Ανησυχία και προβληματισμός

Η οικογένεια του Ημίθεου με αγανάκτηση και θλίψη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο του Συλλόγου, μην έχοντας την παραμικρή εμπιστοσύνη σε εκείνους που «τρέχουν» τις – ανύπαρκτες – εξελίξεις…

Αντιλαμβανόμενοι όλοι στον Ηρακλή ότι το μέλλον, η αγωνιστική και εταιρική συνέχεια του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος των «κυανολεύκων» στηρίζεται στη σαθρότατη βάση που προσφέρουν Σπύρος Παπαθανασάκης, Νίκος Καγιούλης και οι διάφοροι… παρατρεχάμενοί τους (με τις όποιες νέες εμφανίσεις προσώπων), είναι αναπόφευκτο να αγωνιούν. Να αισθάνονται, ταυτόχρονα, θλίψη, αγανάκτηση και απόλυτο εγκλωβισμό, καθώς δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα από τα χέρια εκείνων, οι οποίοι παίζουν – για μεγάλο χρονικό διάστημα – μαζί της και – αποσπώντας την – να της προσδώσουν πραγματική προοπτική.

Η ιδιοκτησία των μετοχών της ΠΑΕ και το Ελληνικό Δημόσιο που δεν πράττει το παραμικρό για την όλη κατάσταση, προσφέρουν σιγουριά στον Σπύρο Παπαθανασάκη ότι – έστω και μέσα από την απόλυτη καταστροφή, την οποία ο ίδιος έσπειρε, έστω και χωρίς χρήματα, έστω και χωρίς ομάδα, έστω και με διαλυμένη ΠΑΕ – θα μπορέσει να συνεχίσει το… «φιλόδοξο πρόγραμμά του».

Ο κόσμος και ο θεσμικός φορέας στο ποδοσφαιρικό επίπεδο, το Ιδρυτικό Σωματείο της ΠΑΕ, παρακολουθούν χωρίς να εμπιστεύονται κανέναν και μελετώντας τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν, προς την κατεύθυνση της προστασίας της ομάδας.

Καμία εμπιστοσύνη, καμία στήριξη

Για την οργανωμένη οπαδική βάση τα πράγματα είναι απλά, όπως είναι και για τον μη οργανωμένο Ηρακλειδέα. «Παπαθανασάκης και Καγιούλης ήταν συνεργάτες και θα είναι συνεργάτες, όσο υπάρχουν στον Ηρακλή. Απέδειξαν ότι είναι ικανοί μόνο για την καταστροφή και δεν αποτελούν φορείς οποιασδήποτε λύσης. Καμία εμπιστοσύνη, καμία στήριξη στα σχέδιά τους, τα οποία δεν αφορούν στο συμφέρον της ομάδας και δεν δίνουν την παραμικρή προοπτική», είναι η απόλυτη θέση και στάση της από εδώ πλευράς. Και πώς μπορεί κανείς να δώσει άδικο σε αυτήν τη θέση και σε αυτήν τη στάση…

Football League ναι, αλλά με «κανονικό» επενδυτή

Το Ιδρυτικό Σωματείο δεν μπορεί – με βάση το θεσμικό ρόλο του – να αντισταθεί στη λαίλαπα των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις δύσμοιρες τύχες του ποδοσφαιρικού «Γηραιού». Το νομικό πλαίσιο δεν του παρέχει τέτοια δυνατότητα και η Πολιτεία δεν βοηθά έναντι της σκανδαλώδους και παγκοίνως γνωστής ιδιοκτησιακής κακοχρησίας, που υπέστη και υφίσταται η «γαλάζια» ΠΑΕ.

Η θέση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του, αλλά και των επωνύμων Ηρακλειδέων, βετεράνων και μη, που βρίσκονται μπροστά στην προσπάθεια για πραγματική αλλαγή δεδομένων στην ομάδα, συμπυκνώνεται στο «Football League ναι, προκειμένου ο Ηρακλής να παραμείνει στο χώρο των επαγγελματικών κατηγοριών και κοντά στην επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία, αλλά όχι χωρίς προοπτικές, όχι με αυτούς τους διοικούντες, όχι με αυτήν την ιδιοκτησία. Είναι απόλυτη ανάγκη να αναλάβει ένας επενδυτής, που θα έχει την οικονομική ισχύ και την απαιτούμενη σοβαρότητα, για να εξομαλύνει διοικητικά και αγωνιστικά τα πράγματα, να διαχειριστεί τα χρέη και να προσφέρει ρεαλιστική προοπτική στον κόσμο»…

Μελετώνται πρωτοβουλίες

Τα περιθώρια αντίδρασης είναι, συνεπώς, στενότατα. Ουσιαστικά ανύπαρκτα, όσον αφορά στην εταιρική υπόσταση της υφισταμένης ΠΑΕ. Ωστόσο, το Ιδρυτικό και οι συν αυτώ, όπως και η οργανωμένη οπαδική βάση του Συλλόγου, βρίσκονται σε φάση διαβουλεύσεων και σχεδιασμού, προκειμένου να μεθοδευτεί η καταλληλότερη δυνατή αντίδραση για την προάσπιση των συμφερόντων της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η «δράση» Παπαθανασάκη, Καγιούλη και των συνεργατών τους παρακολουθείται στενά και σε καθημερινή βάση και – αναλόγως των εξελίξεων – οι εκτός ΠΑΕ φορείς του Ηρακλή θα προχωρήσουν σε δημόσιες τοποθετήσεις και στη λήψη πρωτοβουλιών το προσεχές διάστημα.

Όσο για την προσπάθεια εξεύρεσης του – περίφημου και… «πολυπόθητου» – «κανονικού» επενδυτή, αυτή συνεχίζεται, χωρίς, πάντως, ικανά περιθώρια επιτυχούς έκβασης, λόγω των αντικειμενικών τεραστίων δυσκολιών, που δημιουργεί στο όλο εγχείρημα η παρουσία του Ελληνοκαναδού και τα όσα εκείνος έχει επιφέρει στον Ημίθεο.

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top