- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Ποντάρει» στους… «απελπισμένους»…

Από όλα όσα λαμβάνουν χώρα σε αυτήν την ομάδα – δημιούργημα του Σπύρου Παπαθανασάκη, τίποτε δεν έχει να κάνει με το φυσιολογικό και την κανονικότητα. Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική φαρσοκωμωδία, με μπόλικες νότες τραγικότητας και απελπισίας. Είναι όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της «ιδιαίτερης» λογικής του μεγαλομετόχου και εμπνευστή αυτής της κατάστασης και οδηγούν σε ένα… σουρεαλισμό άνευ προηγουμένου και σίγουρα εντελώς μακριά από κάθε αίσθηση επαγγελματισμού και σοβαρότητας.

Όταν ο «Καναδός», παρέα με τους άμεσους συνεργάτες του (οι οποίοι τυγχάνουν και εκπρόσωποι παικτών), έβαζε σε εφαρμογή τον σχεδιασμό του για την ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει, γνώριζε ότι όσοι αποδέχονταν την «mission impossible», δηλαδή το να έρθουν σε ΑΥΤΟΝ τον Ηρακλή, είχαν ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό: ήταν επαγγελματικά απελπισμένοι. Αν όχι όλοι, τουλάχιστον η πλειοψηφία. Αυτό το χαρακτηριστικό, λοιπόν, φέρεται διατεθειμένος να το εκμεταλλευτεί, όσο πάει…

Η προθεσμία της 11ης Σεπτεμβρίου και η διάλυση…

Υπό φυσιολογικές, λοιπόν, συνθήκες, κάθε «κανονικός» επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν θα αναλάμβανε το ρίσκο να έρθει και να δοκιμάσει την τύχη του σε ΑΥΤΟΝ τον Ηρακλή, διότι δεν πρόκειται περί… τύχης, αλλά περί… ατυχίας. Όπως, επίσης, αν και εφόσον επρόκειτο για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ρίσκαραν μεν, αλλά μέχρι ενός σημείου, χωρίς να επιτρέπουν στον Παπαθανασάκη να τους προκαλέσει προσωπική ζημία με το να χάσουν τουλάχιστον το πρώτο μισό της νέας σεζόν, εντός της εβδομάδας, που αρχίζει αύριο, η ομάδα θα διαλυόταν.

Δηλαδή, αν ο μεγαλομέτοχος δεν ρυθμίσει το θέμα των ενημεροτήτων και δεν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις έκδοσης δελτίων για τους ποδοσφαιριστές και συμμετοχής της ομάδας στη Football League, το απολύτως φυσιολογικό είναι να «κουνήσουν μαντήλι» άπαντες, σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν την προθεσμία της 11ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να βρουν άλλη επαγγελματική στέγη.

Αυτό που «βγαίνει» από το εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ότι όλα θα κυλήσουν με βάση τη λογική και ότι, αν ο Ελληνοκαναδός αθετήσει για μια ακόμη φορά τις δεσμεύσεις του και αφήσει εκτεθειμένους τους παίκτες, εκείνοι εντός της εβδομάδας θα αποχωρήσουν και θα επιδιώξουν μεταγραφή σε άλλη ομάδα…

Πιστεύει ότι δεν θα το τολμήσουν…

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Σπύρος Παπαθανασάκης, γνωρίζοντας το αγωνιστικό background των ποδοσφαιριστών που έχει φέρει στην ομάδα, θεωρεί ότι – απλά – δεν θα το τολμήσουν. Ότι κι αν ακόμη δεν ρυθμίσει τις εκκρεμότητες εντός της εβδομάδας, κανείς δεν πρόκειται να αποχωρήσει ή – έστω – θα το αποτολμήσουν ελάχιστοι. Τους θεωρεί επαγγελματικά «απελπισμένους», καθώς κι εκείνος δεν μπορεί να εξηγήσει διαφορετικά τους λόγους που τους επέβαλαν το να αποδεχτούν την δική του πρόταση (!!!)… Η πεποίθηση του «Καναδού» είναι ότι θα τον… περιμένουν μέχρι να λήξει κάθε προθεσμία για τακτοποίηση των ανοικτών θεμάτων, ελπίζοντας ότι έστω και λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα κατορθώσει να «κατεβάσει» ομαλά την ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους…

Μη λησμονούμε και την πρόσφατη τοποθέτηση του Θεόφιλου Καρασσαβίδη προς τους ρεπόρτερ της ομάδας ότι δεν τίθεται θέμα προθεσμίας των ποδοσφαιριστών προς την διοίκηση και ότι η προετοιμασία συνεχίζεται… κανονικά… Βεβαίως, οι αμέσως επόμενες μέρες είναι εκείνες που θα αποδείξουν ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των ποδοσφαιριστών, που προπονούνται στη Σουρωτή το τελευταίο διάστημα.

«Περίπτωση» ο Χουάν…

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξηγηθεί ότι η διάθεση παραμονής του Χουάντερσον εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο της… επαγγελματικής απελπισίας. Σίγουρα είναι παράλογο το να επιθυμεί να παραμείνει… πάση θυσία στην ομάδα, την ώρα που αυτό δεν εξηγείται ούτε με… «ιδεολογικά» κριτήρια, εφόσον αυτό στο οποίο θέλει να συνεχίσει να συμμετέχει δεν είναι Ηρακλής και εφόσον ο ίδιος ο κόσμος του Συλλόγου έχει εξ αρχής γυρίσει την πλάτη στο εγχείρημα του Παπαθανασάκη.

Παράλληλα, ο 34χρονος τερματοφύλακας ολοκλήρωσε το προηγούμενο συμβόλαιό του με πολύ υψηλότερα τις ποδοσφαιρικές μετοχές του, από ό,τι όταν ήρθε προ πενταετίας από την Πορτογαλία και την Ρίο Άβε και πανεύκολα θα έβρισκε μια «κανονικότατη» ομάδα, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Συνεπώς, όσο και να αναζητήσουμε εξήγηση για τη στάση του και την επιλογή του (επαγγελματική αυτοπαγίδευση και στέρηση της δυνατότητας ενός καλού – ίσως και τελευταίου – συμβολαίου) αυτή δεν μας προκύπτει με τίποτε…

Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι ο Χουάντερσον δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο και ότι, από την πλευρά του, είναι πανέτοιμος να αποχωρήσει εντός της εβδομάδας, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες από τον μεγαλομέτοχο, ώστε να προλάβει να κλείσει αλλού.