- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πληροί τις προϋποθέσεις για την Α1 ;

Οι πληροφορίες, που έρχονται από την πρωτεύουσα σχετικά με τη δυνατότητα του Πανιωνίου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συμμετοχής του στη Basket League, δημιουργούν στην Αγίου Δημητρίου την αίσθηση ότι η όλη υπόθεση θα καταλήξει υπέρ του «first runner up». Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώτος επιλαχών είναι ο ίδιος ο Ηρακλής και οφείλει να το εκμεταλλευτεί.

Ο γενικός διευθυντής του μπασκετικού τμήματος του Ημίθεου, Θανάσης Δούνης, παράγων του χώρου με γνωριμίες και προσβάσεις στην Αθήνα, μεταφέρει στον επικεφαλής της ομάδας, Θόδωρο Δρακόπουλο, μηνύματα προς τη θετική κατεύθυνση. Αμφότεροι κρίνουν ότι οι Νεοσμυρνιώτες δεν θα τα καταφέρουν και θα παραχωρήσουν τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία, την οποία σε αγωνιστικό επίπεδο κέρδισαν με την κατάκτηση της πρωτιάς στην Α2 την περασμένη άνοιξη.

Δηλώνουν απόλυτη ετοιμότητα

Ο κ. Δρακόπουλος και οι άμεσοι διοικητικοί συνεργάτες του, όπως και το νομικό επιτελείο του «κυανόλευκου» μπάσκετ, εκφράζουν την συνακόλουθη αισιοδοξία ότι τη στιγμή κατά την οποία ο ΕΣΑΚΕ θα κληθεί – εκ των πραγμάτων – να προσφέρει το εισιτήριο στον Ημίθεο, εκείνος θα είναι έτοιμος να το παραλάβει και να το αξιοποιήσει. Ότι, δηλαδή, η ομάδα θα πληροί τις προϋποθέσεις επανασύστασης ΚΑΕ και δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο.

Έχουν «τρέξει» ήδη ρυθμίσεις

Η αλήθεια είναι ότι ο Θόδωρος Δρακόπουλος, στο πλαίσιο και της περσινής καλοκαιρινής προσπάθειας να ανέλθει ως επιλαχών ο Ηρακλής στη μεγάλη κατηγορία, είχε σπεύσει να πραγματοποιήσει μία σημαντική προεργασία ως προς τα οικονομικού , φοροτεχνικού και νομικού χαρακτήρα προαπαιτούμενα συμμετοχής στην πρώην Α1. Είχε προχωρήσει σε κάποιες ρυθμίσεις εκκρεμών υποθέσεων οφειλών, ενώ και μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου που πέρασε, οι ιθύνοντες του «Γηραιού» βρίσκονταν σε επαφές, προκειμένου να «κλείσουν» όσο το δυνατόν περισσότερες αναλόγου υφής περιπτώσεις.

Το ερώτημα, που τίθεται, ωστόσο είναι αν στα τέλη του μηνός, εφόσον ο ΕΣΑΚΕ αφαιρέσει το εισιτήριο της ανόδου από τον Πανιώνιο, ο Ηρακλής θα είναι σε θέση να το εκμεταλλευτεί; Δηλαδή, αν θα έχουν ρυθμιστεί τα πάντα στο πεδίο των οφειλών και των σχετικών προδιαγραφών  οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία, που αναζητεί επί τόσο καιρό ο Σύλλογος…

Η οικονομική στενότητα…

Το στοιχείο, που μας κάνει να το εξετάζουμε το ζήτημα και να μην μένουμε στην επιφάνεια των θετικών προθέσεων και του ενθουσιασμού, έχει να κάνει με την αντικειμενική δυσκολία, που υφίσταται, όσον αφορά στον οικονομικό τομέα για το μπάσκετ του Ηρακλή. Ο Θόδωρος Δρακόπουλος (για πολλοστή φορά θα σημειώσουμε το πόσο πολύτιμη είναι η παραγοντική και επενδυτική παρουσία του) αποδείχθηκε ότι με εξαιρετική δυσχέρεια κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες υποστήριξης του έκτου μπάτζετ της Α2 (όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, αναφερόμενος στην κατάταξη του προϋπολογισμού της ομάδας μεταξύ των υπολοίπων στην κατηγορία).

Λόγω της επιχειρηματικής συνέπειάς του, σε καμία περίπτωση δεν έφτασε σε σημείο ανάλογο με αυτό της διοίκησης του Πανιωνίου, επί παραδείγματι, όμως το γεγονός ότι ένας άνθρωπος, που δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ανάγκες και απαιτήσεις του τμήματος, γεννά κάποιες – αναντιρρήτως εύλογες – αμφιβολίες ως προς το κατά πόσον θα κατορθώσει – εκ παραλλήλου – να ρυθμίσει και όλα τα υπόλοιπα οικονομικά θέματα, που αφορούν στο θέμα σύστασης ΚΑΕ…

Άλλωστε, διαπιστώνουμε ότι και οι μεταγραφικές κινήσεις αυτού του καλοκαιριού κινούνται στο ίδιο πλαίσιο οικονομικής φιλοσοφίας. Προσθήκες αξιόλογων αθλητών, χωρίς… «τίναγμα της μπάνκας» και χωρίς τη δυνατότητα δυναμικής εμπλοκής σε υψηλού κόστους (και ποιότητας) περιπτώσεις, που προσδίδουν και τη βεβαιότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Α2 (σε περίπτωση παραμονής), όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας…

Φοροτεχνικά ζητήματα και Ερασιτέχνης

Παράλληλα, ζήτημα τίθεται και με τα διάφορα φοροτεχνικής υφής προαπαιτούμενα και το όλο πρόβλημα που υφίσταται με τον Γυμναστικό Σύλλογο και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Είναι δεδομένο ότι η διοίκηση της ομάδας ακολουθεί κάποια διαδικασία για παράκαμψη αυτών των προβλημάτων, αλλά απομένει να δούμε αν θα αποδειχθεί επαρκής.

Μακάρι, πάντως, ο διοικητικός ηγέτης του μπασκετικού Ημίθεου να τα καταφέρει σε απόλυτο βαθμό και η ευκαιρία για επάνοδο στη Basket League, εφόσον δοθεί, να αξιοποιηθεί πάραυτα…