- Bluearena - https://bluearena.gr -

Εκτός Ιδρυτικού Σωματείου ο Γιάννης Παπαδόπουλος…

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας την όλη εικόνα ανεπάρκειας που εμφανίζει η οικογένεια του Συλλόγου έναντι της «λαίλαπας» Παπαθανασάκη, παραιτήθηκε από τα κοινά και από το ΔΣ του Ιδρυτικού, προχωρώντας στην παρακάτω δημόσια τοποθέτηση:

«Προς το ΔΣ του Ιδρυτικού  Σωματείου ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908

Δυστυχώς  παρότι  προσπάθησα  πολύ να βοηθήσω να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για να συνεχίσει να υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη ο σύλλογος που ανέστησε  και υπηρέτησε στον βαθμό που μπορούσε  ο φίλος μου ο ΘΟΔΩΡΗΣ ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ …. δεν  τα κατάφερα.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ σαν εταιρεία έχει πλέον χρεοκοπήσει και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί  είναι  αδύνατον να λυθούν μιας και πλέον δεν υπάρχει και ο χρόνος να γίνει κάτι  τέτοιο.

Η μοναδική περίπτωση σωτηρίας η εμφάνιση κάποιου επενδυτή, πολύ ικανού  με μεγάλη  οικονομική δυνατότητα    και  με την προϋπόθεση αυτό να γίνει σήμερα,  φαντάζει με όνειρο «θερινής νυκτός»

Με το σημερινό «αυτοεξόριστο» ιδιοκτησιακό καθεστώς, τους γνωστούς άγνωστους μικροαπατεωνισκους,  «φαντάσματα του παρελθόντος»   , τον «θέλω δεν θέλω» τελικά «δεν ξέρω τι θέλω» manager καθώς και  τον  παγκοσμίου φήμης φερόμενο ως υπεύθυνο ακαδημιών κ Τριχα,  τον Κωστάκη… και τον Γιωργάκη…  δεν μπορεί να υπάρχει ούτε παρών  αλλά ούτε και μέλλον  για το Σωματείο.

Περισσότερο με ποντιακό ανέκδοτο μοιάζει η όλη κατάσταση έχοντας  πρωταγωνιστές τον Κωστικα και τον Γιωρικα….

Η Μικρα έχει ερημώσει , η εξώπορτα έχει γεμίσει με εξώδικα που καθημερινά θυροκολλούν δικαστικοί κλητήρες . Το ίδιο συμβαίνει και στην εμπορική έδρα της ΠΑΕ στην Κατερίνη και μάλιστα οι κλητήρες ψάχνουν να τα επιδώσουν σε έμενα. Μια εταιρεία χωρίς αρχή και τέλος που δεν ξέρει που και τι οφείλει, που δεν έχει ούτε καν  τις βασικές προϋποθέσεις λειτουργιάς ποδοσφαιρικού τμήματος .

Δεν θα το κουράσω παραπάνω ….έτσι απλά και με μεγάλο σεβασμό στην ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου θα δηλώσω ότι η δική μου παρουσία τελειώνει εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια  προσπάθησα πολύ διακριτικά και με πολύ μεγάλο κόστος να βοηθήσω ,να δώσω λύσεις.  Ονειρεύτηκα έναν ΗΡΑΚΛΗ υγιή  αξιόπιστο και αυτόνομο.  Κρατώ στο δικό μου μυαλό αυτόν τον ΗΡΑΚΛΗ που εγώ θέλω και αποχωρώ από το ΔΣ του Ιδρυτικού  Σωματείου, γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί που διοικούν σήμερα την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ  «είναι πολύ μικροί για τα όνειρα μου »  και παράλληλα  δεν μπορώ να χρεώνομαι υποχρεώσεις που δεν μου αναλογούν. Η δική παρουσία σαν μέλλος του ΔΣ του Ιδρυτικού  Σωματείου  τελειώνει εδώ, γιατί πολύ απλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση, επικοινωνία και συνεργασία με όλους αυτούς τους ανεπάγγελτους  που χωρίς ντροπή  παριστάνουν  τους παράγοντες της ΠΑΕ  Ηρακλή  οδηγώντας τον σύλλογο στον αφανισμό.

Και για να είμαι δίκαιος απέναντι στον φίλο μου εκεί  πάνω…….

Ο Παπαθανασακης  έχει τεράστιες ευθύνες για όλα  όσα έκανε και οδήγησε τον ΗΡΑΚΛΗ   στην καταστροφή …….άλλες  τόσες  όμως ευθύνες  έχουν και οι άνθρωποι της οικογένειας του Ηρακλή  που δεν  έκαναν  τίποτε απολύτως για να μην φτάσει ο σύλλογος σε αυτό το σημείο.

Τέλος  επειδή κατά την άποψη μου ο μοναδικός  επίσημος  φορέας που νομιμοποιείται να πάρει αποφάσεις  για το μέλλον του σωματείου είναι ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ,  περιμένω  αυτοί  που έχουν την υποχρέωση να συγκαλέσουν  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με μοναδικό θέμα το μέλλον  του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το 2012 η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΓΣ ήταν που στήριξε την πρόταση αλλαγής ΑΦΜ, η ίδια ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ έχει την ιστορική  ευθύνη  να πάρει και σήμερα αποφάσεις .   Είναι πλέον καιρός όλοι αυτοί που κατά καιρούς κέρδισαν από την παρουσία τους στον ΗΡΑΚΛΗ να αναλάβουν τις ευθύνες τους , να σταματήσουν να προσπαθούν  να βρουν άλλοθι για την αδιαφορία τους στην  προσπάθεια των μελών του Ιδρυτικού Σωματείου  της Επιτροπής Σωτηρίας και τον αγώνα των οργανωμένων οπαδών.

Ο Σύλλογος έχει ανάγκη από  αγάπη και ενδιαφέρων …..και όχι από θεωρία και κριτική στο facebook

Προς διευκρίνηση …..

Την ευθύνη για την λειτουργιά της Ακαδημίας την έχει η ΠΑΕ  ΗΡΑΚΛΗΣ . Το ΔΣ της ΠΑΕ προσλαμβάνει προπονητές, υπογράφει συμβάσεις εργασίας, είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση ρουχισμού και όλων των  υποχρεώσεων  που αφορούν την λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος και την συμμετοχή του στα πρωταθλήματα . Το ΔΣ της ΠΑΕ είναι αυτό που εισπράττει και τις  μηνιαίες  συνδρομές  για την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών.

Την  μοναδική αρμοδιότητα που έχει το ΔΣ του Ιδρυτικού Σωματείου είναι η διεκπεραίωση της έκδοσης  δελτίων αθλητικής ιδιότητας χωρίς την συναίνεση της ΠΑΕ και η παραχώρηση του έντυπου μεταβολών για μεταγραφή η’ αποδέσμευση υποχρεωτικά με την συναίνεση της ΠΑΕ  (αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό μεταγραφών της ΕΠΟ). Από το 2012 έως και προ λίγων ημερών, διεκπεραίωνα την έκδοση δελτίων  αθλητικής ιδιότητας, αλλά και τις μεταγραφές αποδεσμεύσεις  των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας του Ηρακλή μέσω της ΕΠΣΠΙΕΡΙΑΣ σε συνεργασία με τον κ ΚΩΦΙΔΗ (τεχνικό δ/ντη της Ακαδημίας ο όποιος εισηγούνταν σχετικά ) και τους υπάλληλους της γραμματείας  στην  ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ( μου έστελναν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αλλά και την  συναίνεση της ΠΑΕ όταν επρόκειτο για μεταγραφή η’ αποδέσμευση ) .  Για το πόσο υπεύθυνα και νόμιμα λειτούργησα σε αυτήν την διαδικασία μπορεί να το επιβεβαίωση ο κ Κωφιδης, αλλά και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα. Και όλα αυτά βέβαια  εθελοντικά και με τεράστιο κόστος.

Καθημερινά δέχομαι  τηλεφωνήματα  από γονείς  άλλα διαβάζω και δηλώσεις  περί ευθύνης η’ υποχρέωσης μου σχετικά με την δυνατότητα  να μεταγραφεί η’ να αποδεσμευτεί  ο οποιοσδήποτε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που ανήκει στον σύλλογο.

Τόσο εγώ ως πρόεδρος του ΔΣ στο Ιδρυτικό Σωματείο   τα δυο τελευταία χρόνια, όσο και ο κ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ  ως επικεφαλής του νέου ΔΣ εδώ και τέσσερεις μήνες  ποτέ μα ποτέ δεν αρνηθήκαμε  την παραχώρηση Ερασιτέχνη  ποδοσφαιριστή που ανήκει στην δύναμη του ΗΡΑΚΛΗ εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί.  Σε καμία  περίπτωση δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κρατήσουμε  τους ποδοσφαιριστές ΄΄ όμηρους ΄΄ αλλά και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας χρεώσει την διάλυση των ακαδημιών.

Όποιος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής θέλει να μεταγραφεί η’ να αποδεσμευτεί μπορεί να το κάνει παραλαμβάνοντας το έντυπο μεταβολών υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από το Ιδρυτικό Σωματείο  αρκεί να έχει την συναίνεση της ΠΑΕ . Αυτό προβλέπει ο κανονισμός μεταγραφών και αυτό μεταφέρουμε στους γονείς  που  επικοινωνούν  μαζί μας .

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν την ανησυχία  των ποδοσφαιριστών και των γονέων …αλλά καλά θα είναι και αυτοί να καταλάβουν την δική μας εθελοντική προσφορά και προσπάθεια  να κρατήσουμε έστω και λίγη από την χαμένη αξιοπρέπεια του συλλόγου αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν».