Στοχεύει στον Γίτο Κοκ

Ο Αλεξανδρής επιχειρεί να «κλειδώσει» δυνατές λύσεις για Α2, με το βλέμμα και στην Α1. Ο δυνατός Ολλανδός σέντερ, το επιχειρούμενο «ντουμπλάρισμά» του με τον Χαριτόπουλο και η ανάγκη να σιγουρευτεί η δημιουργία ικανού ρόστερ πρωταθλητισμού στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το δύσκολο εγχείρημα να προετοιμάζεται ρόστερ για ομάδα… «δύο κατηγοριών», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Ιβανώφειο. Οι ιθύνοντες του Ηρακλή, βλέποντας τις άλλες ομάδες της Α2 να δυναμώνουν (και το Περιστέρι – ιδιαιτέρως – να δημιουργεί ομάδα για πρωτιά) είναι αναγκασμένοι να επιχειρήσουν να «κλειδώσουν» τη δημιουργία ομάδας πρωταθλητισμού για την κατηγορία στην οποία «πατούν» επί του παρόντος.

Η επιδίωξη συνεργασίας με παίκτες «αλά Κακαρούδη», δηλαδή «σούπερ» για την Α2 και εξαιρετικά χρήσιμους για την Α1, εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό φανερώνεται από την πρόθεση του Βαγγέλη Αλεξανδρή να κλείσει την επιλογή κοινοτικού για το ενδεχόμενο παραμονής στην ίδια κατηγορία, με τον 23χρονο Ολλανδό σέντερ, Γίτο Κοκ.

Πρόκειται, βεβαίως, για τον διεθνή Ολλανδό σέντερ, τον οποίο γρονθοκόπησε ο Γκαλινάρι (σπάζοντας το μετακάρπιό του στο… πρόσωπο του Κοκ), κατά την διάρκεια του πρόσφατου φιλικού αγώνα Ιταλίας – Ολλανδίας.

Μπασκετικές «σπουδές» σε ΗΠΑ και Ισπανία

Ο Γίτο Κοκ έχει ύψος 2.06, γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1994 και από μικρός έδειξε ταλέντο στο άθλημα, με συνέπεια να βρεθεί στην Ισπανία και στο μπασκετικό High School «Canarias Basketball Academy», στα Κανάρια Νησιά, ενώ στη συνέχεια πέρασε τον Ατλαντικό για το University of San Diego και την ομάδα του αμερικανικού Κολλεγίου, Toreros.

Ολοκλήρωσε τις μπασκετικές σπουδές του στις ΗΠΑ, αποκτώντας τη φήμη ενός αθλητικού και δυναμικού σέντερ, με έφεση στα κοψίματα, μεγάλη αλτικότητα και αμυντικές ικανότητες (αγωνίζεται μόνο κοντά στο καλάθι, απλώς παίζει – αν χρειαστεί – και στο «4», λόγω του ότι δεν είναι ο πολύ ψηλός σέντερ) .

Όλα αυτά τα προσόντα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Λαυρίου πέρσι, με την αθηναϊκή ομάδα να του προσφέρει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του μέσω της παρουσίας του στην Ελληνική Basket League. Αποχώρησε από την εδώ μπασκετική πραγματικότητα τον Ιανουάριο του ’17, αλλά δεν άργησε να βρει νέο συμβόλαιο, καθώς οι ενδιαφέρουσες αγωνιστικές προδιαγραφές του τον έφεραν, έναν μήνα αργότερα, στο Εσθονικό πρωτάθλημα, καθώς τον Φεβρουάριο του ’17 υπέγραψε στη Ράπλα, όπου και ολοκλήρωσε τη σεζόν.

Σε σχέση με τον Ρουτκάουσκας – σε επίπεδο Α2 – θα προσφέρει σαφώς κλασικότερη επιλογή για τη θέση «5», καθώς είναι καθαρά παίκτης για κάτω από το καλάθι, πιο ψηλός, πιο αλτικός, πιο δυνατός και κυρίως πιο ικανός στο να δυσχεράνει τις προσπάθειες των αντίπαλων ψηλών, όταν η ομάδα του αμύνεται.

Η διοικούντες τον Ημίθεο βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον εκπρόσωπό του, επιχειρώντας να πειστεί ο παίκτης να αποδεχθεί ακόμη και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Α2, αν και εφόσον καταλήξουν εκεί τα πράγματα.

Ανάλογη πίεση και σε Χαριτόπουλο

Εδώ και αρκετές μέρες έχει στραφεί το «κυανόλευκο» ενδιαφέρον και στον Δημήτρη Χαριτόπουλο. Ο πολύπειρος ψηλός, επίσης, επιχειρείται να πειστεί να έρθει στο Ιβανώφειο και ενόψει του ενδεχομένου να αγωνιστεί με τον Ημίθεο στην Α2 (για την Α1 θα ήταν εξαιρετικά πιο βατή η υπόθεση). Ο κόουτς της ομάδας επιθυμεί το «κλείδωμα» της θέσης «5» με τις προσθήκες του εκρηκτικού νεαρού Ολλανδού και του ιδιαιτέρως δυνατού 34χρονου Έλληνα. Βεβαίως, αν και εφόσον στα τέλη του μηνός προκύψει η συμμετοχή στη Basket League, θα προκύψει και η δυνατότητα της επιπλέον προσθήκης ενός Αμερικανού ψηλού…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top