Ολοταχώς προς Συνέλευση αποφάσεων για το ποδόσφαιρο…

Οι κρίσιμες μέρες έφτασαν και ήδη προπαρασκευάζεται η ευρεία συνέλευση του Συλλόγου, που θα λάβει τις αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και τη «ριζική επανεκκίνηση»…

Ήταν προβλεπόμενο ότι εκεί θα καταλήξουμε. Ίσως αναμενόταν να συμβεί κάποιες μέρες νωρίτερα, πάντοτε εντός του Αυγούστου. Τελικά, θα λάβει χώρα στα τέλη του μηνός. Ο λόγος για μια ευρεία συνέλευση αποφάσεων για το ποδόσφαιρο του Ημίθεου, που θα απαντήσει στο πως θα κινηθεί η κοινωνία του Συλλόγου στο όλο θέμα, δηλαδή σχετικά με το αν συναινεί με την προοπτική της σκληρής και επώδυνης λύσης της ριζικής επανεκκίνησης από τα χαμηλά των ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Η καθυστέρηση είναι σημαντική, ωστόσο, όσοι ασχολούνται με το θέμα επιμένουν ότι δόθηκε όλος ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να υπάρξουν εκείνα τα περιθώρια προς εξεύρεση βιώσιμης λύσης, μέσα από την παρουσία της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες (έστω και διά της Football League), ώστε να προκύψει μία ικανοποιητική και ελπιδοφόρα διάδοχη ιδιοκτησιακή και διοικητική κατάσταση.

Απόπειρα, η οποία – με πρωταίτια τη στάση του Παπαθανασάκη και τις πραγματικές προθέσεις του – απέτυχε παταγωδώς, με συνέπεια να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες αυτής της ποδοσφαιρικής φαρσοκωμωδίας, που «ανεβάζουν» ο Ελληνοκαναδός και ο στενός πυρήνας των συνεργατών του.

Δ.Σ. στο Ιδρυτικό, ενόψει Συνέλευσης

Τις αμέσως προσεχείς μέρες, ο πρόεδρος του Ιδρυτικού Σωματείου, Νίκος Βαφειάδης, θα συγκαλέσει σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου, με πρώτο αντικείμενο τη συζήτηση της παραίτησης του Γιάννη Παπαδόπουλου, αλλά και το ανοικτό ενδεχόμενο αυτή να συμπαρασύρει και τη δική του.

Από εκεί και πέρα, αφού πρώτα εξεταστεί η υπάρχουσα κατάσταση και οι εξελίξεις γύρω από το ποδοσφαιρικό ζήτημα, θα συζητηθεί η διαδικασία προσφυγής σε Γενική Συνέλευση του Ιδρυτικού Σωματείου, με στόχο το να επιχειρηθεί η λήψη αποφάσεων για το μέλλον του Τμήματος. Η «ριζική επανεκκίνηση», μετά το απόλυτο «φρακάρισμα» της υφισταμένης ΠΑΕ από τον Σπύρο Παπαθανασάκη, που δεν επιτρέπει την παραμικρή θετική εξέλιξη, είναι στο προσκήνιο φαντάζοντας ως η μόνη λύση για – έστω και μακροπρόθεσμη – αναγεννησιακή πορεία του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με την απόφαση μόνο κάποιων Ηρακλειδέων, που θα θελήσουν να την «τρέξουν»…

Ανάγκη για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στην απόφαση

Αυτό που πρέπει να συζητηθεί στους κόλπους του Ιδρυτικού είναι το ποιοι θα μετάσχουν στη λήψη της σχετικής απόφασης, καθώς είναι σαφές ότι το εξαιρετικά πρόσφατο και ξαφνικό της παρουσίας του συγκεκριμένου φορέα στα πράγματα του Ηρακλή (ως αναπλήρωση του ανενεργού Γυμναστικού Συλλόγου), δεν έχει επιτρέψει την εγγραφή σημαντικού αριθμού μελών στους κόλπους του, ιδίως υπό τις συνθήκες καταστροφικής απαξίωσης που βιώνει σήμερα το Σωματείο και ειδικότερα η ποδοσφαιρική έκφρασή του.

Συνεπώς είναι επόμενο να συζητηθεί η ευρύτητα της συμμετοχής στη συγκεκριμένη καθοριστική Γενική Συνέλευση, καθώς – με βάση την κοινή λογική και το συμφέρον του Συλλόγου – θέση στο μέγιστο αυτό ζήτημα θα πρέπει να έχουν και τα μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής (έστω κι αν παραμένει απενεργοποιημένος σε λειτουργικό και θεσμικό επίπεδο), αλλά και η οργανωμένη οπαδική βάση της ομάδας, όπως και οποιοιδήποτε άλλοι συντεταγμένοι φορείς του Ημίθεου κριθεί επιβεβλημένο. Όλα αυτά, προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής στην κρισιμότατη απόφαση.

Η επανεκκίνηση δεν περιμένει μόνο την απόφαση…

Βεβαίως, όπως επίμονα γράφουμε, το θέμα του ριζικού «restart» δεν εξαρτάται από μία απόφαση της οικογένειας του «Γηραιού». Το να πραγματοποιηθεί μια Συνέλευση και να συμφωνηθεί η ανάγκη υλοποίησης του όλου σχεδιασμού αποτελεί – απλώς – το ένα σκέλος της ιστορίας. Από εκεί και πέρα θα πρέπει (αν και εφόσον η πλειοψηφία – τελικώς – συναινέσει) να γίνουν επισταμένες προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί ισχυρή και στέρεα οικονομική βάση για το εγχείρημα, με σκοπό να υποστηριχθεί η φιλόδοξη προοπτική για την ταχύτερη δυνατή επάνοδο, μέσα από άμεσες και διαδοχικές αγωνιστικές ανόδους, απόπειρα εξαιρετικά δύσκολη, σε κάθε περίπτωση.

«Αθλητικός Σύλλογος Α.Ε. Ηρακλής 1908»…

Για το τυπικό της υπόθεσης, να αναφερθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρυτικού Σωματείου (όπως μας… συστήθηκε αρχικώς), υπογραμμίζει, πλέον, ότι ο συγκεκριμένος φορέας μπορεί να αποκαλείται και ως «Αθλητικός Σύλλογος Αθλητική Ένωση Ηρακλής 1908», με φορολογική βάση τη Θεσσαλονίκη. Αυτό, καθώς έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες για την ένταξη στο καταστατικό λειτουργίας ενός ακόμη ερασιτεχνικού αθλήματος, ώστε να θεωρηθεί και σε νομικό επίπεδο «Ερασιτέχνης Σύλλογος», διεκδικώντας – εν συνεχεία – το 10% των μετοχών της ΠΑΕ, αν και με την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί γύρω από την υπάρχουσα ποδοσφαιρική εταιρεία του «Καναδού», δεν φαίνεται να προκύπτει το παραμικρό ενδιαφέρον εμπλοκής…

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top