Δυστυχώς, όλα δείχνουν Α2…

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύεται την «τροπολογία Παναχαϊκής» και τη «σθεναρή υπομονή» των φορέων του μπάσκετ, πληρώνει μόνο τα της FIBA και κρατά το εισιτήριο. Ο Ηρακλής ανακοινώνει Αθανασούλα, Τότσιο, Γιαννακίδη, περιμένει τον Γίτο Κοκ και προχωρά…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι θεσμικοί φορείς του Ελληνικού μπάσκετ και κυρίως η ΕΟΚ, βοήθησαν όσο έπαιρνε και όσο… δεν έπαιρνε τον Πανιώνιο, προκειμένου να διατηρήσει το εισιτήριο της ανόδου στη Basket League. Ενώ, υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να τεθεί ένα dead line στην προσπάθεια των «κυανέρυθρων» για σύσταση της νέας ΚΑΕ χωρίς εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα, η υπόθεση τραβάει, σχεδόν, μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Η πλευρά της Ομοσπονδίας, στη νέα ενημέρωση προς τους ιθύνοντες του Ηρακλή, αναφέρει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Αυγούστου η εικόνα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει, ενόψει και της κλήρωσης της πρώτης φάσης του κυπέλλου. Όλα, όμως, δείχνουν, ότι η τόση χρονοτριβή και… «κάτι ακόμη» εξυπηρέτησαν την προσπάθεια του Πανιωνίου, ο οποίος «βρήκε άκρη» και θα κατορθώσει να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Ή, τουλάχιστον, θα καταλάβει τη θέση, διότι αυτό που αφορά στον Ημίθεο είναι η θέση και όχι το αν θα φτάσει και πώς θα φτάσει μέχρι το τέλος της σεζόν η ομάδα της Νέας Σμύρνης…

Η «τροπολογία Παναχαϊκής» και η FIBA…

Στις πρόσφατες ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του ο Θόδωρος Δρακόπουλος υποστήριζε ότι ο Ηρακλής είναι πανέτοιμος για σύσταση ΚΑΕ, καθώς ευνοείται από την «τροπολογία Παναχαϊκής». Τη σχετική τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου η ομάδα του Κώστα Κατσουράνη να απαλλαγεί από οικονομικά βάρη του παρελθόντος.

Αυτό είναι το… «κάτι ακόμη», που εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος, πέρα από τη… σθεναρή επίδειξη υπομονής των φορέων του μπάσκετ και κατορθώνει – όπως όλα δείχνουν – να δημιουργεί ΚΑΕ και να μετέχει στην Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Οι κινήσεις από την πλευρά των ιθυνόντων της νεοσμυρνιώτικης ομάδας προχωρούν και αναμένεται να λάβουν το «ΟΚ» για τη συμμετοχή.

Σύμφωνα με τις εξ Αθηνών πληροφορίες, με βάση τα προβλεπόμενα από τη σχετική τροπολογία, αρκεί να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των οφειλών που έχει επιδικάσει η FIBA εις βάρος του Πανιωνίου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόσκομμα στη σύσταση της νέας ΚΑΕ. Ήδη οι της αθηναϊκής ομάδας έχουν κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και θεωρείται ως εξαιρετικά πιθανό να πετύχουν το στόχο τους και να μετέχουν στην επικείμενη κλήρωση του κυπέλλου, ως ομάδα της Basket League…

Ανακοινώνει Αθανασούλα, Τότσιο, Γιαννακίδη…

Στο Ιβανώφειο γνωρίζουν την υπό διαμόρφωση κατάσταση και αναγνωρίζουν ότι όσο κυλούν οι μέρες, τόσο πιο κοντά στη συνέχιση της προσπάθειας στην Α2 βρίσκονται. Ήδη έχουν αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό του νέου ρόστερ, ώστε με το που θα ανακοινωθεί και επισήμως η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας του Πανιωνίου, να κλείσουν οι θέσεις που μένουν εκκρεμείς για την ομάδα, η οποία θα επιχειρήσει να πετύχει αγωνιστικά, ό,τι δεν κατόρθωσε την περασμένη περίοδο: την άνοδο στην Α1.

Θόδωρος Δρακόπουλος και Βαγγέλης Αλεξανδρής φαίνεται να προτιμούν να μην εμπλακούν σε μια πολυδάπανη κίνηση, όπως αυτή της απόκτησης του Αλέξη Κυρίτση και κρίνουν ότι η περίπτωση του Γιάννη Αθανασούλα (στη φωτογραφία σε προσπάθειά του με τη φανέλα του Λαυρίου στην Basket League) θα προσφέρει εξαιρετικές λύσεις στο «3». Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ από την Α1 και το Λαύριο έκλεισε στον – μέχρι πρότινος – φιλόδοξο Δούκα, προ ολίγων ημερών, αλλά έμεινε ελεύθερος μετά την οικονομική και αγωνιστική διάλυση της αθηναϊκής ομάδας και αναμένεται να καταλήξει στον «Γηραιό».

Παράλληλα, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση του κ. Δρακόπουλου, η θέση «2» θα κλείσει με την ανακοίνωση ανανέωσης συνεργασίας με τους Κώστα Τότσιο και Μιχάλη Γιαννακίδη, οι οποίοι ήταν stand by για το ενδεχόμενο παραμονής στην δεύτερη κατηγορία. Δεν αποκλείεται, βεβαίως, πέραν των δύο να προκύψει και επιπλέον προσθήκη στην περιφέρεια.

Κομβικής σημασίας ο Κοκ

Όπως επιμένουμε να γράφουμε, κομβικό ρόλο στα πλάνα του Βαγγέλη Αλεξανδρή για πρωταθλητισμό στην Α2 έχει η παρουσία ενός κοινοτικού σέντερ, που θα προσφέρει τη δυναμική, που έλειψε στον περσινό Ηρακλή στη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο μεν Ρουτκάουσκας δεν ήταν κλασικό «πεντάρι», δεν είχε το ύψος, ούτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τη θέση, ενώ ο Δέσπος, ξεφεύγοντας – πλέον – σε ηλικιακό επίπεδο, δεν μπόρεσε να δώσει ουσιαστικές βοήθειες.

Η περίπτωση του εκρηκτικού Ολλανδού διεθνή σέντερ Γίτο Κοκ, εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον, με τους ιθύνοντες των «κυανολεύκων» να ευελπιστούν ότι τις αμέσως προσεχείς μέρες θα τον κάνουν να πει το «ναι» για την Α2, καθώς ήδη φέρεται να έχουν εξασφαλίσει τη θετική απάντησή του για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην παραπάνω κατηγορία, το οποίο, ωστόσο, έχει απομακρυνθεί. Η συμπαρουσία του με τον Δημήτρη Χαριτόπουλου στην θέση του «πρώτου ψηλού» φαίνεται να αποτελεί το «δυνατό ποντάρισμα» στα πλάνα της νέας περιόδου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top