- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ανοικτές κεραίες για επενδυτή…

Επειδή ακριβώς ούτε ο Σπύρος Παπαθανασάκης, ούτε ο Νίκος Καγιούλης, ούτε οι δυο τους μαζί προσδίδουν την αίσθηση ότι μπορούν να υποστηρίξουν την επιλογή τους να δηλώσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League, υπό το βάρος των χρεών, που ο μεγαλομέτοχος δημιούργησε και ο μέχρι πρότινος διαχειριστής management και υπεύθυνος χρηματοδότησης της ΠΑΕ δεν μπόρεσε να μειώσει, το Ιδρυτικό Σωματείο και επώνυμοι του «κυανόλευκου» χώρου δεν παύουν να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης ενός επενδυτή με προοπτικές.

Ενός επιχειρηματία, δηλαδή, ο οποίος να μπορεί να «τρέξει» ουσιαστικά την ομάδα στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, προχωρώντας παράλληλα στις απαραίτητες ρυθμίσεις των χρεών και στη διαχείρισή τους. Στόχος και σύνθημα, το αυτονόητο: Football League, ναι, αλλά με σοβαρότητα, εχέγγυα και προοπτική.

Επαφές με τους «πρώην ενδιαφερομένους»

Η πρώτη κατεύθυνση των «κρούσεων» προς πιθανούς επενδυτές, που πραγματοποιούν οι άνθρωποι του Συλλόγου, αφορά στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν ζωηρά για την ΠΑΕ προ καιρού, αλλά… «έφαγαν πόρτα», κατά το κοινώς λεγόμενο, από τον μεγαλομέτοχο, ο οποίος, τότε, είχε την δική του τακτική των υψηλών απαιτήσεων.

Υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι και πολύ γνωστοί ποδοσφαιροπαράγοντες, πρώην μεγαλομέτοχοι επαρχιακών ομάδων, οι οποίοι είχαν προσεγγίσει με σκοπό την απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου τον Ελληνοκαναδό, αλλά απέτυχαν. Το ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει αλλά και καλύψει εκτενώς τις εν λόγω επαφές, οι οποίες ωστόσο δεν έμελλε να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα της απαλλαγής του Ηρακλή από τον νυν μεγαλομέτοχο.

Οι Ηρακλειδείς που δραστηριοποιούνται για την εξεύρεση ικανής λύσης στα διοικητικά, αναθερμαίνουν τις επαφές με τους δύο επιχειρηματίες και προσπαθούν να τους πείσουν να αναλάβουν την ομάδα υπό το βάρος των χρεών, ώστε να μην απαιτηθεί η περαιτέρω απομάκρυνση του Ημίθεου από τον φυσικό χώρο του, αυτό της μεγάλης κατηγορίας και να υποστηριχθεί η προσπάθεια της δεύτερης εθνικής, χωρίς βεβαίως αυτή να στηρίζεται σε Παπαθανασάκη ή Καγιούλη. Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως οι Ηρακλειδείς εκπρόσωποι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν να επιμένουν.

Επιχειρηματίες, που ήδη έχουν ομάδα…

Μια δεύτερη κατεύθυνση προς την οποία ρίχνουν ματιές και κάνουν κρούσεις οι εν λόγω επώνυμοι φίλοι των «κυανολεύκων», αφορά σε επιχειρηματίες, που βρίσκονται στην ιδιοκτησία ομάδας, η οποία ωστόσο απέχει μακράν από τις φιλοδοξίες τους αλλά και το «brand name» του Ηρακλή. Εξετάζεται, δηλαδή, το ενδεχόμενο εξεύρεσης από μέρους των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων λύσης διαδοχής στα διοικητικά της δικής τους ομάδας, προκειμένου να απεμπλακούν και να ασχοληθούν με τον Ημίθεο.

Ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των επιχειρηματιών, που καθημερινά μας κάνουν να μονολογούμε «είναι αδιανόητο το πώς υπάρχουν επενδυτές σε τέτοιες ομάδες και εμείς να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση…»…

Και για αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικό κώλυμα είναι η διαχείριση των χρεών της ΠΑΕ, μέσω της αγωνιστικής παρουσίας στη Football League και όχι τόσο η απεμπλοκή τους από την ομάδα την ιδιοκτησία της οποίας διατηρούν, ή – έστω – είναι οι χρηματοδότες της.

Κυνήγι… «νεοσυλλέκτων»…

Επαφές γίνονται και με επιχειρηματίες, που δεν έχουν ασχοληθεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά διατηρούν την οικονομική δυναμική για να το πράξουν με επιτυχία και για τους οποίους έχουν συλλεγεί πληροφορίες, μέσω κοινών γνωστών, ότι δεν θα απέκλειαν την ενασχόληση. Πρόκειται για περιπτώσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν τόσο με τον Ελληνικό χώρο, όσο και με το εξωτερικό, αν και, ως προς την δεύτερη εκδοχή, οι Ηρακλειδείς που δραστηριοποιούνται για την εξεύρεση λύσης είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί. Είναι, εξάλλου, δεδομένες οι δυσκολίες επαρκούς «σκαναρίσματος» κάποιου υποψηφίου εκτός Ελλάδας, την ώρα που η ΠΑΕ έχει ήδη καταστραφεί από μια ανάλογη περίπτωση… «επενδυτή» από το εξωτερικό…

Πρόκειται για κατηγορία έρευνας, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς με τα ισχύοντα δεδομένα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τις τραγικές ιδιαιτερότητες της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, είναι σχεδόν αδύνατο να πειστεί να εμπλακεί κάποιος… «παρθένος», ως προς τον χώρο, επιχειρηματίας…

Ομάδα επιχειρηματιών

Παράλληλα με τις επαφές με μεμονωμένους επιχειρηματίες, κρούσεις γίνονται και προς την κατεύθυνση της συγκρότησης μιας ομάδας επιχειρηματικών παραγόντων, εκ των οποίων κάποιοι μπορεί να έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο, κάποιοι άλλοι ίσως όχι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες συνθήκες που εμφανίζει το project της εξομάλυνσης του Ημίθεου σε διοικητικό – οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Επίσης δυσκολότατο εγχείρημα (εδώ υφίσταται και η δυσχέρεια της σύνθεσης και της εξεύρεσης γενικότερης χημείας για τη συγκρότηση μιας τέτοιας ιδιοκτησιακής ομάδας), όμως, οι άνθρωποι του Συλλόγου δεν διατηρούν την πολυτέλεια της απόρριψης και αυτής της προσπάθειας εκ των προτέρων.

Εν πάση περιπτώσει, στο εσωτερικό της «κυανόλευκης» οικογένειας και ιδίως μεταξύ εκείνων που ενεργούν προκειμένου να προκύψει πραγματικά βιώσιμη λύση, αποτελεί κοινό και αυτονόητο τόπο ότι ομαλή λειτουργία της ομάδας στη Football League προαπαιτεί πάρα πολλά περισσότερα από αυτά που οι του υπάρχοντος διοικητικού καθεστώτος της ΠΑΕ μπορούν να προσφέρουν…