- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καγιούλης: «Δεν πάμε πακέτο»…

Η απουσία έστω και ελάχιστου συναισθηματικού δεσμού με την ομάδα που – υποτίθεται ότι – διοικεί, οδηγεί τα βήματα του Σπύρου Παπαθανασάκη σε μία πορεία προς την ολοκλήρωση της απόλυτης καταστροφής για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. Το ζητούμενο για τον Ελληνοκαναδό είναι να παρατείνει όσο μπορεί την παρουσία του στον ιδιοκτησιακό θώκο, ώστε να «παίξει» τα τελευταία χαρτιά του όσο το δυνατόν αργότερα. Με την ελπίδα, βεβαίως, να έχουν αλλάξει τότε οι συνθήκες και να βγει, έστω και κατά τι, ωφελημένος.

Το εγχείρημά του, εγχείρημα απελπισίας και αυτό το εισπράττουν όλοι στο περιβάλλον της μεγάλης «κυανόλευκης» οικογένειας. Χωρίς την απαιτούμενη οικονομική δυναμική, χωρίς αγωνιστικό τμήμα, με απενεργοποιημένες αθλητικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, χωρίς περιθώρια χρόνου και με την ανάγκη να διαχειριστεί τα δυσβάσταχτα χρέη, που η οικονομική καχεξία του ιδίου δημιούργησε μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να «τρέξει» την ομάδα σε μια επαγγελματική ποδοσφαιρική κατηγορία, έστω κι αν πρόκειται για τη δεύτερη τη τάξει.

Ποτέ δεν αποφάσισε να φύγει δίχως αντίτιμο

Μολονότι, λίαν προσφάτως επεχείρησε μέσω του προσωπικού «γραφείου Τύπου» του να πληροφορήσει τους Ηρακλειδείς ότι αποφάσισε να παραχωρήσει την ομάδα χωρίς αντίτιμο, ποτέ δεν το αποφάσισε στην πραγματικότητα. Το είχαμε ξαναγράψει και θα το ξαναγράψουμε. Η ΠΑΕ Ηρακλής, έστω και όπως ο ίδιος την κατήντησε, αποτελεί το έσχατο επιχειρηματικό οχυρό για τον Σπύρο Παπαθανασάκη.  Αποτελεί την τελευταία ελπίδα του να εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς – όπως όλα προδίδουν – την τελευταία διετία, ό,τι και να αποτελούσε αντικείμενο δραστηριότητάς του στον μακρινό Καναδά, έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται…

Η δημοσιοποίηση πρόθεσης φυγής άνευ όρων αποτέλεσε άλλον έναν από τους πολλούς επικοινωνιακούς ελιγμούς, στους οποίους έχει καταφύγει επανειλημμένως. Η ουσία είναι ότι συνεχίζει, με την ίδια απελπισία και αδυναμία να χαρακτηρίζει κάθε κίνησή του, κάθε επόμενο βήμα.

Καγιούλης: «Τέλος η συνεργασία μας»…

Από την πλευρά του ο Νίκος Καγιούλης σπεύδει να διαψεύσει τις φήμες ότι πρόκειται να συνεχίσει τη συνεργασία με τον «Καναδό» στα διοικητικά του Ηρακλή. Ο Ελληνογερμανός ατζέντης επιμένει ότι η πρόθεσή να καταστεί ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, με την οικονομική υποστήριξη συνεργατών του, είναι σε ισχύ και δεν πρόκειται να προκύψει εκ νέου συμπαρουσία των δυο τους στα «κυανόλευκα» πράγματα.

Πάντως, το γιατί ως τώρα δεν έληξε το ζήτημα της αγοράς των μετοχών με… ένα ευρώ από μέρους του, δεν έχει εξηγηθεί από την πλευρά του. Υποτίθεται ότι ο… οικονομικός έλεγχος συνεχίζεται, σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα έχουμε τις καταληκτικές εξελίξεις. Έως τότε και ο Νίκος Καγιούλης συμφωνεί με την απόφαση του μεγαλομετόχου να «κατεβάσει» την ομάδα στη Football League (εξάλλου, σε διαφορετική περίπτωση, ουδείς εκ των δύο θα είχε – πλέον – θέση στο όλο «παιχνίδι»…).

Με νέους συνεργάτες…

Στην περίπτωση κατά την οποία ο Νίκος Καγιούλης δεν πρόκειται να του προσφέρει τη συνεργασία του, οι εξ Αθηνών πληροφορίες κάνουν λόγο για τη διάθεση του Σπύρου Παπαθανασάκη να προχωρήσει με νέα… σύνθεση συνεργατών. Ο Γιώργος Τρίκκας, τον οποίο προέβαλε ως νέο υποστηρικτή του προ ημερών, θα αναλάβει ρόλο στην ΠΑΕ, ενώ ακόμη δεν έχει διακριβωθεί αν και κατά πόσον ισχύουν οι φήμες, που προέρχονται από την πρωτεύουσα και κάνουν λόγο για συνεργασία με τον – μέχρι σήμερα – ισχυρό άντρα του ΑΟ Χανιά, Γιώργο Μελά.

Δηλώνει συμμετοχή και παρίσταται στη σύσκεψη της F.L.

Σήμερα, Παρασκευή 4/8, ολοκληρώνεται εκ μέρους του Ελληνοκαναδού η διαδικασία της δήλωσης συμμετοχής στη Football League, ενώ ο ίδιος θα εκπροσωπήσει την ΠΑΕ στη σύσκεψη στα γραφεία της Λίγκας. Το αντίτιμο του παραβόλου έχει συγκεντρωθεί, ενώ ο στενός συνεργάτης του, Γιώργος Μπέζας, έχει συγκεντρώσει παράλληλα τα απαραίτητα έγγραφα για το τυπικό της υπόθεσης.