Ο Κόστιτς σε αναζήτηση επιτελείου…

Ο Σλοβένος κόουτς έχει κλείσει βοηθό, αλλά «ψάχνεται» για γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων. Κοντά στο «αντίο», μετά από 13(!) χρόνια ο Φώτης Γκιζέλης, ενώ «εκκρεμεί» και το υπόλοιπο «staff» του ποδοσφαιρικού τμήματος…

Ο Μίλος Κόστιτς είπε το «ναι» στον Σπύρο Παπαθανασάκη και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μιας – ανύπαρκτης επί του παρόντος – ομάδας. Ωστόσο, στον πάγκο του Ηρακλή, αν και εφόσον μπει στη διαδικασία του πρωταθλήματος, δεν θα είναι μόνος. Θα πρέπει να έχει δίπλα του βοηθό προπονητή, γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων. Και υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την ομάδα του Ελληνοκαναδού, το να προσελκύσεις συνεργάτες, οι οποίοι θα κληθούν να αναπτύξουν επαγγελματική σχέση με το συγκεκριμένο καθεστώς, αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα.

Κι αν ακόμη δεν το ήξερε πριν αναλάβει ο 46χρονος προπονητής, σίγουρα αρχίζει να το συνειδητοποιεί, αντιλαμβανόμενος ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα το να περιφέρεις πρόταση εργασίας από τον σημερινό Ηρακλή στην ποδοσφαιρική «πιάτσα». Απολύτως δικαίως, βεβαίως…

Έχει τον Άρνολ και τη λύση της Σλοβενίας…

Η λύση για το ρόλο του assistant coach δόθηκε αυτομάτως, καθώς θα συνεχίσει δίπλα του ο Άλες Άρνολ. Ο νεαρός (33χρονος) προπονητής (κόουτς, κυρίως, σε ακαδημίες της Σλοβενίας), ο οποίος ήταν ο βοηθός του και κατά την πρόσφατη θητεία του στον Αχαρναϊκό.

Επειδή, όμως δέχθηκε κάποιες απορριπτικές απαντήσεις από τον Ελληνικό χώρο για τη θέση του γυμναστή, ίσως αναγκαστεί να στραφεί για την κάλυψη και αυτού του κενού προς τον Σλοβενικό ποδοσφαιρικό χώρο. Βεβαίως, είναι πάντοτε ανοικτή η προοπτική να κάνει αποδεκτή κάποια εισήγηση του Χάρη Κωστάκη για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Κοντά στο «αντίο» ο Φώτης Γκιζέλης

Ως προς τον τρίτο τεχνικό συνεργάτη, αυτόν που θα αναλάβει την προπόνηση των τερματοφυλάκων, φαντάζει ως ιδιαιτέρως πιθανό να αποχωρήσει από το ρόλο αυτό ο Φώτης Γκιζέλης, μετά από 13(!) συναπτά έτη παρουσίας. Ο βετεράνος τερματοφύλακας της ομάδας και πολύπειρος ως προπονητής τερματοφυλάκων, άρχισε τη συνεργασία του με τον Ημίθεο ως προπονητής των γκολκίπερ της ακαδημίας και από την περίοδο 2004-2005 – επί Σέρχιο Μαρκαριάν – «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα και παρέμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου που πέρασε.

Οι προπονητές άλλαζαν… «σαν τα πουκάμισα», αλλά ο Φώτης Γκιζέλης παρέμενε, καθώς, από τη μία «κουβαλούσε» τη φήμη του ικανού στο αντικείμενό του και, από την άλλη, είχε το ειδικό πλεονέκτημα του ρόλου του, δηλαδή το γεγονός ότι οι προπονητές – συνήθως – δίνουν βαρύτητα επιλογής στον βοηθό τους και στο γυμναστή και δεν έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν με τον προπονητή τερματοφυλάκων που θα βρουν στην ομάδα στην οποία πηγαίνουν, ιδίως, εφόσον έχουν θετικά ακούσματα για εκείνον.

Κάπως έτσι, ο Ηρακλειδέας βετεράνος, «επιβίωσε» στη θέση του, συνεργαζόμενος με πολλούς τεχνικούς. Ωστόσο, πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά, με τον Σπύρο Παπαθανασάκη να έχει θέσει βέτο στην προοπτική συνεργασίας με οποιονδήποτε προέρχεται από το ποδοσφαιρικό τμήμα, που υπήρχε μέχρι πριν το καλοκαίρι. Εξάλλου και ο ίδιος ο Φώτης Γκιζέλης είναι λογικό να μην «καίγεται» για συνέχιση της συνεργασίας, υπό τις παρούσες συνθήκες και με την ιδιοκτησία της ΠΑΕ να οφείλει και στον ίδιο μισθούς πολλών μηνών, όπως συμβαίνει και με όλα τα μέλη του διοικητικού και του αγωνιστικού προσωπικού.

Ιατρικό και υποστηρικτικό team

Με την ίδια συλλογιστική φαίνεται να προσεγγίζουν ο Ελληνοκαναδός και οι στενοί συνεργάτες του και την προοπτική στελέχωσης του ιατρικού επιτελείου. Η διοίκηση φαίνεται να επιθυμεί στελέχωση από την αρχή, ενώ το προηγούμενο ιατρικό επιτελείο, αφενός μεν παραμένει απλήρωτο, αφετέρου δε, φαντάζει δύσκολο να ενδιαφερθεί για συνέχιση της συνεργασίας υπό τις παρούσες συνθήκες.

Άγνωστο παραμένει αν η «εκκαθάριση» – στο πλαίσιο της λογικής της δημιουργίας ενός αγωνιστικού τμήματος «πριβέ» – φτάσει και στο επίπεδο του υποστηρικτικού επιτελείου. Οι φροντιστές της ομάδας – και αυτοί βαρύτατα απλήρωτοι (αλλά και χαμηλόμισθοι) – ίσως κληθούν να αποχωρήσουν, ασχέτως με το αν – και εκείνοι με τη σειρά τους – φαντάζει δύσκολο το να… «λαχταρούν» τη συνέχιση μιας τέτοιας συνεργασίας, υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top