- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Να τα χρεωθεί ο Παπαθανασάκης, να ξεκινήσει από την αρχή»

Ο νομικός Γιώργος Παναγόπουλος, με τον οποίο συνεργάστηκε πρόσφατα ο Σπύρος Παπαθανασάκης στην υπόθεση έφεσης στην αδειοδότηση, αλλά τον έπαυσε αποσύροντας έπειτα την προσφυγή, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τη χθεσινή εκδίκαση των προσφυγών του Πανελευσινιακού και των δευτεραθλητριών της Γ’ Εθνικής στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, η οποία δεν εφαρμόστηκε. Είναι 7-8 ομάδες που άλλες για λιγότερους και άλλες για περισσότερους λόγους δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι αφού αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, να μπουν στη θέση τους οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός».

Σχετικά με την κατάσταση στον Ηρακλή (που είναι μια από τις μη αδειοδοτημένες ομάδες) εκτίμησε: «Σύμφωνα με την απόφαση μη αδειοδότησης, ο Ηρακλής δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε καμία εγχώρια ή διεθνή επαγγελματική διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει και για τη Βέροια, η οποία είδατε πως προχθές κατέβηκε να παίξει αγώνα Κυπέλλου με 11 παίκτες. Βάσει της απόφασης αυτής, κακώς συμμετέχει και στη Β’ Εθνική. Ο νέος ΚΑΠ προσθέτει και μια παράγραφο που δεν υπήρχε και ισχύει από 24 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία, ομάδες που δεν αδειοδοτούνται αντικαθίστανται από τις δευτεραθλήτριες. Αν δεν φτάνει ο αριθμός των δευτεραθλητριών παραμένουν οι πρώτες επιλαχούσες από αυτές που υποβιβάστηκαν. Το Δικαστήριο κάλεσε όλες τις ομάδες που θίγονται να παραστούν, ωστόσο, μόνο Πανελευσινιακός και Καλλιθέα έδωσαν το παρών. Από τις υπόλοιπες δεν παραστάθηκε κανείς. Ο Ηρακλής δεν έστειλε καν δικηγόρο. Ούτε η Βέροια. Δικάστηκαν χωρίς να εκπροσωπηθούν νομικά».

Σχολιάζοντας τις απόψεις που εκφράζονται και εντός της οικογένειας του Ηρακλή για ριζική επανεκκίνηση, είπε: «Υπάρχουν φωνές από την οικογένεια του Ηρακλή που θέλουν να υποβιβαστεί ο Ηρακλής για να καθαρίσει. Οι περισσότεροι, και φίλαθλοι και επώνυμα πρόσωπα, δεν θέλουν να συνεχίσει η ομάδα υπό αυτό το ερμαφρόδιτο καθεστώς. Τα χρέη θα συνεχίσουν να ακολουθούν την ομάδα. Καλύτερα, λοιπόν, να τα χρεωθεί ο Παπαθανασάκης και να ξεκινήσει από την αρχή ένας νέος υγιής Ηρακλής».