- Bluearena - https://bluearena.gr -

Από τον Ηρακλή… στη Μαντσέστερ Σίτι

Ο Ισπανός προπονητής, Ροδόλφο Μάρκο Μπορέλ, που είναι γνωστός στο “κυανόλευκο” κοινό λόγω της εξάμηνης παρουσίας του στον πάγκο του Ηρακλή, βρίσκεται πλέον στους πάγκους της Πρέμιερ Λιγκ. Ο  46χρονός Ισπανός είχε καθίσει στον πάγκο του Ηρακλή, ως βοηθός του Ανχελ Πεντράθα για 21 παιχνίδια, αλλά και ως πρώτος προπονητής – για μόλις τρία παιχνίδια – έχοντας απολογισμό δύο νίκες και μια ήττα.

Ο Μπορέλ βρίσκεται πλέον στην ομάδα της Μαντσέστερ Σίτι έχοντας θέση δίπλα στον Πέπε Γκουαρνδίολα όντας ένας από τους βοηθούς του Ισπανού προπονητή.

Το βιογραφικό του 46χρονού πλέον προπονητή, αποδεικνύει από μόνο του την αξία του Ισπανού καθώς έχει διατελέσει για περισσότερα από 12 χρόνια προπονητής των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνας, έχοντας συνεργαστεί με σπουδαία ταλέντα όπως οι Μέσι, Φάμπρεγκας, Πικέ και άλλοι πολλοί.

Επίσης ο Καταλανός κόουτς έχει συνεργαστεί και με την ομάδα της Λίβερπουλ όπου πέρασε ως προπονητής της Κ18 όσο και της Κ23. Ενώ για περίπου ένα χρόνο διετέλεσε και επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της Λίβερπουλ. Για να μεταγραφεί το καλοκαίρι του 2016 στην ομάδα του Μαντσέστερ και να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο του Πέπε Γκουαρδίολα.