Football League και όπου βγει…

Με Καγιούλη ή και χωρίς, αλλά πάντοτε με… «βάρκα την ελπίδα», Παπαθανασάκης και… Σία ρέπουν προς τη λύση της «κούφιας δήλωσης συμμετοχής» χωρίς προοπτικές, προκειμένου ο μεγαλομέτοχος να παίξει και τα τελευταία χαρτιά του στην «παρτίδα»…

Όταν για το ίδιο θέμα, για την ίδια μέγιστη υπόθεση υπάρχουν δύο διαφορετικές θεωρήσεις… Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί το σκηνικό, που διαγράφεται γύρω από το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ηρακλή. Από τη μία, η πλευρά του Συλλόγου, το όλον του Ημίθεου δηλαδή, που πασχίζει μέχρι και το… 90΄ μήπως και προσελκύσει εκείνον τον «κανονικό» επενδυτή, ο οποίος θα στηρίξει με ουσία και πρόγραμμα εξομάλυνσης την παρουσία της ομάδας στη Football League.

Κι από την άλλη, το άκρατο προσωπικό συμφέρον της πλευράς του μεγαλομετόχου και των ελάχιστων συνεργατών του (λέγεται ότι του έχουν απομείνει – πέραν της… «συνεργασίας κορυφής» με τον Νίκο Καγιούλη, η οποία ποτέ δεν «έσπασε» – ο Γιώργος Τρίκκας και κάποιος… «κύριος Μιχαηλίδης», ο οποίος «τρέχει» τα διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα) το οποίο επιτάσσει να προχωρήσει η επιλογή της δήλωσης συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 4/8, προκειμένου – απλώς και μόνο – να παραταθεί η παρουσία του παρόντος καθεστώτος στα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ…

Με Καγιούλη ή χωρίς…

Ο Νίκος Καγιούλης, προς όσους συνομιλεί τα τελευταία 24ωρα, περνά το μήνυμα ότι ορθώς επιχειρείται η δήλωση συμμετοχής, καθώς ο… «σχεδιασμός» του προχωρά κανονικά και είναι εξαιρετικά πιθανό τις προσεχείς μέρες να ανακοινώσει την ανάληψη των τυχών της ΠΑΕ από μέρους του, γεγονός το οποίο έχει ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν αποκλείεται μέσα από την άμεση σχέση συνεργασίας των δύο να προκύψει μια «μετεξέλιξη» του περσινού – πλήρως αποτυχημένου – σχήματος «Παπαθανασάκης – μεγαλομέτοχος, Καγιούλης – management και χρηματοδότηση» σε «Παπαθανασάκης – υποτιθέμενος πρώην μεγαλομέτοχος, Καγιούλης – υποτιθέμενος νέος μεγαλομέτοχος», μόνο και μόνο προκειμένου ο πρώτος να παρατείνει την παρουσία του στα πράγματα της ομάδας και ο δεύτερος να διαφυλάξει – έστω και διά μετοχοποίησης – τα όποια χρήματα έβαλε κατά την περσινή περίοδο.

Βεβαίως, υπάρχει και το «καλόπιστο» σενάριο (το ίδιο αβέβαιης προοπτικής με το πρώτο), που θέλει τους δύο συνεργάτες να πραγματοποιούν οριστική και ρεαλιστική διαδικασία διαδοχής στα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ…

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης, φέρεται να βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το περιβάλλον του, προκειμένου να καταθέσει δήλωση συμμετοχής, ακόμη κι αν δεν έχει δίπλα του ούτε καν αυτόν τον Νίκο Καγιούλη. Εξάλλου υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, να μην έχει ξεκαθαρίσει κάτι γύρω από τις προθέσεις του Ελληνογερμανού ατζέντη σε οριστικό επίπεδο.

Προσδοκά την παράταση στην… ελπίδα…

Βεβαίως, η έννοια «ελπίδα» δεν αφορά στον Ηρακλή και στον κόσμο του, αλλά στο πλαίσιο των προσωπικών επιδιώξεων και στρατηγικών του προέδρου της ΠΑΕ. Και η ελπίδα του είναι ότι μη παρατώντας την «υπόθεση Ηρακλής», έστω και μέσω της «κούφιας δήλωσης συμμετοχής», θα έχει πάντοτε τα περιθώρια – έστω και θεωρητικά – να βρει τον πολυπόθητο «επόμενο», που θα τον απαλλάξει από το βάρος των χρεών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ποντάρει πολλά στους ανθρώπους του Ημίθεου, που έχουν μπει μπροστά και ενδιαφέρονται ειλικρινώς για την ομάδα, καθώς αντιλαμβάνεται από την ίδια την πραγματικότητα ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα μπορούσε να καταστεί φορέας πραγματικής λύσης στα διοικητικά, μέσω εξεύρεσης κάποιου διαδόχου.

Ενδεχόμενο μικρής παράτασης στην προθεσμία

Ένα μικρό ενδεχόμενο να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση στο θέμα της δήλωσης συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα της Football League από τη διοργανώτρια αρχή, εξετάζεται από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα. Αν και ασθενές αυτό το ενδεχόμενο, θα ήταν εξυπηρετικό ως προς το κέρδος χρόνου, που επιδιώκουν Παπαθανασάκης, Καγιούλης και οι συνεργάτες τους…

Σχετικά Άρθρα

“Πρόθυμος για τη διαδοχή μου, χωρίς τελεσίγραφα και επικοινωνιακά τεχνάσματα”

Ποδόσφαιρο

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top