«Υποψήφιος» ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο

Ψηλά στη λίστα των κοινοτικών σέντερ ο θηριώδης Κροάτης, που επέλεξε ο Δούκας, πριν την οικονομική και αγωνιστική κατάρρευσή του. Αναμένουν το τυπικό για την κατηγορία, προκειμένου να ανακοινωθεί ο ψηλός που θα πλαισιώσει τον Χαριτόπουλο στο «5», για τον δύσκολο μαραθώνιο της Α2

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η επιλογή του να αποκτηθεί ο Γιάννης Αθανασούλας ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το πώς θα κινηθεί στο θέμα της προσθήκης κοινοτικού, στον οποίο θα στηρίξει πολλά για τη νέα προσπάθεια στην Α2 ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι, όταν από εβδομάδα ξεκαθαρίσει το θέμα της κατηγορίας (επιμένουμε εδώ και πολλές μέρες να υποστηρίζουμε ότι από τους φορείς του χώρου προκύπτει πως θα γίνει αποδεκτή η συμμετοχή του Πανιωνίου στη Basket League) και ο Ηρακλής – πιθανότατα – βρεθεί και τυπικά στη συνέχιση της προσπάθειας στην Α2, η ομάδα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση μεταγραφής κοινοτικού κλασικού σέντερ.

Θα επιχειρηθεί δηλαδή να «ντουμπλαριστεί» ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με την παρουσία ενός «καθαρόαιμου πενταριού», ώστε να καλυφθεί με τον ιδανικότερο τρόπο η καίρια αυτή θέση, της οποίας η ποιοτική αναβάθμιση, προσφέρει σαφές στρατηγικό αποτέλεσμα σε μια ομάδα πρωταθλητισμού στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Βασικός υποψήφιος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο (μετά και την πρόσφατη επιλογή του Ολλανδού Γίτο Κοκ να καταλήξει στην ισπανική Βαγιαδολίδ) φέρεται ο 26χρονος, ιδιαιτέρως δυνατός σέντερ, Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο, τον οποίο ανακοίνωσε προ ημερών η ομάδα του Δούκα. Πρόκειται για ανάλογη περίπτωση με αυτήν του Αθανασούλα, δηλαδή για απόκτημα της αθηναϊκής ομάδας, στο πλαίσιο της νέας φιλόδοξης προσπάθειας να πρωταγωνιστήσει, αποκτώντας δυνατά για την κατηγορία ονόματα, προσπάθεια, ωστόσο, η οποία εγκαταλείφθηκε κατόπιν της ξαφνικής νομικής περιπέτειας του βασικού χρηματοδότη της και τη συνεπακόλουθη απόφαση για συγκρότηση συνόλου χαμηλών αγωνιστικών απαιτήσεων.

Ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο είναι ένας «πεντακάθαρος» σέντερ, με ύψος 2.12 και δυναμικό εκτόπισμα, ο οποίος διαθέτει ένα ικανοποιητικό επίπεδο τεχνικής, το οποίο συμπληρώνει τα πλούσια σωματικά προσόντα του. Θεωρείται ψηλός, ο οποίος, εφόσον τύχει σωστής τροφοδοσίας, μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά και την επιθετική έκφραση της ομάδας, τουλάχιστον στο επίπεδο μιας λίγκας, όπως η Ελληνική Α2.

Ποιος είναι ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο

Ο 26χρονος (2/8/1991) Κροάτης σέντερ, με ύψος 2.12, έχει παραστάσεις από την Αδριατική και την Βαλτική λίγκα (κατέκτησε την δεύτερη), είναι πρωταθλητής Κροατίας και Βοσνίας, ενώ αναδείχθηκε τέταρτος σκόρερ και τρίτος ριμπάουντερ στο περσινό πρωτάθλημα της Εσθονίας.

Γεννημένος στο Μόσταρ της Βοσνίας ξεκίνησε το μπάσκετ στην Siroki με την οποία αναδείχθηκε δις πρωταθλητής (2008 και 2010). Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε στην Κροατία και με την KK Zagreb πανηγύρισε το εγχώριο πρωτάθλημα (2010-2011), ενώ μία σεζόν μετά, αγωνίστηκε στην KK Zabok όπου με 8.3 πόντους και 4.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, τη βοήθησε να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Για τα επόμενα δύο χρόνια (2012-2014) φοράει την φανέλα της Jolly Sibenik πριν πάρει μεταγραφή για την KK Zadar (2014-2015).

Το καλοκαίρι του 2015 – κι ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την εσθονική Rapla – καταλήγει στην Siauliai. Με την ομάδα της Λιθουανίας κατέκτησε την Βαλτική λίγκα έχοντας 9.6 πόντους και 4.2 ριμπάουντ, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα είχε 6 πόντους και 4.3 ριμπάουντ στην πορεία προς την έκτη θέση. Στην Siauliai παρέμεινε έως τον Οκτώβρη του 2016 και μετά από τέσσερα παιχνίδια στην LKL, συμφώνησε με την Parnu. Στο πρωτάθλημα της Εσθονίας είχε 16.5 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ κατέχει και το ρεκόρ των 24 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι.

Ο Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο υπήρξε μέλος όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων της Κροατίας. Μεγαλύτερη εθνική διάκρισή του, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων το 2009.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top