- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Πρέσινγκ» στον Κοκ, σκέψεις για Κυρίτση…

Η άβολη κατάσταση στον μπασκετικό Ηρακλή, δηλαδή του να πρέπει να σχεδιάζει για… δύο κατηγορίες, συνεχίζεται. Με την προοπτική να απομένουν μόνο οι επιλογές Αμερικανών, σε περίπτωση εξασφάλισης εισιτηρίου ανόδου στην μεγάλη κατηγορία, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξακολουθεί να σχεδιάζει τον αγωνιστικό κορμό της νέας περιόδου.

Υπάρχουν παίκτες που θα τους ήθελε στο ενδεχόμενο και των δύο κατηγοριών και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται. Οι… «αμφίβιες» επιλογές, μέχρι στιγμής, είναι έξι: Γκαγκαλούδης, Καλαϊτζίδης, Παπαδιονυσίου, Κακαρούδης, Αγγελακόπουλος και Χαριτόπουλος. Σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν και οι Τότσιος – Γιαννακίδης, στην περίπτωση κατά την οποία η ομάδα παραμείνει στην Α2.

Πιέζουν για Κοκ και για την Α2

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πολύπειρος Έλληνας κόουτς έχει κάνει την επιλογή του για την περίπτωση του κοινοτικού, στον οποίο θέλει να στηρίξει τα πλάνα του, εφόσον απαιτηθεί και πάλι η αγωνιστική διεκδίκηση της ανόδου, αλλά και ο οποίος θα αποτελέσει μία εξαιρετική λύση στο ενδεχόμενο παρουσίας στη Basket League.

Όπως γράψαμε και προ ημερών, αυτή η περίπτωση είναι ο εκρηκτικός Ολλανδός διεθνής σέντερ, Γίτο Κοκ (τρομερός στα κοψίματα, στη φωτογραφία του θέματος με το νούμερο 33, επί τω… έργω, φορώντας τη φανέλα του Κολλεγίου San Diego στις ΗΠΑ). Ο 23χρονος (2.06) πρώην παίκτης του Λαυρίου έχει συναινέσει στη συνεργασία με τους «κυανολεύκους» για την προοπτική συμμετοχής στην παραπάνω κατηγορία, αλλά εμφανίζεται διστακτικός στο να πει το «ναι», προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα και στην Α2. Οι προσπάθειες συνεχίζονται, με τον Ολλανδό να είναι κοντά στην αποδοχή της συνολικής πρότασης, την ώρα που οι ιθύνοντες του Ημίθεου έχουν και εναλλακτικό πλάνο, σε περίπτωση μη θετικής έκβασης.

Αυτό αφορά στην προσθήκη κοινοτικού για τη θέση «3», με παράλληλη έλευση Έλληνα κλασικού σέντερ, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του να «ντουμπλάρει» τον Δημήτρη Χαριτόπουλο στη συγκεκριμένη θέση.

Σκέψεις για Κυρίτση

Αν και εφόσον ο Κοκ έρθει, υπό την προοπτική της παραμονής στην Α2, τότε στις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας είναι η κάλυψη της θέσης «3» με έναν ικανό Έλληνα παίκτη. Σκέψεις γίνονται ακόμη και για τη δύσκολη περίπτωση του Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος είναι εξαιρετικά πιθανό να μην παραμείνει στον Δούκα, μετά την αλλαγή δεδομένων στην αθηναϊκή ομάδα, με την πτώση προϋπολογισμού, λόγω της περιπέτειας με τον Νόμο του βασικού χρηματοδότη της.

Πρόκειται για επιλογή «από το πάνω ράφι» στη συγκεκριμένη θέση, καθώς ο 35χρονος (1.98) σμολ φόργουορντ, μπορεί να δώσει εμπειρία και επιθετικές επιλογές στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά θεωρείται ακριβός για την κατηγορία.

Αθανασούλας και Στυλιανού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Arena Press», πιο προσιτή λύση για τη θέση «3» είναι αυτή του 30χρονου (2.02) Γιάννη Αθανασούλα, ο οποίος έχει πολλές εμπειρίες και από την Α1. Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στο Λαύριο και προσφάτως μεταγράφηκε στον Δούκα, ωστόσο αυτομάτως ελευθερώθηκε μετά τα όσα προέκυψαν. Εξετάζεται ως λύση για τη βασική πεντάδα, καθώς διαθέτει και καλό μακρινό σουτ και είναι πιθανόν να επιλεγεί (στην περίπτωση της Α2), αν ο Γίτο Κοκ καλύψει τη θέση του κοινοτικού.

Παράλληλα, όσο ο Νίκος Στυλιανού δεν έχει κλείσει σε ομάδα, παραμένει πάντοτε ως εναλλακτική επιλογή για αυτόν τον ρόλο. Ο έμπειρος από παραστάσεις στην Ελληνική Α2, 29χρονος Κύπριος διεθνής (1.98), βρίσκεται στη λίστα των «τριαριών», που εξετάζονται, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η κοινοτική επιλογή θα αφορά στο «5».