Αγανάκτηση και αντίδραση…

Κόσμος και Ιδρυτικό Σωματείο υποδέχθηκαν με εκρηκτικά συναισθήματα την επιβεβαίωση του σεναρίου, που ήθελε τον «Καναδό» να… «βρίσκει» χρήματα για τη Football League, αφού πρώτα απέφυγε να κάνει το παραμικρό για να κρατήσει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Σκέψεις θεσμικής αντίδρασης…

Μόνο λίγοι δεν ήταν οι Ηρακλειδείς εκείνοι, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι ο Σπύρος Παπαθανασάκης δεν θέλει να κάνει το παραμικρό για να συμβάλλει (όπως όφειλε ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ) στην αδειοδότηση της ομάδας για τη Super League, διότι (για δικούς του λόγους) φαίνεται να προτιμά την πτώση της στην παρακάτω κατηγορία.

Μάλιστα, το «κυανόλευκο» περιβάλλον «βοούσε» ότι τα… αποκαλυπτήρια αυτής της τακτικής από πλευράς του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ θα πραγματοποιηθούν, αν και εφόσον, εντελώς απροσδόκητα, «σπάσει» το καθεστώς της «ανέχειας» και της απόλυτης οικονομικής ανεπάρκειας, όταν θα απαιτηθεί να «κατεβάσει» ομάδα στη Football League. Η πρόσφατη κίνησή του να καταβάλλει το ποσό των 120.000 ευρώ (!!!) στην ΕΠΟ, για οφειλές προστίμων, εκτιμάται ότι δικαιώνει αυτήν την πρόβλεψη…

Αγανακτούν και αντιδρούν

Η οπαδική βάση του Συλλόγου και ο θεσμικός φορέας, που υφίσταται τη δεδομένη στιγμή (ελέω της απενεργοποίησης του Ερασιτέχνη Ηρακλή), το Ιδρυτικό Σωματείο, υποδέχθηκαν την αλλαγή σκηνικού, την οποία εμφάνισε ο μεγαλομέτοχος, με έντονη αγανάκτηση.

Παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα και ως κοινή θέση όλων στον Ημίθεο καταγράφεται το «ουδεμία έκπληξη»… Θεωρούν την όλη «αλλαγή status» του Παπαθανασάκη ως (λίγο – πολύ) αναμενόμενη, καθώς επιμένουν να υποστηρίζουν ότι ο «Καναδός» (πάντοτε για δικούς του λόγους) ουδέποτε θέλησε την παραμονή της ομάδας στο φυσικό χώρο της.

«Ήταν ακραίοι οι χειρισμοί του στην υπόθεση της αδειοδότησης. Δεν έκανε το παραμικρό προς τη θετική κατεύθυνση. Αντιθέτως, προκλητικά κατέθεσε ένα φάκελο με τραγικές ελλείψεις σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να θεμελιώσει την εικόνα της απόλυτης διάλυσης και της παντελούς έλλειψης βιωσιμότητας, απέφυγε να πάει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, καθώς δεν ήθελε να πραγματοποιήσει καμία επιπρόσθετη κίνηση οικονομικής συνδρομής και οδήγησε την ομάδα στην εξόντωση, υποβοηθώντας την επιδίωξη του ποδοσφαιρικού κατεστημένου, που μας είχε στο στόχαστρο», είναι η τοποθέτηση ανθρώπων του Συλλόγου.

Μάλιστα, στους κόλπους του Ιδρυτικού συζητείται η ανάγκη δημόσιας, σθεναρής τοποθέτησης, από τη στιγμή κατά την οποία ο μεγαλομέτοχος φαίνεται ξεκάθαρα ότι… γυρίζει σελίδα, λειτουργώντας υπό διαφορετικά δεδομένα, με το που η ομάδα κατρακύλησε στην παρακάτω κατηγορία…

Ερευνούν τα όρια νομικής διώξεως…

Στις συζητήσεις που γίνονται στο Ιδρυτικό Σωματείο (σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι γνωστοί Ηρακλειδείς – βετεράνοι και μη – οι οποίοι βρίσκονται μπροστά στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης για την ποδοσφαιρική ομάδα) εξετάζεται, πλέον και το ενδεχόμενο να αναζητηθούν νομικές ευθύνες του μεγαλομετόχου, μέσα από όλον αυτόν τον τακτικισμό που ακολούθησε και ακολουθεί.

Αναμένεται να ζητηθεί από Ηρακλειδείς νομικούς να εκφέρουν άποψη σχετικά με το κατά πόσον αυτό, που έχει γίνει αντιληπτό και από τον τελευταίο φίλο του Ημίθεου, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δίωξης τους ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, με ένδικα μέσα, από πλευράς των θεσμικών φορέων.

Βεβαίως και σαφέστατα, πρόκειται για μια πρόθεση εξαιρετικά δύσκολα υλοποιήσιμη, καθώς μια ανάλογη καταγγελία, προκειμένου να σταθεί νομικώς, απαιτεί απτές αποδείξεις, ασχέτως αν άπαντες έχουν την αίσθηση μιας πραγματικότητας, η οποία βαρύνει τραγικά τον Σπύρο Παπαθανασάκη…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top