Πλέον, «παίζει» σε ένα ταμπλο…

Πώς η προσθήκη του Μπούμπαλο – ουσιαστικά – ξεκαθάρισε τα πράγματα, στην αγωνιστική προετοιμασία του Ηρακλή και «έλυσε» τα χέρια του Βαγγέλη Αλεξανδρή…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ήταν θέμα μιας απόφασης. Δύσκολης απόφασης, αλλά – εν τέλει – η λύση βρέθηκε. Αναφερόμαστε στο δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο καλοκαίρι, που πέρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και οι ιθύνοντες του «κυανόλευκου» μπάσκετ, σε επίπεδο αγωνιστικού σχεδιασμού. Τα πόδια πατούσαν σε δύο βάρκες από τις αρχές της θερινής περιόδου και τα βήματα για τη συγκρότηση του νέου ρόστερ πραγματοποιούνταν δειλά και επιφυλακτικά.

Η αρχική διέξοδος από το πρόβλημα άρχισε να δίνεται μέσα από τη λογική του «εξασφαλίζω παίκτες ικανούς και για τις δύο κατηγορίες». Αυτό η λογική προχώρησε. Γκαγκαλούδης, Καλαϊτζίδης, Αθανασούλας, Κακαρούδης, Χαριτόπουλος, Αγγελακόπουλος, Παπαδιονυσίου. Άπαντες… «αμφίβιοι», καθώς – κατά την κρίση του τεχνικού της ομάδας – μπορούν να σταθούν και να υποστηρίξουν την εκπλήρωση στόχων, τόσο στην Α2, όσο και στη Basket League. Όμως…

«Κλειδί» ο Κροάτης γίγαντας…

Αυτό το «όμως» έχει να κάνει με ένα σημαντικότατο και καταλυτικό δεδομένο: ελλείψει του κοινοτικού της ομάδας, δεν μπορείς να προετοιμαστείς για την προοπτική της Α2. Κι εδώ η περίπτωση του Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο έδωσε τη λύση στην καταλληλότερη στιγμή. Με την έναρξη της προετοιμασίας, η ομάδα έχει και τον κοινοτικό της να μπαίνει ως βασικό λειτουργικό γρανάζι στο σύστημα.

Ήταν μια σημαντική απόφαση, μια σημαντική κίνηση. Σε κάποια άλλη περίπτωση, η επιλογή του κοινοτικού θα καθυστερούσε κι άλλο και θα δυσχέραινε εξαιρετικά την προοπτική να εμφανιστεί έτοιμη στην ώρα της μια ομάδα για το δύσκολο, απαιτητικό και ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα της Α2.

Ωστόσο, το γεγονός ότι προέκυψε η εξαιρετική ευκαιρία (μετά το πρόβλημα του Δούκα) να εξασφαλίσεις την προσθήκη ενός κοινοτικού, στα προσόντα του οποίου θα μπορούσες να βασίσεις το ρόλο του μοναδικού μη Έλληνα παίκτη (με ό,τι αυτό συνεπάγεται αγωνιστικά) για την Α2, αλλά και να του προσφέρεις χωρίς σκέψη μια από τις θέσεις ξένων για την Α1, αποτελεί «κλειδί» θετικών εξελίξεων. Ο Κροάτης γίγαντας είναι σέντερ που μπορείς να στηρίξεις πάνω του την προσπάθεια πρωταθλητισμού στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αλλά και χρησιμότατο εργαλείο, η παρουσία του οποίου θα σου δώσει λύσεις στα μεγάλα μπασκετικά «σαλόνια», στο – σχεδόν απίθανο, πια – ενδεχόμενο εξωαγωνιστικής ανόδου.

«Καθαρή» προετοιμασία για Α2

Με αυτήν την εξέλιξη, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μπορεί να προετοιμάζει εντατικά και απρόσκοπτα την ομάδα, τόσο για το πρωτάθλημα της Α2 και το στόχο της κατάκτησής του, όσο και για τους επικείμενους αγώνες στο θεσμό του κυπέλλου.

Με τον 26χρονο σέντερ εντός σχεδιασμού, τα πράγματα απλοποιούνται και τα χέρια του «κυανόλευκου» κόουτς «λύνονται», καθώς – τη δεδομένη περίοδο – του λείπουν μόνο οι τελικές προσθήκες στη θέση «2»…

Τα «δυάρια»…

Πάντως και αυτό το ζήτημα είναι πολύ κοντά στο να ρυθμιστεί. Αν και εφόσον ισχύσει η αρχική πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας, οι προσθήκες στη θέση του βασικού, αλλά και του αναπληρωματικού σούτινγκ γκαρντ, αναμένεται να αφορούν σε «παλιούς». Είναι γνωστή η πρόθεση να ανανεωθεί η συνεργασία με τους Κώστα Τότσιο και Μιχάλη Γιαννακίδη, όταν θα κριθεί ότι εξέλιπε και η τελευταία ελπίδα για άνοδο στη Basket League. Ωστόσο, θα πρόκειται για προσθήκες δύο έμπειρων παιδιών, απολύτως «μπολιασμένων» στο σύστημα, τη φιλοσοφία και τις ιδιαιτερότητες, τόσο του προπονητή, όσο και της ομάδας, με συνέπεια η καθυστερημένη επανένταξη (η οποία – ενδεχομένως – να μην αργήσει ιδιαίτερα) να μην έχει αγωνιστικές επιπτώσεις.

Συν τρεις Αμερικανούς, αν και εφόσον…

Όσο για το (σε θεωρητικό, κυρίως, επίπεδο) ανοικτό θέμα της Α1, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το scouting του τεχνικού επιτελείου έχουν ξεχωρίσει τρεις Αμερικανοί παίκτες, που δεν αποκλίνουν από τα οικονομικά του Ηρακλή. Αυτοί θα προστεθούν στο ρόστερ και μαζί με τον Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο θα συναποτελέσουν το γκρουπ των ξένων, εφόσον γίνει η… έκπληξη και οι αρμόδιοι φορείς (με πιο πιθανή την ΕΕΑ) «κόψουν» κάποιον εκ των Πανιωνίου ή… «Λαρισοφάρου»…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top