- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η σκυτάλη των εξελίξεων στον Γυμναστικό Σύλλογο…

Το Ιδρυτικό Σωματείο πραγματοποίησε τον κύκλο του, όσον αφορά στη δυνατότητα συμβολής του στα ποδοσφαιρικά πράγματα του Ημίθεου. Αυτό το συνομολογούν και οι ίδιοι οι συντελεστές του συγκεκριμένου θεσμικού φορέα, δηλώνοντας ξεκάθαρα – το τελευταίο χρονικό διάστημα – απόλυτη αδυναμία στο να προωθήσουν ουσιαστικές εξελίξεις και να συμβάλουν ουσιαστικά στην εξεύρεση διεξόδου.

Ο φορέας που αποκαλείται «Ιδρυτικό Σωματείο ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής 1908», στην ουσία συνιστά αποτέλεσμα μιας φιλότιμης προσπάθειας, που εκκίνησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, με στόχο να προκύψει ένα θεσμικής υπόστασης όργανο, το οποίο θα διαδραματίσει τον – απαραίτητο και απολύτως χρήσιμο για το Σωματείο και τον κόσμο του – ελεγκτικό ρόλο έναντι της ποδοσφαιρικής εταιρείας που ελέγχει ο Παπαθανασάκης.

Κι όλα αυτά, διότι ο Γυμναστικός Σύλλογος απενεργοποιήθηκε, μέσα από το νομοφοροτεχνικό μπλοκάρισμά του, ενώ και σε περίπτωση ακόμη που παρέμενε ενεργός, νομικώς δεν θα είχε τη δυνατότητα ελεγκτικής παρέμβασης, λόγω του ότι η νέα ΠΑΕ είχε προκύψει από τη γνωστή «συγχώνευση», με την πρωτοβουλία του αείμνηστου Θόδωρου Παπαδόπουλου.

Σαφής στόχος ο «καθαρός» Ηρακλής

Όπως δημοσίως παραδέχθηκε ο θεμελιωτής της προσπάθειας του Ιδρυτικού, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο ρόλος του φορέα δεν έχει, πλέον, μέλλον, καθώς αφενός μεν δεν μπορεί να διασφαλίσει βιώσιμη λύση για την υφισταμένη ΠΑΕ, αφετέρου δε απουσιάζει κάθε ψήγμα προοπτικής για συνεννόηση και σημείο επαφής με το καθεστώς του Ελληνοκαναδού μεγαλομετόχου. Οι συνθήκες από μόνες τους καταδεικνύουν ότι η κοινωνία του Ηρακλή δεν μπορεί να αναμένει καμία λύση μέσα από το περιορισμένο εύρος δράσης του Ιδρυτικού Σωματείου, από τη στιγμή κατά την οποία η ποδοσφαιρική εταιρεία λειτουργεί υπό τη λογική Παπαθανασάκη (λογική του παραλόγου…).

Συνεπώς, η επανενεργοποίηση του Γυμναστικού Συλλόγου αποτελεί μονοδρομική κατεύθυνση για την προαγωγή εξελίξεων στον ποδοσφαιρικό τομέα, καθώς η παραδοσιακή και θεσμικώς κατοχυρωμένη «μητέρα του Συλλόγου», εξ ορισμού «παίζει μπάλα» σε όλο το «κυανόλευκο» εύρος και έχει τη δικαιοδοσία να προσδιορίσει εξελίξεις οι οποίες θα αφορούν σε έναν «καθαρό» και «αμιγή» Ηρακλή, που δεν θα έχει να κάνει σε τίποτε με την από συγχώνευση προελθούσα σημερινή ΠΑΕ…

Προϋπόθεση επανεκκίνησης, η επανεκκίνηση του Γ.Σ.

Τα στελέχη του Ιδρυτικού, αλλά και όλοι οι παράγοντες και επώνυμοι Ηρακλειδείς, που ασχολήθηκαν όλο αυτό το διάστημα με το θέμα του ποδοσφαιρικού τμήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χωρίς την προϋπόθεση της επανεκκίνησης του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής, δεν μπορεί να κινητοποιηθεί σε θεσμικό, αλλά και λειτουργικό επίπεδο η ριζική επανεκκίνηση της ομάδας.

Όλες οι προοπτικές θα προκύψουν μέσα από τον Ερασιτέχνη και την επανέναρξη λειτουργίας του, ακόμη και το θέμα του ΑΦΜ, το θέμα της εκμετάλλευσης των όποιων νομοθετικών τροπολογιών, αλλά και όλα τα σχετικά ζητήματα.

Πρώτο βήμα, το να προκύψει συμβούλιο

Το πρώτο και πολύ μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι άλλο από την επικείμενη Συνέλευση, που στοχεύει στο να «δώσει» τη νέα – διορισμένη από το Ειρηνοδικείο – διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου. Είναι θεμελιώδες και πρωταρχικό το να βγουν μπροστά Ηρακλειδείς, οι οποίοι λίαν συντόμως θα κληθούν να αναλάβουν σημαντικές, κρίσιμες, καθοριστικές και ιστορικές ευθύνες για την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Αυτό, διότι, εφόσον όλα γίνονται για να καταλήξουμε στην προσπάθεια ποδοσφαιρικής επανεκκίνησης, η οποία συνεπάγεται συμμετοχή σε μη επαγγελματικές κατηγορίες, είναι δεδομένο ότι σε αυτό το ενδεχόμενο τη νομική – «ιδιοκτησιακή» ευθύνη για το τμήμα θα έχει ο επαναλειτουργών Γυμναστικός Σύλλογος, ανεξαρτήτως αν δεν θα είναι εκείνος, που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της προσπάθειας…

Θα προωθηθεί και το θέμα της νέας ΚΑΕ

Στο Ιβανώφειο κρίνουν ότι έχουν κάνει τα πάντα σε αγωνιστικό επίπεδο ώστε (κι αν ακόμη δεν τους δοθεί εξωαγωνιστικά το εισιτήριο της ανόδου μέσα στον Σεπτέμβριο) με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, που αρχίζει σε λίγο διάστημα, η ομάδα θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Η επαναλειτουργία του Γ.Σ. θα συμβάλλει καταλυτικά στη σύσταση της νέας «κυανόλευκης» ΚΑΕ και θα τρέξει με μεγαλύτερη αμεσότητα τις εξελίξεις και όσον αφορά στη μπασκετική υπόσταση του Ημίθεου.