- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πρόσκαιρη, ελάχιστη και ανεπαρκέστατη η… «ρευστότητα»…

Μπορεί τις τελευταίες μέρες από την Αθήνα (κέντρο «δράσης» της ομάδας Παπαθανασάκη) να προέκυπτε ροή πληροφόρησης που οδηγούσε στη συλλογιστική περί «αλλαγής δεδομένων», ωστόσο – εξαιρετικά σύντομα – η απόλυτη και σκληρή πραγματικότητα διέλυσε τον…  «μύθο» που πήγε να δημιουργηθεί. Η εκτίμηση ότι ο Σπύρος Παπαθανασάκης εμφάνισε μια «ξαφνική έκρηξη μεγάλης ρευστότητας», ικανή να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του για σταθερή υποστήριξη της προσπάθειας του «Γηραιού» στο πρωτάθλημα της Football League αστόχησε, όπως αποδεικνύεται.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, όντως, εμφάνισε μια δυνατότητα υλοποίησης κάποιων πληρωμών σε μικρή – ωστόσο – έκταση, στοιχείο, που δεν διέθετε μέχρι πριν από μικρό χρονικό διάστημα. Το εύρος, πάντως, αυτής της δυνατότητας, φαίνεται να κρίνεται ως απολύτως πρόσκαιρο και καθόλα ανεπαρκές για την προσπάθεια, που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας, μέσα από τη διαδικασία του πρωταθλήματος της δεύτερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας…

Η καταβολή στην ΕΠΟ

Οι εξ Αθηνών, λοιπόν, πληροφορίες κατόρθωσαν να «παραπλανήσουν» το «κυανόλευκο» ρεπορτάζ, υπερμεγεθύνοντας σε βαθμό «μυθικό» την δυνατότητα ρευστότητας, που επέδειξε ο Ελληνοκαναδός, μέσα από την παρουσία του στα γραφεία της ΕΠΟ, λίαν προσφάτως.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε εκεί προκειμένου να διακανονίσει οφειλές της ΠΑΕ από πρόστιμα, που τις έχουν επιβληθεί (και ουδέποτε πληρωθεί) και οι οποίες μπορεί να ανέρχονται – συνολικά – σε ένα ποσό, το οποίο ίσως και να άγγιζε εξαψήφιο αριθμό. Πάντως, ο «Καναδός» σε καμία περίπτωση δεν έσπευσε να καταβάλει αυτό το… εξαψήφιο νούμερο, παρά μόνον (όπως τελικά αποδείχθηκε) ένα ποσό μερικών χιλιάδων ευρώ (περί τις 10.000 ευρώ, όπως επισημαίνεται), το οποίο ήταν ικανό να ρυθμίσει την εν λόγω – μεγάλη – οφειλή στην Ομοσπονδία και να τον απεμπλέξει από την πίεση, που εκείνη του ασκούσε για το όλο θέμα, απειλώντας με τις γνωστές άμεσες κυρώσεις προς την ΠΑΕ και την ομάδα.

Σαφέστατα συνιστά «θέμα» για τον Σπύρο Παπαθανασάκη, έστω και αυτή η προκαταβολή των μερικών χιλιάδων ευρώ, αλλά δεν είναι ικανή να δικαιολογήσει την – εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε – εκτίμηση περί… αλλαγής status, όσον αφορά στις προοπτικές του μεγαλομετόχου…

Ίσως και τις «μπροστάντζες»…

Οι νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η – όποια, τέλος πάντων – ρευστότητα κατόρθωσε να εξασφαλίσει αυτές τις μέρες ο «Καναδός» έχει ημερομηνίας λήξη και εκτιμάται, μάλιστα, ότι αυτή είναι εξαιρετικά σύντομη.

Λέγεται ότι δύναται, πάντως, να τον εξυπηρετήσει στην υπόθεση των προκαταβολών για συγκρότηση του νέου ρόστερ, το οποίο – ούτως ή άλλως – θα είναι χαμηλών οικονομικών απαιτήσεων και αναλόγου προϋπολογισμού. Αυτό καθώς θα το αποτελούν – κατά βάση – ελεύθεροι νεαροί παίκτες χαμηλών κατηγοριών, οι οποίοι, χωρίς να έχουν διαγράψει κάποια σημαντική πορεία, επιδιώκουν μέσω του διαλυμένου – σε όλα τα επίπεδα – Ηρακλή να βρουν ένα πρόσκαιρο καταφύγιο, αποφεύγοντας την – επικίνδυνη για έναν επαγγελματία αθλητή -αγωνιστική απραξία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «STOP» από ΕΕΑ

Από τη στιγμή κατά την οποία, διασαφηνίζεται ότι τα πράγματα, ως προς τα οικονομικά του Παπαθανασάκη δεν έχουν μεταβληθεί σε τέτοιο βαθμό, όπως αρχικά εκτιμήθηκε, το ενδεχόμενο να προσκρούσει σε τοίχο και να καταστραφεί οριστικά και αμετάκλητα το εγχείρημά του, παραμένει ορθάνοιχτο.

Η οικονομική στενότητά και η γενικότερη καχεξία του σε επίπεδο μεγάλων καταβολών εξακολουθεί να υφίσταται, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει (όπως ακριβώς αρχικώς αναμενόταν) τεράστιο πρόβλημα στην πλήρωση των προαπαιτουμένων, που θέτει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την παροχή άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να επικυρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις, που πραγματοποιεί η ΠΑΕ, αλλά δεν είναι δυνατόν να επικυρωθεί και αυτή ακόμη η συμμετοχή της στη Football League.

Επίσης, σημαντικό προαπαιτούμενο σε οικονομικό επίπεδο συνιστά και η εγγυητική επιταγή που πρέπει να κατατεθεί στην ΕΕΑ, από την οποία και θα δεσμευθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, και αφορά σε προϋπόθεση την οποία – επίσης – θα πρέπει να εξασφαλίσει εντός των προσεχών ημερών ο Παπαθανασάκης.