Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για την Α2

Ο Πανιώνιος υποστηρίζει ότι κρατά τη θέση για τη Basket League, ο Γίτο Κοκ βγαίνει εκτός «κυανόλευκων» πλάνων έχοντας κλείσει στη Βαγιαδολίδ και από εβδομάδα ξεκαθαρίζει το ρόστερ του Ηρακλή της νέας περιόδου…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Είναι γεγονός ότι ο ανθρώπινος ψυχισμός έχει «δομηθεί» με τέτοια ιδιοσυστασία, ώστε να επιτρέπει την ελπίδα να πεθάνει τελευταία. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του μπασκετικού Ηρακλή, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή θα ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει εκείνος το εισιτήριο της ανόδου, αντί του Πανιωνίου. Όμως, όπως σημειώσαμε εδώ και μερικές μέρες, τα δεδομένα προδιαθέτουν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Οι ιθύνοντες της ομάδας της Νέας Σμύρνης, έχοντας εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές – και για την περίπτωσή τους – προβλέψεις της «τροπολογίας Παναχαϊκής», θεωρούν ότι έχουν πετύχει το στόχο να διατηρήσουν στην κατοχή τους και να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριο της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία. Προς αυτό συνηγορούν και οι πληροφορίες που καταφθάνουν από την ΕΟΚ, η οποία ανήκει στους φορείς εκείνους του χώρου, που υπέδειξαν… Ιώβειο υπομονή προκειμένου να «τακτοποιηθούν» οι εκκρεμότητες των «κυανερύρθων» και να οδηγηθούν στη σύσταση νέας ΚΑΕ.

Κληρώνει το κύπελλο και η κατηγορία…

Από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, αναμένονται, πλέον, οι καταληκτικές εξελίξεις σχετικά με το ποια ομάδα θα αγωνιστεί σε ποια κατηγορία, καθώς θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της πρώτης φάσης του  Κυπέλλου Ελλάδας για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες για το ποιος θα μπει σε αυτή ως ομάδα της Α1 είναι υπέρ του Πανιωνίου και, μάλιστα, με όσους θέλουν να είναι ρεαλιστές, να επισημαίνουν ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του για τη συμμετοχή στην Α2 της περιόδου 2017-2018.

Εκτός πλάνων ο Γίτο Κοκ

Αυτός ο σχεδιασμός των «κυανολεύκων», πάντως, θα ολοκληρωθεί χωρίς την παρουσία του Γίτο Κοκ. Ο νεαρός Ολλανδός διεθνής σέντερ επέλεξε την ομάδα της Βαγιαδολίδ και το ισπανικό πρωτάθλημα (έστω κι αν δεν πρόκειται για την πρώτη κατηγορία) και ανακοινώθηκε από τους Ισπανούς. Όπως είναι φυσιολογικό, οποιοσδήποτε αθλητής έχει στα χέρια του μια πρόταση καλύτερη από μιας Ελληνικής ομάδας, την επιλέγει. Ήδη στο Ιβανώφειο εξετάζουν συγκρότηση ρόστερ υπό διαφορετικά δεδομένα.

Σενάριο με «τριάρι» κοινοτικό και Έλληνα σέντερ

Ήδη εξετάζεται διεξοδικά η προοπτική να καλυφθεί η μία και μοναδική θέση κοινοτικού, που προβλέπεται για τις ομάδες της Α2, από σμολ φόργουορντ με ιδιαίτερη ικανότητα στο σκοράρισμα, ή με «δυαρο-τριάρι», που – επίσης – να «βλέπει» καλάθι. Σε αυτήν την εκδοχή, τον Δημήτρη Χαριτόπουλο θα πλαισιώσει στη θέση «5» Έλληνας σέντερ, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να μελετά ανάλογες περιπτώσεις.

Οι… Ελληνικές επιλογές

Ο Κώστας Τότσιος και ο Μιχάλης Γιαννακίδης αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να επανενταχθούν στο ρόστερ του Ημίθεου. Η τεχνική ηγεσία τους είχε εξ αρχής ξεκαθαρίσει ότι παραμονή στην Α2 θα σημάνει και τη δική τους παραμονή στην ομάδα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο και οι ίδιοι δεν έκαναν κάποια άλλη επιλογή συνέχισης καριέρας έως τώρα.

Παράλληλα, στην περίπτωση κατά την οποία επιλεγεί – τελικώς – κοινοτικός σέντερ, για την κάλυψη της θέσης «3» το προβάδισμα έχει ο Γιάννης Αθανασούλας, ο οποίος προ ημερών αποτέλεσε σημαντικό μεταγραφικό «χτύπημα» του Δούκα (αποκτώντας τον από το Λαύριο και τη Basket League), όμως η ξαφνική διάλυση της αθηναϊκής ομάδας κατέστησε τον Έλληνα σμολ φόργουορντ διαθέσιμο. Έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τον Ηρακλή, η κοινή συνισταμένη φαίνεται να βρίσκεται και απομένει η τελική απόφαση από την πλευρά της ομάδας.

Σε όλο αυτό το σενάριο, που θέλει Ελληνική κάλυψη στη συγκεκριμένη θέση, σημαντικό ρόλο στο μυαλό των ανθρώπων του «Γηραιού» έχει και η περίπτωση του Αλέξη Κυρίτση. Ιδίως, αν ο έμπειρος σκόρερ αποφασίσει να ρίξει το υψηλό για τα δεδομένα της ομάδας κασέ του, καθώς επιθυμεί να συνεχίσει αλλού την καριέρα του και να μην παραμείνει στον κατεστραμμένο αγωνιστικά και οικονομικά Δούκα.

Ανακοινώνονται οι τελικές κινήσεις

Στην Αγίου Δημητρίου, πάντως, επιμένουν ότι η αναμενόμενη αρνητική έκβαση της υπόθεσης για την κατηγορία δεν πρόκειται να τους συλλάβει εξ απήνης. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και λίγο μετά το τελικό ξεκαθάρισμα για το εισιτήριο της μεγάλης κατηγορίας, θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις τελικές επιλογές, που θα κλείσουν το ρόστερ για τη νέα περίοδο, με ξεκάθαρη επιδίωξη την προσπάθεια επίτευξης του στόχου, ο οποίος δεν επετεύχθη τη χρονιά που πέρασε.

Σχετικά Άρθρα

Tα κορίτσια της ακαδημίας μπάσκετ της Αγ. Παρασκευής στο Ιβανώφειο (pics)

Μπάσκετ

Back to Top