- Bluearena - https://bluearena.gr -

Από λόγια «γεμάτος», από πράξεις «άδειος»

Δεκαπέντε ημέρες πέρασαν από εκείνο το βράδυ της «επανεμφάνισης» του Σπύρου Παπαθανασάκη. Όχι βεβαίως στη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά στα κοινά του Ηρακλή μέσω… διαδικτύου. Αλλωστε για περισσότερο από ένα χρόνο είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών, ενώ για μία διετία δεν έχει βρεθεί ούτε για… επαγγελματικές υποχρεώσεις στον Καναδά. Ηταν λοιπόν 16 Αυγούστου όταν η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας «ενεργοποιούνταν» ξανά, μετά από μήνες «ξηρασίας» και απαξίωσης από τους διοικούντες, για να «φιλοξενήσει» επίσημη δήλωση του μεγαλομετόχου. Με κεντρικό τίτλο «Νέα αρχή με πλάνο διετίας» προκάλεσε με την ανάγνωσή της από τον φιλάθλους του Ηρακλή θυμηδία και ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό. Σε πολλούς ακόμη και γέλιο μιας και για πολλοστή φορά έγιναν αποδέκτες υποσχέσεων και υπερφίαλων δηλώσεων εκ μέρους του κ. Παπαθανασάκη.

Τι είχε υποσχεθεί τότε ο άνθρωπος που συνεχίζει να ηγείται διοικητικά του Ηρακλή οδηγώντας τον καθημερινά πιο κοντά στην πλήρη διάλυση; Ανάπτυξη των Ακαδημιών, προσέλκυση νέων επενδύσεων και χορηγιών αλλά και αναδιάρθρωση του τρέχοντος χρέους μέσω διαπραγματεύσεων με όσους έχουν λαμβάνειν.

Ετσι ώστε σε δύο χρόνια σύμφωνα με το πλάνο (!) του ο Ηρακλής να «καθαρίσει» οικονομικά και να επιστρέψει στη Super League. Η «Μ» παρουσιάζει τι έγινε λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του μετανιωμένου και μαθημένου πλέον (;) από τα λάθη του, προέδρου της ΠΑΕ…

  1. Αναδιάρθρωση χρέους στα… λόγια

Το πρώτο σκέλος του περίφημου σχεδίου του Σπύρου Παπαθανασάκη περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του τρέχοντος χρέους μέσω διαπραγματεύσεων με παίκτες, προπονητές και προσωπικό η οποία θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Μάλιστα… Με το νου του μπορεί να πραγματοποιηθεί, με την σκληρή πραγματικότητα και τις αντιδράσεις όσων έχουν να λαμβάνουν θα μείνει στο πλάνο και μόνο του. Οι πρώτες «ενοχλήσεις» συνεργατών του σε πρώην ποδοσφαιριστές για να βάλουν «πλάτη» όσον αφορά τα δεδουλευμένα τους και κυρίως τον χρόνο πληρωμής τους δεν είχαν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα. Εισέπραξαν αρνήσεις, κλείσιμο τηλεφώνων και αδιαφορία. Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι-ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξει θετική διάθεση- πώς θα βρει τα χρήματα να πληρώσει όταν έχει αποδείξει πολλάκις ότι δε διαθέτει.

 

2. Ανάπτυξη ταλαντούχων με διαλυμένες Ακαδημίες

«Υλοποίηση του οράματος για ανάπτυξη νέων ταλαντούχων παικτών, ώστε να παιχτεί όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο για τον κόσμο του Ηρακλή». Το δεύτερο σκέλος του… στρατηγικού σχεδίου του Σπύρου Παπαθανασάκη δίνει βαρύτητα στο «νέο αίμα». Δίχως να διευκρινίζει αν η ανάπτυξη ταλαντούχων παικτών αφορά τα παιδιά των Ακαδημιών ή τις… καραβιές που έχουν φέρει ατζέντηδες με τους οποίους συνεργάζεται. Πρέπει όμως να είναι ενήμερος για την κατάσταση στα τμήματα υποδομής η οποία είναι τραγική. Προπονητές έχουν αποχωρήσει, γονείς αναζητούν κάποιον υπεύθυνο για να πάρουν τα δελτία των παιδιών τους και να αποχωρήσουν, γήπεδα για προπόνηση στη Μίκρα δεν υπάρχουν λόγω εγκατάλειψης, ενώ κάποια παιδιά από τη δεύτερη ομάδα που ήταν παρόντα στις πρώτες προπονήσεις ενημερώθηκαν ότι πλέον δεν είναι απαραίτητα…

 

3. Επενδυτές, χορηγίες και ισχυρή βάση φιλάθλων!

To τρίτο μέρος του σχεδίου Παπαθανασάκη αποτελεί την επιτομή της μη επαφής του με την πραγματικότητα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κάνει λόγο για προσέλκυση νέων επενδύσεων και χορηγιών, με βάση ένα συνεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο που περιλαμβάνει ισχυρή βάση φιλάθλων και την παρουσία του!

Δεκαπέντε ημέρες μετά καμία επένδυση και χορηγία δεν έχει έρθει-δεν υπάρχει καν τμήμα μάρκετινγκ- μιας και η κατάσταση είναι αρρωστημένη. Αλλωστε ο ίδιος δεν κατάφερε ούτε την… περίφημη συνεργασία με την Turkish Airlines να κλείσει, ούτε μεγάλες χορηγίες να φέρει πέρυσι και μάλιστα με τον Ηρακλή αγωνιζόμενο στη Super League. Αραγε για ποια ισχυρή βάση φιλάθλων μιλάει; Για αυτούς που κατάφερε να διώξει από το γήπεδο; Στερώντας το δικαίωμά τους να μεταβούν σε ένα… αντιαισθητικό και αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον.