Τελευταία ελπίδα για την Α1 η ΕΕΑ…

ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ θα στηρίξουν την προοπτική της συμμετοχής του Πανιωνίου στη Basket League μέχρι τέλους, εκτός αν φέρει τα πάνω – κάτω η κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Υπό εξέταση και ο… «Λαρισοφάρος»…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το ότι κάνουν τα πάντα προκειμένου ο Πανιώνιος να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι περισσότερο από προφανές. Ο λόγος για τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ, με τον καθένα από τους δύο θεσμικούς φορείς του χώρου να σφυρίζει αδιάφορα και να δίνει άπλετο χρονικό πεδίο δράσης (και μάλιστα πλήρως απροσδιόριστο, ακόμη και σήμερα) προκειμένου να συστήσει τη νέα ΚΑΕ και να αξιοποιήσει το εισιτήριο συμμετοχής στη Basket League, το οποίο εξασφάλισε σε αγωνιστικό επίπεδο, μέσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην περσινή Α2.

Κανείς δεν έχει θέσει χρονικά περιθώρια στους νεοσμυρνιώτες, σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και δεν το πράττει ούτε και τώρα, που φτάσαμε στο τέλος του καλοκαιρού και κατά συνέπεια κοντά στην έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. Παράλληλα, με απροσχημάτιστο τρόπο επέλεξε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να «λύσει» το θέμα της ανάγκης για τη διεξαγωγή των απαραίτητων κληρώσεων του Κυπέλλου Ελλάδας και του πρωταθλήματος Α2 κατηγορίας, «προαποφασίζοντας» – ουσιαστικά – ότι η αθηναϊκή ομάδα ανήκει στη μεγάλη κατηγορία…

Στην πραγματικότητα, αυτό που προκύπτει από τη στάση των αρμοδίων φορέων και ιδίως του Συνεταιρισμού της Basket League, είναι ότι η ομάδα της «πλατείας» έχει όλον τον χρόνο δικό της. Δηλαδή, θα γίνει κάθε τι δυνατό και αδύνατο, ώστε να αφεθεί ο Πανιώνιος να το προσπαθεί μέχρι και τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος…

Πλέον, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, με τον Πανιώνιο να έχει όλο το χρόνο για… εράνους προκειμένου να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΚΑΕ και να ρυθμίσει τις επιδικασμένες από τη FIBA οφειλές, στο Ιβανώφειο φαίνεται να στρέφονται στην ελπίδα που προσφέρει η κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ΕΕΑ, των συγκεκριμένων κριτηρίων…

Η ελπίδα των μπασκετικών «κυανολεύκων» είναι ότι η ΕΕΑ, όταν έρθει η ώρα να εξετάσει το φάκελο των «κυανερύθρων», προκειμένου να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1, θα θέσει τα πολύ συγκεκριμένα, προκαθορισμένα, τεχνοκρατικού και επιχειρηματικού επιπέδου κριτήρια που θέτει και τα οποία – όπως εκτιμούν στην από εδώ πλευρά – είναι πιθανόν να μην πληροί ο Πανιώνιος.

Όπως σχολιάζουν στον Ημίθεο, αν όλα επαφίεντο στην κρίση του ΕΣΑΚΕ ή της ΕΟΚ, τα… «στραβά μάτια» στις – ενδεχομένως – πολλές «ατέλειες» του σχετικού φακέλου ή της νέας ΚΑΕ των νεοσμυρνιωτών, θα ήταν η λύση για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη συμμετοχή τους στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα του Ελληνικού μπάσκετ.

Όμως και η ΕΕΑ δεν το… βιάζεται…

Ενώ, ωστόσο, στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται θα έπρεπε να πάρουν σειρά οι ομάδες μπάσκετ στο θέμα του πιστοποιητικού συμμετοχής, οι πληροφορίες από την Αθήνα υποστηρίζουν ότι η ΕΕΑ δεν το… βιάζεται. Συγκεκριμένα, ενώ αναμενόταν την Δευτέρα 28 Αυγούστου να έχουμε την κρίση της Επιτροπής για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι αρμόδιοι διευκρινίζουν ότι η όλη διαδικασία θα αρχίσει, απλώς, «από εβδομάδα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε, ο Πανιώνιος και οι άνθρωποί του φαίνεται να κερδίζουν χρόνο και σε αυτήν τη φάση.

«Παίζεται» και του… «Λαρισοφάρου»…

Το μόρφωμα που ακούει στο όνομα «Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας Φάρος» και βασίστηκε σε νομοφοροτεχνικά «παραθυράκια», επιδιώκοντας να φέρει στη Basket League μια ομάδα η οποία υποβιβάστηκε αγωνιστικά στη… Β΄ Εθνική (!!!), μέσω της ιδιότυπης χρήσης – κατά ένα μέρος – του ονόματος μιας ομάδας, η οποία κέρδισε αγωνιστικά την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, θα τεθεί – επίσης – υπό την κρίση της ΕΕΑ.

Στον μπασκετικό Ημίθεο υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνον ο Πανιώνιος που διατηρεί τρωτά σημεία στην υπόθεση της σύστασης νέας ΚΑΕ, αλλά και οι Λαρισινοί, οι οποίοι επιχειρούν, μέσω του Φάρου, να συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα δύο κατηγορίες ψηλότερα από εκείνο στο οποίο έχουν καταταγεί αγωνιστικά…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top