν “κούρεμα” και capital controls – Τους έλεγε ότι έχει διασυνδέσεις με πολιτικούς και έχει πληροφορίες για την πορεία της οικονομίας – Είναι πρώην παράγοντας της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή – Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και θεωρείται φυγόποινος

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο 44χρονος. Φαίνεται πως έπειθε ανυποψίαστους ανθρώπους να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε εταιρείες του εξωτερικού.

Τους έλεγε ότι έτσι θα γλιτώσουν από τα capital controls κι από «κούρεμα» καταθέσεων, που υποτίθεται ότι θα ακολουθούσε. Μάλιστα, ο ίδιος για να γίνει πιο πειστικός διέρρεε ότι διαθέτει διασυνδέσεις σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που δήθεν γνώριζαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 65.500 ευρώ. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν ανώτερος δικαστής που πείστηκε να βγάλει τις αποταμιεύσεις του στο εξωτερικό και τις μετέφερε σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, που ήταν επίσης κατηγορούμενος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος, κατά το παρελθόν διετέλεσε παράγοντας στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή. Τα τελευταία χρόνια επεδίωξε να εμπλακεί και σε άλλα αθλητικά σωματεία. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο σε ξενοδοχείο της Βέροιας, όπου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση, στην οποία ο ίδιος εμφανίστηκε ως επικεφαλής ομίλου εταιρειών αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μετά την καταδίκη του θεωρείται φυγόποινος».

 

 

Back to Top