«Περνούν» και οι «25άρηδες»…

Πολύ κοντά στο να ικανοποιηθεί η επιθυμία του ΠΣΑΠ για συμμετοχή παικτών μέχρι και 25 ετών στις μη αδειοδοτημένες ομάδες της Football League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που προκύπτουν από την Αθήνα, οι αρμόδιοι φορείς της ΕΠΟ εξετάζουν με θετικό πνεύμα το επίσημο αίτημα, το οποίο κατέθεσε προσφάτως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Αυτό αφορά στην ανάγκη να εξυπηρετηθεί ο περιορισμός της ανεργίας στους επαγγελματίες Έλληνες ποδοσφαιριστές, μέσω της χρησιμοποίησης απεριορίστως παικτών έως 25 ετών από τις ομάδες της Football League, οι οποίες υφίστανται καθεστώς περιορισμών λόγω μη αδειοδότησης.

Ο πρώτος, που αντιμετώπισε θετικά το συγκεκριμένο αίτημα, με την προοπτική να διατηρηθεί σε ένα επίπεδο η ποιότητα του πρωταθλήματος, ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Τόνισε ότι το αποδέχεται απολύτως και σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις και πληροφορίες, η ΕΠΟ (η οποία είναι η τελική αρμόδια για την απόφαση) θα το αποδεχθεί επίσης.

Η Ομοσπονδία, λοιπόν, αυτές τις μέρες αναμένεται να αποφασίσει θετικά επί του θέματος και, ίσως ακόμη και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να έχουμε τη σχετική ανακοίνωση.

Αυτό, πρακτικώς, όσον αφορά στον Ηρακλή, σημαίνει ότι μπορεί να ανεβάσει το ηλικιακό όριο μεταγραφικού προσανατολισμού και να κινηθεί για απεριόριστο αριθμό Ελλήνων ποδοσφαιριστών μέχρι 25 (αντί μέχρι 23) ετών. Βεβαίως, το ηλικιακό όριο για τους κοινοτικούς και τους ξένους θα παραμείνει σταθερό στα 23 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top