- Bluearena - https://bluearena.gr -

Χαριτόπουλος: “Η πρόταση του Ηρακλή με κάλυψε”

Λίγες μόνο μέρες διήρκησε το «φλερτ» Ηρακλή και Δημήτρη Χαριτόπουλου. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν άμεσα και οι «κυανόλευκοι» ανακοίνωσαν τον «γάμο» με τον 33χρονο Ημαθιώτη σέντερ, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την ρακέτα τους ενόψει της νέας σεζόν.

«Δεν ήταν καθόλου δύσκολη η απόφασή μου να έρθω στον Ηρακλή. Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον, οι πληροφορίες που πήρα μόνο θετικές εντυπώσεις μου προκάλεσαν. Για αυτό και η συμφωνία επιτεύχθηκε πολύ γρήγορα», ανέφερε αρχικά στην Arena Press, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του: «Η ομάδα έχει ξεκάθαρους στόχους, περιστοιχίζεται από σοβαρούς ανθρώπους που σου προσφέρουν ασφάλεια, γίνεται πολλή δουλειά και μια μεγάλη προσπάθεια στο τμήμα. Όλα αυτά μέτρησαν για μένα. Φυσικά δεν χρειάζεται να πω εγώ ότι ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα. Το ξέρουν όλοι αυτό…», ενώ για άλλες προτάσεις που είχε στα χέρια του από ομάδες της Α1 επισήμανε πως «δεν ήταν αυτό που έψαχνα. Είχα βάλει ως προτεραιότητα το εξωτερικό, αλλά όταν ήρθε η πρόταση του Ηρακλή με κάλυψε πλήρως».

«ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η Α1»

Η κατηγορία όπου θα αγωνιστεί ο Ηρακλής αποτελεί… αίνιγμα. Ποια είναι όμως η δική του επιθυμία; «Όλοι θέλουμε Α1. Ο κόσμος ανυπομονεί να δει την ομάδα ξανά εκεί που αξίζει να βρίσκεται, να παίζει ξανά με τους «μεγάλους» και να ζήσει πάλι σπουδαίες στιγμές όπως πριν μερικά χρόνια. Μακάρι να παίξουμε στην Α1 γιατί θεωρώ πως είναι πιο εύκολη κατηγορία από την Α2. Δεν έχουν καμία σχέση. Η Α2 είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, φάνηκε αυτό πέρσι ενώ και φέτος υπάρχουν ομάδες που ενισχύονται σημαντικά. Αν τελικά αγωνιστούμε στην Α2 θα πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο και να ανεβάσουμε τον Ηρακλή. Πέρσι η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά και έχασε στις λεπτομέρειες την άνοδο» είπε ο «Χάρι» συμπληρώνοντας: «Ανεξαρτήτως πάντως που θα παίξουμε υπάρχουν οι στόχοι είτε είναι η άνοδος, είτε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην Α1».

«ΑΠΟΡΘΗΤΗ ΕΔΡΑ»

Δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον κόσμο του Ηρακλή: «Όπου και να παίξουμε πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι πάλι δίπλα στην ομάδα. Το Ιβανώφειο είναι μια τρομερή έδρα, το γήπεδο άκρως μπασκετικό και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι είναι μοναδική. Το έχω ζήσει ως αντίπαλος και το ξέρω καλά. Όταν γεμίζει το γήπεδο νομίζω πως δε γίνεται να χάσει ο Ηρακλής, ο κόσμος κάνει την έδρα απόρθητη».

«Να αποφασίσουν οι αρμόδιοι»

Σχετικά με το θέμα του Πανιωνίου και την αναμονή στην οικογένεια του Ηρακλή για την Α1 σημείωσε: «Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα λειτουργούν πολύ αργά. Και δεν το λέω τώρα επειδή βρίσκομαι τώρα στον Ηρακλή. Δε γίνεται ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δεδομένα της Α1, να τις αφήνουν μέχρι την ύστατη στιγμή για το αν θα μπορέσουν τελικά να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Δε γίνεται άλλες ομάδες με τους ανθρώπους της που βάζουν χρήματα, κοπιάζουν και παλεύουν καθημερινά να αγνοούνται. Ας πάρουν οι αρμόδιοι επιτέλους τις αποφάσεις που πρέπει για να παίζουν οι ομάδες εκεί που αξίζουν με αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια και να δημιουργήσουν ένα προϊόν που να ενδιαφέρει και να προσελκύει τον κόσμο στα γήπεδα. Ο Πανιώνιος είναι ιστορικό σωματείο, αλλά εδώ και καιρό δεν υπάρχει φως στο τούνελ…».

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ

Η εμπιστοσύνη στον κόουτς και το «ψηστήρι» του Γκαγκαλούδη. «Ο πρώτος άνθρωπος που με επηρέασε για να έρθω στον Ηρακλή ήταν ο κόουτς», είπε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, με τον οποίο συνεργάστηκε άλλες τρεις φορές στο παρελθόν (Άρης 2002-03, ΠΑΟΚ 2007, Μαρούσι 2010-11). «Από την πρώτη στιγμή μου ξεκαθάρισε ποιος θα είναι ο ρόλος μου και τα βρήκαμε πολύ γρήγορα. Εξάλλου γνωριζόμαστε πολύ καλά και εκτός παρκέ, έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Είναι ο προπονητής που δεν παρατάει ποτέ κανένα παιχνίδι όποια και αν είναι η διαφορά, κάτι που το έδειξε και πέρσι στον Ηρακλή με τις πολλές ανατροπές που έκανε η ομάδα».

Ωστόσο, δεν συνυπήρξε μόνο με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, αλλά και με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, με κοινή θητεία και των τριών σε Άρη και Μαρούσι. «Ο Γιάννης ήταν από τα πρώτα άτομα που με πήρε τηλέφωνο πριν καν κλείσω στον Ηρακλή. Με «έψησε» και αυτός με τον… μοναδικό του τρόπο και είναι χαρά μου που θα τα ξαναπούμε εντός και εκτός γηπέδου».

Πηγή: Arena Press