«Ξέρει ο Ηρακλής τι απαιτείται για την άδεια»

«Δεν μπορεί να παίξει καμία ομάδα χωρίς πιστοποιητικό Ε.Ε.Α.» δήλωσε το μέλος της Επιτροπής, Ηλίας Αρκούδης

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Ηλίας Αρκούδης, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να συμμετάσχει καμία ΠΑΕ στο πρωτάθλημα, δίχως την άδεια συμμετοχής από την Ε.Ε.Α..
Διευκρίνισε επίσης τι χρειάζεται για να την εξασφαλίσει κάθε ΠΑΕ, αλλά και τι συμβαίνει όταν υπάρχει κατάπτωση της εγγυητικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5 FM:

Για τα δικαιολογητικά που ζητά η ΕΕΑ: «Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Απαιτείται ασφαλιστική ενημερότητα, φορολογική ενημερότητα, εγγυητική, κατάθεση προϋπολογισμών και έγγραφα ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που να έχουν τελεσιδικήσει δικαστικώς. Τα ξέρει ο Ηρακλής. Κάθε χρόνο τα υποβάλλει για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

Για τις ποινές που επιβάλλονται σε μια ΠΑΕ αν δεν πάρει αδειοδότησης: «Δεν μπορεί μια ΠΑΕ να παίξει στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό. Αν, μάλιστα, δεν το πάρει για λόγους δημοσίου συμφέροντος (π.χ. δεν υπάρχουν ενημερότητες), τότε μιλάμε για πολύ σοβαρή παράβαση. Τα Χανιά έπαιξαν ένα διάστημα πέρσι ενώ τους είχε ανακληθεί το πιστοποιητικό, υπήρξε μετά αφαίρεση βαθμών και υποβιβάστηκαν. Αν δηλαδή μια ομάδα παίξει χωρίς εγγυητική, εκτός του ότι επιβάλλεται πρόστιμο από εμάς, ο οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να κάνει προσφυγή και η ομάδα να μηδενίζεται σε κάθε αγώνα».

Για το τι συμβαίνει όταν υπάρχει κατάπτωση εγγυητικής: «Όποιος έχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για δεδουλευμένα μπορεί να την κοινοποιεί σε εμάς και τότε καταπίπτει η εγγυητική. Εντός 15 ημερών είναι υποχρεωμένος βάσει νόμου να την αναπληρώσει. Αν δεν την αναπληρώσει τότε αφαιρείται το πιστοποιητικό. Έτσι έγινε πέρσι και με τα Χανιά».

Για το πότε θα εξεταστεί ο φάκελος του Ηρακλή: «Οι φάκελοι πρέπει να υποβληθούν 15 ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πείτε μου εσείς πότε θα ξεκινήσει να σας πω εγώ πότε θα εξεταστούν οι φάκελοι. Για τη Super League η διαδικασία πραγματοποιήθηκε γρήγορα και έγκαιρα. Είχαμε πλήρεις φακέλους. Η Football League είναι άλλο ανέκδοτο. Είναι πιο χαμηλοί οι προϋπολογισμοί. Δεν μπορώ να φανταστώ ομάδα που να θέλει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και να μην έχει εξασφαλίσει ενημερότητες και 20-30 χιλιάδες ευρώ για την εγγυητική. Τι νόημα έχει τότε να διαθέτει επαγγελματική ομάδα».

Για την κατάσταση στη Football League: «Δείτε πόσες ομάδες έχουν προβλήματα. Ο Αγροτικός Αστέρας δεν κατεβαίνει. Μια σειρά από άλλες ομάδες ψάχνονται για να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Πρέπει να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ότι θα πρέπει να συμμετέχουν και εκείνοι. Δεν πρέπει να στηρίζονται μόνο στα έσοδα. Όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες θα πρέπει να ενισχύει ο επιχειρηματίας την επιχείρησή του για να είναι βιώσιμη. Λένε όλοι μεγάλα λόγια ότι έβαλαν πολλά χρήματα από την τσέπη τους, όμως, αυτό δεν εκφράζεται στους ισολογισμούς. Ούτε ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ούτε ως δάνειο».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top