- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βαφειάδης: «Δεν πρόκειται να αντέξει ο Παπαθανασάκης»

Ο πρόεδρος του Ιδρυτικού Σωματείου της ΠΑΕ, Νίκος Βαφειάδης, μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM υπογράμμισε πως ο Σπύρος Παπαθανασάκης συνεχίζει να κρατά «όμηρο» την ΠΑΕ εκτιμώντας όμως πως δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ ακόμη. Παράλληλα αναφέρθηκε στις εξελίξεις-παραιτήσεις των ημερών από το Σωματείο και τις γενικότερες εξελίξεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στον Ηρακλή: «Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποια πράγματα στον Ηρακλή, ο κ. Παπαθανασάκης κρατάει «όμηρο» την ΠΑΕ Ηρακλής και σκέφτομαι σοβαρά μετά και την αποχώρηση του συνεργάτη και πολύ καλού φίλου, Γιάννη Παπαδόπουλου, να αποχωρήσω και εγώ καθώς ήταν και είναι ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι τυφλά».

Για την υποβολή της παραίτησής του: «Θα μιλήσω με τον Γιάννη Παπαδόπουλο για να ξεκαθαρίσω μαζί του κάποια πράγματα. Εάν δεν άρει την απόφαση για την παραίτησή του, τότε θα παραιτηθώ και εγώ, καθώς μαζί προσπαθήσαμε αυτή τη προσπάθεια και κάναμε πολλά πράγματα».

Για τα εξώδικα στην επιστολή παραίτησης του Παπαδόπουλου: «Έχει γίνει φίλος με όλους τους δικαστικούς κλητήρες γιατί όλα τα δικαστικά χαρτιά πηγαίνουν αρχικά στην Κατερίνη και μετά μεταβιβάζονται στην ΠΑΕ Ηρακλής. Καθημερινά τον ψάχνει και ένας άνθρωπος, είτε να του δώσει οφειλές, είτε προσφυγές και χρέη. Σκεφτείτε πως τώρα υπάρχει και ένα ΔΣ, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αυτός ο άνθρωπος έναν μεγάλο σταυρό τον κουβαλούσε μόνος του. Χωρίς την βοήθεια του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει τίποτα από αυτά που λειτουργούσαν τους τελευταίους μήνες».

Για το αν θα αντέξει ο Παπαθανασάκης: «Δεν πιστεύω πως πρόκειται να αντέξει γιατί αρχικά θα πρέπει να περάσει από το σκόπελο της ΕΕΑ. Θα πρέπει να εμφανίσει ρυθμίσεις, εξοφλήσεις και φορολογικές ενημερώσεις κάτι το οποίο θεωρώ δεν θα μπορέσει να τα εξασφαλίσει, γιατί η οικονομική του ανεπάρκεια έχει ρίξει τον Ηρακλή μια κατηγορία. Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει τα στοιχειώδη, ο Ηρακλής θα είχε παραμείνει στη Super League. Καταδικάζει την ομάδα στην ανυπαρξία και ζητάει την στήριξη του κόσμου. Θα έπρεπε να ασκεί την θέση του προέδρου από τη Θεσσαλονίκη, να έρθει απέναντι στον κόσμο και να του δώσει απαντήσεις».

Για την ΕΕΑ: «Δεν θεωρώ ότι η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού θα δώσει άδεια σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ξέρουμε και σήμερα που μιλάμε τι δουλειά κάνει, όταν η μοναδική επιχείρηση που έχει είναι η ΠΑΕ Ηρακλής. Αν καταφέρει και περάσει από την επιτροπή και συμμετέχει κανονικά, τότε ίσως αυτοί που αποτελούν την συγκεκριμένη επιτροπή θα πρέπει να παραιτηθούν μαζικά».

Για το σενάριο του νέου ΑΦΜ και το ξεκίνημα από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα: «Αυτό το πράγμα αν μπορεί να συμβεί και με ποιές διασφαλίσεις θα γίνει, είναι ένα σενάριο που εξετάζεται. Μακάρι αν και εφόσον μπορούν να βρεθούν τα οικονομικά εχέγγυα και μπορεί να στηθεί αυτό το πράγμα σε σωστές βάσεις εμείς θα το στηρίξουμε. Το σημαντικότερο όμως είναι η συντήρηση της Μίκρας η οποία έχει πολλές οικονομικές ανάγκες».