- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η ΕΠΟ αποφασίζει για τους 25αρηδες

Εγκριση προκήρυξης του νέου Πρωταθλήματος, καθώς επίσης και αποφάσεις αρχικά για την ημερομηνία στους 23άρηδες, όπως και για το αν θα παίξουν 25άρηδες.

Στο πρώτο συμβούλιο της ΕΠΟ θα τεθούν ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την κατηγορία. Η έγκριση της προκήρυξης του νέου Πρωταθλήματος είναι το ένα.

Πρόβλεψη προκήρυξης!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  πέρα από τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού στο νέο Πρωτάθλημα της Λίγκας, προβλέπονται και άλλα πράγματα, που φέτος τουλάχιστον δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή στην προκήρυξη, που έστειλε από την περασμένη εβδομάδα στην ΕΠΟ, προς έγκριση, προβλέπει ότι σε περίπτωση αποχώρησης από κάποια ομάδα μέσα στη χρονιά ή αν δεν μπορεί να δηλώσει συμμετοχή το καλοκαίρι στο Πρωτάθλημα, αυτή θα αντικατασταθεί από τον 5ο της Γ’ εθνικής και πάει λέγοντας.

Υπενθυμίζεται ότι τη νέα χρονιά (2017-18) θα ανέβουν δύο ομάδες στη Super League χωρίς μπαράζ ή play off, ενώ θα υποβιβαστούν έξι ομάδες στη Γ’ εθνική. Αντίθετα, θα προβιβαστούν μόλις τέσσερις, που θα προκύψουν από τα μπαράζ των οκτώ πρώτων από κάθε όμιλο.

Από εκεί και πέρα, τα άλλα δύο ζητήματα, που είναι επίσης να τεθούν επί τάπητος, αφορά την αποκάλυψη της «Μ» για την ημερομηνία γέννησης των παικτών κάτω των 23 ετών, καθώς επίσης και το αίτημα του ΠΣΑΠ για συμμετοχή από 3-5 παίκτες άνω των 25 ετών.

Πρόταση της Football League είναι η ημερομηνία των 23άρηδων να αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου, ενώ όπως έχει ήδη μεταφερθεί, εμφανίζεται θετική για την παρουσία των 25άρηδων στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες.